В Широкій Балці матусі з дітьми зібралися на пікнік з психологом


Вчора, 18 серпня 2019 року, недільного ранку випадкові перехожі в с.Широка Балка могли спостерігати нетипову картину. Розклавши кольорові ковдрочки на місцевому стадіоні, розмістилася жвава та говірка компанія. Саме так відбулося засідання жіночого клубу з елементами тренінгу для місцевих мам з діточками. Керувала процесом наша психологиня Корміленко Інна


Учасниці для засідання тему обрали актуальну - "Мистецтво сімейного спілкування як складова гармонії родини". В рамках профілактики психологічного комфорту вчилися ефективно взаємодіяти. 


Часто у повсякденному житті і дорослі, і діти вдаються до тиску у спілкуванні задля досягнення бажаних результатів. А це призводить до суперечок та конфліктів. Різні види тиску свідчать про брак майстерності, мудрості, витримки. 



Тому, протягом майже 3-х годин учасниці та їх діти проживали різні ситуації, грали в рольові ігри та робили вправи. 

При знайомстві кожен та кожна з присутніх придумали та розповіли девіз своєї родини, або її життєвє кредо. Діти вражали своїми точними і щирими висловами, а батьки могли подивитися на родину очима дитини. 


Наочно на вправі “Намалюй собаку” розбирали різні уявлення про одну і ту ж річ. Вчилися поважати думку іншого. 

Важливість довіри у спілкуванні та чіткість висловлювання своїх думок тренували у “Лабіринтах”. До речі, присутнім гра прийшлася до душі. 


Вправа “Відпусти погуляти” вразила і дітей, і батьків. Домогтися свого можна без маніпуляцій, погроз та сліз. Достатньо вміти опановувати свої почуття та аргументовано висловити потребу. 

При спілкування важливі тон, міміка, жести, тембр, рухи. Присутні вражали своєю сценічною майстерністю, талановито граючи свої ролі. 

Наприкінці зустрічі розіграли сценку для батьків, де наочно показали, як важливо давати дитині можливість відчувати, слухати, бачити, спілкуватися і пізнавати світ всіма клітинками тіла. 

Вправою “Дякую тобі”, де розкрили силу подяки як елементу успішного спілкування, робота групи була завершена. 

Втомлені і виснажені, але веселі, сиділи посеред стадіону, ласували смачнючим кавуном і ділилися думками. Головною ідеєю заходу було навчити присутніх “будувати мости” у стосунках. Попрацювали на всі 100%. 

Висловлюємо подяку Винокуровій Марині за організацію зустрічі. І всім, хто знайшов час і весело та пізнавально провів його у компанії своїх дітей та психологині ГО “Білозерського центру регіонального розвитку”.

Нагадаємо, що засідання жіночого клубу відбулося в рамках проекту "Посилення правових можливостей об'єднаних громад у захисті прав дітей та жінок " за фінансової підтримки Міжнародний фонд "Відродження" та сприяння Мережа правового розвитку.

ЗАПРОШУЄМО жінок з інших громад об"єднуватися в групи по 5-8 осіб, запрошувати наших фахівців і вчитися практикам, які допомагають стати впевненими, успішними, щасливими!

Дописати коментар

0 Коментарі