Завершено оцінювання прозорості бюджету Музиківської ОТГ


18 жовтня 2018р. в Музиківська сільська рада відбулася робоча зустріч, під час якої було представлено результати оцінювання прозорості бюджету Музиківської ОТГ.
Присутні на заході секретар ради Людмила Погрібна, начальник фінансового відділу Yevgeniy Zinovik, бухгалтер Ольга Волошина, спеціаліст з муніципальних ініціатив та інвестицій Татьяна Трибушная та інспектор з питань молодіжної політики Marina Gazhur обговорили ряд питань, що стосуються залучення громадян до бюджетного процесу та підвищення прозорості бюджету громади, отримали рекомендації, які допоможуть це зробити, спланували проведення інформаційної кампанії в громаді, під час якої буде поширено розроблений бюджет для громадян та зібрано пропозиції громадян до бюджету на 2019 рік. 
До речі, 18 жовтня 2018р. стартував збір пропозицій від громадян в мережі інтернет, який триватиме до 14 листопада. Таким чином, мешканці громади зможуть не тільки під час вуличних акцій внести свої пропозиції до бюджету на наступний рік, а й не виходячи з дому.


Також враховуючи ситуацію, коли для сільської ради наразі розробляється новий, більш сучасний та зручний сайт, Елла Петренко (Ella Petrenko) напрацювала рекомендації щодо його наповнення інформацією про бюджет, це полегшить роботу програмістам та бухгалтерам, які отримали перелік документів, що підлягають обов"язковому оприлюдненню.


В ході зустрічі були також обговорені питання щодо впровадження антикорупційних інструментів в громаді, адже напередодні був проведений відповідний моніторинг. Більшість рекомендацій за результатами моніторингу вже врахована. Наразі ведеться робота по підвищенню прозорості комунальних підприємств - на новому сайті буде створено окремий розділ, відведений для інформування про їх діяльність, а регламентувати цей процес буде відповідний порядок, який буде затверджений радою найближчим часом.

Громадське партнерство “За прозорі місцеві бюджети!” (http://probudget.org.ua/) в рамках програми USAID DOBRE за підтримки USAID реалізує проект «Доброчесні громади». Проект «Доброчесні громади» спрямовано на посилення доброчесності у громадах, поліпшення практик фінансового менеджменту і збільшення прозорості місцевих бюджетів. #антикорупція_в_отг_це_DOBRE#за_прозорі_місцеві_бюджети
#доброчесні_громади

Дописати коментар

0 Коментарі