Захист прав дітей та жінок - мета нового проекту


З початку 2019 року в трьох об’єднаних громадах Білозерщини влада та громадськість об’єднали свої зусилля для захисту прав жінок та дітей. Це стало можливим завдяки спільній інціативі громадської організації “Білозерський центр регіонального розвитку”, Білозерської селищної ради, Станіславської та Музиківської сільських рад, яку підтримав Міжнародний фонд “Відродження”.

“Аналіз звернень громадян до громадської організації, на базі якої працює офіс Mережі правового розвитку, показав, що за безоплатною правовою допомогою найчастіше звертаються представники вразливих категорій населення, – розповідає Наталя Юшко, керівниця проекту “Посилення правових можливостей об’єднаних громад у захисті прав дітей та жінок”. – Також слід відмітити, що 71% клієнтів офісу – це жінки з сільських громад Білозерського району. Кожна третя жінка звертається задля вирішення питання, що стосується сімейного права. Так, у 2018р. найбільша кількість звернень до юриста стосувалася стягнення аліментів, розірвання шлюбу, позбавлення батьківських прав. У більшості випадків жінки, які звертаються за безоплатною правовою допомогою, потребують і психологічної допомоги, і соціальних послуг.
Напередодні у ході робочих зустрічей з керівниками державних установ та органів місцевого самоврядування були визначені основні напрямки співпраці щодо протидії домашньому насильству та захисту прав дітей в рамках реалізації Закону «Про запобігання та протидію домашньому насильству». Адже нині ще не всі зміни в законодавстві розтлумачені, в повному обсязі”.

Майже річний проект має на меті покращення відповідності існуючих законів та практики їх застосування в Україні, особливо у сфері гендерної рівності та запобігання домашньому насильству. Щоб цього досягти, буде налагоджено співпрацю між суб’єктами надання правової та соціальної допомоги, проведена робота з посилення їх інституційної спроможності, напрацювання місцевих нормативно-правових актів, підвищення рівня правової культури населення.

Паралельно з цим мешканцям сільських громад буде надаватися безоплатна правова та психологічна допомога. Органам місцевого самоврядування, їх підрозділам, громадянам фахівці офісу будуть надавати практичну, методичну та консультаційну допомогу у вирішенні питань щодо соціального захисту дітей та жінок, юридичної допомоги особам, які опинились в складних сімейних обставинах.

Велика увага в рамках проекту приділятиметься право-просвітницькій діяльності. Для формування правової культури будуть проведені тренінги щодо прав дітей для школярів, робочі зустрічі з представниками педагогічних колективів, семінари для депутатів, соціальних працівників щодо правових механізмів захисту прав дітей та жінок.

Безкоштовну правову та психологічну допомогу можна отримати в офісі ГО “Білозерський центр регіонального розвитку” за адресою: 

смт.Білозерка вул. Свободи, 86-а (ІІ поверх будинку торгівлі Безпоясного).

Телефони для довідок:

(055547) 33-7-768

МТС (095) 087-48-60

Київстар (068) 538-90-06

Дописати коментар

0 Коментарі