Тиждень права в Східненській ЗОШ



11 грудня 2018 року на запрошення педагогічного колективу Східненської ЗОШ, для проведення  заходів до всеукраїнського тижня права юристи ГО «Білозерський центр регіонльного розвитку» Наталя Юшко та В’ячеслав Лях провели правовий тренінг для учнів 8-11 класів, на тему “Адміністративна та кримінальна відповідальність неповнолітніх“, під час якого діти ознайомились з практичним вирішенням типових життєвих ситуацій та показали відмінні знання і свою готовність діяти в рамках правового поля. 

В’ячеслав Лях акцентував увагу  на тому, що сьогодні в Україні, як і у всьому світі, найвищою цінністю визначено забезпечення прав та свобод людини і громадянина. Особливу увагу приділено неповнолітнім, які є однією з найнезахищених верств населення, що обумовлює необхідність створення особливих умов для забезпечення та реалізації їхніх прав. Однак, проблема правопорушень неповнолітніх є і залишається однією з актуальних проблем українського суспільства, яка потребує нагального вирішення. 

Після жвавих обговорень, представники організації запропонували школярам переглянути відеоролік на тему, яка в усьому світі набула великого розголосу, це – булінг. Після перегляду Юшко Наталя розповіла дітям, чому починається булінг та зауважила, що варто пам’ятати, що не можна закривати очі навіть на найменший прояв цькування, адже розібратися з ситуацією можна лише спільними зусиллями і тільки, якщо вчасно звернути на неї увагу. Не менш цікавим виявився перегляд стрічки, про торгівлю людьми. Після чого школярі довго розмірковували та згадували ситуації з життя своїх близьких, яким довелося виїхати за межі країни на заробітки. 

Учні поділились думками про те, до яких негативних наслідків призводить  заробіток за кордоном. Згадали і про сексуальне рабство, і втрату здоров’я  після повернення, втягнення в злочинну діяльність та примусове донорство. Всі дійшли висновку. що загострення проблеми торгівлі людьми в Україні зумовлене низкою соціально-економічних, правових та організаційних чинників. Для кращого засвоєння матеріалу, організатори підготовили всім роздаткові матеріали, наліпки  STOP- булінг”  та “ Тиждень права в Східненській ЗОШ “.
Дякуємо за запрошення вчителю історії  Східненської школи Тетяні  Петрівні.

Дописати коментар

0 Коментарі