Правопросвітницький захід для клієнтів пробації




3 вересня  у приміщенні Білозерського районного відділі філії ДУ  Центр пробації в Херсонській області відбулася зустріч з клієнтами пробації.  

Під час проведення просвітницького заходу, юрист Білозерського офісу Мережі правового розвитку  В’ячеслав Лях та старший інспектр Білозерського районного відділу філії ДУ “Центр пробації“ в Херсонській області капітан внутрішньої служби Шорохова Ольга надали присутнім  індивідуальні юридичні консультації  на хвилюючі їх питання. Майже всіх цікавило вирішення питання, що стосується кредитного забовязання, а саме, що робити коли турбує колекторська фірма? 

Юрист офісу наголосив, що перш за все  боржникам  потрібно пам’ятати, що колектор – це простий менеджер, який не має владних повноважень, тому й лінію спілкування з ним потрібно будувати відповідно. Також вивчити статті кількох законів: Ст. 60 Закону України «Про банки і банківську діяльність»; Ст. 1076 Цивільного Кодексу України; Ст.23 Цивільного Кодексу України;. Більш детальну інформацію  можна дізнатись на сайті Білозерка.Інфо за посиланням.
   
Також  юрист офісу та старший інспектор розповіли порядок розстрочки виконання рішення суду. За загальним правилом, суд, який ухвалив рішення, може визначити порядок його виконання, надати відстрочку або відстрочити виконання, вжити заходів до його виконання, про що зазначає в рішенні (див. ст. 136 ЦПК).

Щодо застосування права на розстрочку виконання рішення суду в кримінальних провадженнях, то ст 119 КПК України визначено, що суд, враховуючи майновий стан особи (обвинуваченого, потерпілого), за власною ініціативою або за її клопотанням має право своєю ухвалою зменшити розмір належних до оплати процесуальних витрат чи звільнити від їх оплати повністю або частково, чи відстрочити або розстрочити сплату процесуальних витрат на визначений строк.

Також, ст. 33 Закону України «Про виконавче провадження» передбачено, що за наявності обставин, що ускладнюють виконання рішення або роблять його неможливим (хвороба сторони виконавчого провадження, відрядження сторони виконавчого провадження, стихійне лихо тощо), сторони мають право звернутися до суду, який розглядав справу як суд першої інстанції, із заявою про відстрочку або розстрочку виконання рішення. Рішення про розстрочку виконується в частині та у строки, встановлені цим рішенням.

За наявності обставин, що ускладнюють виконання судового рішення або роблять його неможливим, сторони, а також виконавець за заявою сторін або державний виконавець з власної ініціативи у випадку, передбаченому Законом України "Про гарантії держави щодо виконання судових рішень", мають право звернутися до суду, який розглядав справу як суд першої інстанції, із заявою про встановлення або зміну способу і порядку виконання рішення.

Отже, враховуючи вищевикладені норми законодавства, особа якій належно сплатити судові витрати по справі, має право звернутися до суду яки виніс Рішення з заявою про розстрочення сплати судових витрат та визначити строки цієї сплати.

Наостанок  присутні отримали інформаційні буклети, в яких зазначено адресу Білозерського офісу мережі правового розвитку, контактні телефони, графік роботи та послуги, що надаються організацією.

Дописати коментар

0 Коментарі