В Білозерці активісти провели вуличне опитування мешканців з питань безпеки


Сьогодні під час святкування Дня державного прапора в Білозерці активісти офісу Мережі правового розвитку при громадській організації “Білозерський центр регіонального розвитку“ за підтримки Міжнародного фонду "Відродження" провели опитування серед мешканців та гостей селища щодо рівня безпеки в громаді. 




За результатами опитування найбільше мешканців турбує сфера громадської безпеки, яка включає в себе питання, пов’язані з крадіжками, фактами проявів хуліганства, неналежне реагування на злочини та правопорушення, сімейні конфлікти тощо. 


Участь в опитуванні також взяла селищна голова Білозерської громади Антоніна Чередник, на думку якої найбільшою проблемою в громаді залишається низький рівень санітарно-епідеміологічної безпеки та безпеки охорони здоров’я. 


Слід відмітити, що безпека в громаді – це не лише наявність поліції та освітлені вулиці, це також і бажання брати на себе відповідальність за комфорт та добробут в своїй громаді. І відповідальність однаковою мірою лежить на місцевому самоврядуванні, жителях, місцевому бізнесі, закладах освіти та інших інституціях. Філософія безпеки в громаді передбачає системну і злагоджену взаємодію всіх цих суб’єктів. 


Коли ми говоримо про безпеку, то потрібно звернути увагу на те, що це поняття охоплює всі аспекти життя людини. Досить часто рівень безпеки асоціюють лише зі станом криміногенної ситуації, проте існує безліч інших можливих загроз. Наприклад, екологічні, інформаційні, політичні, техногенні загрози, загрози здоров’ю, екстремізм, тероризм тощо. Тому стан безпеки потрібно розглядати як комплексне явище, де мають бути враховані всі негативні чинники, що можуть завдати шкоди людині або довкіллю. 

Отже, безпечною громадою можна назвати ту, члени якої відчувають відсутність загроз і захищеність своїх прав та інтересів. 

Сьогодні в українських громадах дедалі частіше постає питання про те, як цього досягнути, які рішення необхідно прийняти, щоб змінити ситуацію з безпекою. Є багато ідей щодо вирішення тієї чи іншої проблеми, але часто бракує чіткого планування та розуміння алгоритмів спільного пошуку рішень. 


Саме це спонукало активістів нашої організації долучитися до процесу розбудови безпечної громади. І почали ми з опитування думки мешканців громади – під час вуличної акції та шляхом онлайн-опитування (відповісти на питання опитування можна за цим посиланням: https://docs.google.com/forms/u/1/d/e/1FAIpQLSeYfgFWTtvmIkHvQBtmC1thG2BvWmxMGqRWbDEOCo0AFty9ww/viewform). 

Далі буде…

Дописати коментар

0 Коментарі