Білозерські підприємці дізналися про тонкощі законодавства про працю



14 грудня 2018 року в приміщенні Білозерської селищної ради відбулась робоча зустріч з підприємцями Білозерської громади стосовно легалізації праці. В нараді взяли участь селищний голова Антоніна Чередник, працівники Центру зайнятості, ДФІ, ГО “Білозерський центр регіонального розвитку” та інспектор праці селищної ради.

Під час зустрічі роботодавці ознаомилися з порядком проведення перевірок на підприємстві та забезпечення дотримання трудового законодавства щодо оформлення найманої праці на підприємстві.


Юрист громадської організації В'ячеслав Лях розповів про порядок оформлення працівника на роботу та зауважив на тому, що роботодавець, після прийняття рішення про прийняття на роботу повинен здійснити його оформлення, що відповідало б нормам чинного законодавства, а саме:

1. Забезпечити наявність всіх необхідних документів працівника

Перш за все, особа, яка бажає працевлаштуватися, має, відповідно до ч. 2 ст. 24 КЗпП, надати роботодавцеві усі необхідні для цього документи, а саме:
  • паспорт або інший документ, що посвідчує особу;
  • трудову книжку;
  • довідку податкового органу про присвоєння ідентифікаційного номера;
  • документ про освіту;
  • довідку про стан здоров'я (за необхідності);
  • інші документи (наприклад, військовозобов’язані особи – військовий квиток, особи, звільнені з місць відбування покарання за кримінальний злочин – довідку про звільнення тощо). 
  • заява про прийняття на роботу працівника.

2. Після прийняття документів, роботодавець повинен:
  • Укласти трудовий договір з працівником. ч.3 ст.24 КЗпП України, передбачає, що працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу...
  • Винести наказ про прийняття на роботу. Для його оформлення можна використати типову форму № П-1 «Наказ (розпорядження) про прийняття на роботу», затверджену наказом Держкомстату від 5 грудня 2008 р. № 489, а можна скласти наказ у довільній формі. У будь-якому разі наказ повинен підписати керівник підприємства, а працівника слід обов'язково ознайомити з наказом під підпис. Після цього можна вважати, що трудовий договір із працівником укладено.
  • Повідомити Державну фіскальну службу про прийняття працівника на роботу. Постановою Кабінету Міністрів України від 17.06.2015 р. № 413 затверджено порядок повідомлення Державній фіскальній службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу. 
  • Внесення запису до трудової книжки. Кожен новий роботодавець перед внесенням відомостей про трудові відносини у графі № 3 трудової книжки як заголовок має зазначити повне найменування підприємства (для цього можна використати прямокутний штамп підприємства, який містить лише його повну назву без інших реквізитів). 

Дописати коментар

0 Коментарі