Активні громадяни розфарбували огорожу стадіону «Харчовик»


14-15 вересня 2018р. активні громадяни з різних куточків України завітали до наших громад – Білозерської, Музиківської та Федорівської. Мета експедиції – познайомитися з успішними ініціативами наших активних громадян та поділитися власним досвідом. А ділитися є чим, адже за три роки активні громадяни нашого району на соціальні проекти від Британської Ради в Україні залучили близько 450 тисяч гривень!!! 


В Білозерці зустрічали гостей представники громадської організації “Білозерський центр регіонального розвитку”, члени якої є випускниками програми “Активні громадяни” Британської ради. Загалом в Білозерській громаді реалізовано до десятка проектів. Активні громадяни Елла Петренко, Наталя Юшко, Вячеслав Лях, Олена Щербина, Наталія Яновська, Любов Якубенко та Альона Зелінська розповідали гостям про успіхи та труднощі своїх проектів, провели гостям екскурсію по об”єктах, які змінили активні громадяни. А їх чимало – облаштування зони відпочинку біля джерел в Білозерці, пляжної зони в Кізомисі, дитячих майданчиків в дитячому садочку №3 та Розливнянському садочку, біля ОСББ “Добродвір”, зони відпочинку в Білозерському науковому ліцеї. 




Гості відвідали екпозицію “Культура на дотик” у районному музеї. За цікаву інтерактивну екскурсію організатори дякують директору музею Олегу Волошину, а за традиційну гостинність та простір для неформального спілкування – районній бібліотеці і особисто Людмилі Шишкіній та Галині Гринчук. 15 вересня 2018р. була запланована акція з розфарбування бетонної огорожі стадіону “Харчовик”. До речі, програма «Активні громадяни» Британської ради фінансово підтримала цю ініціативу і надала 7 тисяч гривень для придбання фарби та матеріалів для виготовлення футбольних воріт для тренування юних спортсменів. Але погода не дала активістам пофарбувати огорожу . Проте хмарність та невеликий дощик не завадив проведенню товариського матчу з міні-футболу між гостями та вихованцями спортшколи. Слід відмітити, гарну фізичну підготовку юних спортсменів, які з рахунком 8:5 обіграли гостей. Дякуємо за це тренерам Андрію Діброві та Сергію Самофалову! Діти були у захваті від перемоги! А коли ще дізналися, що один з гостей привіз із собою обладнання для лазерного бою і запросив пограти на березі Білого озера, то радості не було меж! Після товариського матчу всі зібралися на озері, проте попередньо перед грою вирішили прибрати територію від битого скла, яке могло б поранити учасників! Отак вийшов міні-суботник! Сповнені емоцій та вражень, обмінявшись контактами, учасники та гості роз”їхалися по домам! 





А вже через тиждень 22 вересня 2018р. знову зібралися юні спортсмени, їх тренери та наші активісти вже для того, щоб завершити розпочату справу - поновити надписи на бетонній огорожі на стадіоні "Харчовик". До речі, ще 3 роки тому наша волонтерка Анна Євдокімова започаткувала цю ініціативу! За три години активісти розфарбували зтьмянілу огорожу в яскраві жовто-блакитні кольори! Дякуємо за активну участь та допомогу тренерам Білозерської РКДЮСШ Колощук Ірині та Гуркалюк Галині, а також їх вихованкам Інгул Марині, Мажаровській Юлі, Кравчук Надії та Тетяні, Кулінка Ірині, Гуркалюк Анатолію



Елла Петренко

Дописати коментар

0 Коментарі