Громадськості представлено Методологію оцінки рівня прозорості місцевих бюджетів



6 грудня в Києві відбулась національна презентація нового унікального інструменту - Методології оцінки рівня прозорості місцевих бюджетів.

Методологія створена Фонд Східна Європа спільно з Громадське партнерство "За прозорі місцеві бюджети!" та Асоціація міст України в рамках Проект "Публічні бюджети від А до Я" за підтримки Європейського Союзу.

Завданнями Методології є демонстрація рівня прозорості місцевих бюджетних процесів та залученості громадян до формування місцевого бюджету та моніторингу його використання, встановлення чітких індикаторів, що слугуватимуть дорожньою картою підвищення прозорості бюджетних процесів на місцевому рівні, надання доступу місцевим громадам до технічної та експертної допомоги для впровадження практик у відповідності до критеріїв, спрощення доступу організаціям громадянського суспільства та активним громадянам до моніторингу управління публічними фінансами.

Участь у презентації взяли представники органів місцевого самоврядування, неурядових організацій, експертного середовища з багатьох регіонів України.
Під час презентації було представлено Методологію, розглянуто структуру показників та критерії, які використані для оцінки бюджетної прозорості органів місцевого самоврядування та практичні кейси, які можуть траплятися в процесі оцінювання.

Методологія вже доступна для практичного застосування всіма зацікавленими сторонами. Зі свого боку, Громадське Партнерство «За прозорі місцеві бюджети!» вже розпочинає оцінку рівня прозорості місцевих бюджетів згідно Методології. 

Зокрема, ми плануємо охопити, мінімум, всі міста-обласні центри, м. Київ та інші міста, що охоплені діяльністю організацій-членів Партнерства та запрошуємо всі зацікавлені громадські організації й органи місцевого самоврядування з цих та інших міст долучатися до цієї оцінки і готові надати максимальну методологічну допомогу всім бажаючим.



Представлення результатів першого заміру оцінки рівня прозорості місцевих бюджетів та рейтингів міст та ОТГ очікується на загальнонаціональному Форумі восени 2018 року

Ознайомитись з Методологію можна тут: http://eef.org.ua/metodologiya-otsinky-prozorosti-mistsevy…/

Переглянути відео національної презентації тут: https://www.youtube.com/watch?v=hNbGWQjuHDA

Дописати коментар

0 Коментарі