Музиківська ОТГ долучилася до проекту "Доброчесні громади"


23 квітня 2018р. у Музиківській ОТГ відбулася презентація проекту "Доброчесні громади", який реалізує Громадське партнерство “За прозорі місцеві бюджети!” в рамках програми USAID DOBRE. Даний проект спрямований на посилення доброчесності у громадах, поліпшення практик фінансового менеджменту і збільшення прозорості місцевих бюджетів.



Під час презентації представники громади, працівники сільради, депутати дізналися про основні завдання проекту, етапи та можливості для громад.


В рамках компоненту «Фінансова доброчесність у громадах» будуть проведені тренінги «Прозорість бюджетного процесу та фінансового управління в ОТГ», учасники яких дізнаються про переваги прозорості бюджетних процесів та активної участі громадян в управлінні фінансами та про інноваційні інструменти оцінювання та підвищення рівня прозорості бюджетного процесу та фінансового управління в громадах. 


Також в рамках цього компоненту кожна громада за допомогою Методології оцінки прозорості місцевих бюджетів навчиться оцінювати рівень прозорості власного бюджетного процесу, розробить “бюджет для громадян” - інноваційний формат пояснення “простою мовою” складних бюджетних питань для мешканців та проведе інформаційно-просвітницьку кампанію. У кожній громаді буде проведена оцінка прозорості бюджетного процесу, на основі результатів якої найпрозоріші громади отримають заохочення від програми DOBRE. 


Після завершення навчання експерти Громадського партнерства “За прозорі місцеві бюджети!” виконуватимуть функцію наставників та допомагатимуть ОТГ проводити оцінку рівня прозорості бюджетного процесу, розробляти «бюджет для громадян», проводити інформаційно-просвітницьку кампанію та впроваджувати антикорупційні механізми. 


Наприкінці проекту буде організований форум з обміну успішним досвідом та добрими практиками між учасниками проекту, під час якого будуть представлені його досягнення, відзначено найпрозоріші громади, проведено обговорення основних проблем і шляхів їх подолання, а також визначено подальшу стратегію впровадження 

Слід відмітити, що в минулому році Громадським Партнерством «За прозорі місцеві бюджети!» в рамках програми USAID DOBRE було успішно впроваджено понад 50 антикорупційних інструментів в 23 громадах 1-ї когорти, що беруть участь у програмі DOBRE. Серед цих громад - Музиківська, в якій запроваджено 3 антикорупційні іструменти - положення про конфлікт інтересів, про конкурсний відбір та антикорупційна програма.


***** 
Громадське Партнерство «За прозорі місцеві бюджети!» - це мережа з 39 громадських організацій та ЗМІ з 17 регіонів України, що фокусується саме на питаннях підвищення стандартів та ефективності бюджетного процесу на місцевому рівні. 

До громадського партнерства входить ГО "Білозерський центр регіонального розвитку", голова якої - Елла Петренко - буде наставником-коучем Музиківської громади.

Проект “Доброчесні громади” реалізується Громадським партнерством “За прозорі місцеві бюджети!” в рамках програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Комьюнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Дописати коментар

0 Коментарі