Мандруємо разом з Docudays UA до Томинобалківської ЗОШ




13 грудня 2018 року відбулась чергова зустріч з учнями Томинобалківської ЗОШ в рамках щорічного XV Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. До перегляду запропоновано стрічку “Вихідний“, в якій йдеться про те, як у південному українському місті люди вийшли відзначити важливе державне свято. Старі та нові символи, пошук ідентичності та можливість порозуміння між людьми, які, хоч і живуть на сусідніх вулицях, проте стають все далі й далі одне від одного... «Вихідний» – це портрет міста і, водночас, людей, які в ньому живуть.



Мета Мандрівного фестивалю Сприяти популяризації й розвитку документального кіно та підвищенню рівня дотримання прав людини в Україні.

Цього року фестиваль на Херсонщині стартував разом з Міжнародним днем з прав людини, тому представники громадської організації разом з директором Томинобалківського будинку культури показали школярам відеоролик про булінг. Після перегляду юристи зауважили, наскільки серйозною проблемою є булінг. Булінг є абсолютно неприпустимим. Він не повинен розглядатися просто як “період дорослішання”.



Наукові дослідження і досвід постійно підтверджують, що булінг – це серйозна проблема, яка має далекосяжні наслідки для учнів, які причетні, їх родин, ровесників і найближчої громади.

У дітей, що є жертвами, або тих, що застосовують булінг проти інших дітей, або й тих, що є водночас жертвами і нападниками булінгу, існує ризик виникнення чисельних емоційних проблем і проблем поведінки і стосунків з людьми. Вони потребуватимуть підтримки дорослих, які б допомогли їм розвинути здорові відношення з людьми не лише у школі, але й протягом усього їх подальшого життя.

Дякуємо за організацію та проведення заходу директору Томинобалківської ЗОШ Поліщук Інні та директору Томнобалківського будинку культури Запотоцькій Юлії.

Дописати коментар

0 Коментарі