В Музиківській та Станіславській ОТГ стартував проект "Посилення правових можливостей об'єднаних громад"


В листопаді 2017р. стартував проект "Посилення правових можливостей об'єднаних громад", в якому приймають участь дві об'єднані громади Білозерського району - Музиківська та Станіславська

07 грудня в Музиківській сільській раді відбувся круглий стіл, учасники якого обговорили нові напрями співпраці громадської організації з сільською радою у 2018 році. 

Так, в рамках проекту планується посилити інституційну спроможність органів місцевого самоврядування у сфері надання безоплатної первинної правової допомоги згідно стандартів, розробити нормативно-правову базу на місцевому рівні, яка б регламентувала виконання отриманих повноважень у сфері контролю за дотримання трудового законодавства, підвищити рівень правосвідомості населення у сфері захисту трудових прав у 7 громадах, які входять до складу Музиківської та Станіславської ОТГ. 

У співпраці з сільськими радами та із залученням підприємців, заплановане проведення спільних локальних круглих столів в громадах для вироблення нормативно-правової бази, яка б регламентувала здійснення контролю за дотриманням трудового законодавства. 

Для забезпечення надання безоплатної первинної правової допомоги згідно стандартів будуть створені робочі групи за участі депутатів місцевих рад та представників громади, які разом з юристами Офісу Мережі правового розвитку будуть здійснювати моніторинг якості наданої допомоги та розробляти відповідні рекомендації. 

Також буде здійснюватися юридичний супровід сільрад щодо впровадження системи безоплатної правової допомоги (далі - БПД). 

В ході проекту в громадах буде проведено інформаційну кампанію щодо захисту трудових прав громадян та доступу до БПДДля представників старшокласників, найманих працівників, підприємців, депутатів будуть проведені тренінги та семінари щодо трудового законодавства, повноважень ОМС у сфері контролю за його дотриманням. Учасники круглого столу неодноразово  наголошували на актуальності та необхідності проведення таких заходів. 

В рамках даного проекту продовжуватиме свою роботу стаціонарна приймальня Офісу Мережі правового розвитку в смт.Білозерка, де громадяни можуть отримати безоплатну правову допомогу - консультація, роз’яснення законодавства, надання допомоги у складанні документів, підготовка документів для подання в місцевий центр з надання БВПД.
Також під час круглого столу було обговорено питання про супровід місцевих підприємців щодо легалізації праці найманих працівників, що в подальшому призведе до надходжень податків в місцевий бюджет Музиківської ОТГ. 

І, насамкінець, представники сільради відмітили позитивні тенденції та можливості спільної роботи з ГО "Білозерський центр регіонального розвитку" . 

Даний захід відбувся за фінансової підтримки Міжнародний фонд "Відродження" в рамках проекту "Посилення правових можливостей об'єднаних громад".


Наталя Юшко, керівниця проекту

Дописати коментар

0 Коментарі