Фахівчині служби зайнятості протестували антидискримінаційну гру


В країні посилюються соціальні рухи. В тому числі і за права жінок. Служба зайнятості завжди оперативно та чуттєво реагувала на всі зміни у суспільстві. Тому і не дивно, що ГО "Білозерський центр регіонального розвитку" саме фахівчиням Білозерська районна філія Херсонського ОЦЗ запропонували протестувати нову антидискримінаційну гру «Бути жінкою».

Мета гри – в ігровій формі привернути увагу до дискримінації жінок. А Білозерська районна філія Херсонського обласного центру зайнятості має жіноче серце, бо колектив складається з 14 чарівних панянок. Вони справжні фахівчині своєї справи. Кожного дня стикаються з десятками жіночих доль: вислуховують, співчувають, допомагають, оформлюють документи, працевлаштовують, навчають і т.д. Тобто мають досвід колосальний. І власний, і подруг, і родичок, і знайомих і клієнтів.

В ігровій формі під "чуйним керівництвом" психологині Корміленко Інни фахівчині розбирали стереотипи щодо ролі жінок у суспільстві та способи протидії дискримінації. Гравчині перевтілювалися в унікальних героїнь, отримували суперздібності, потрапляли у різні реалії життя та боролися за свої права, вибудовували свій шлях до щастя.

В результаті гри кордони обізнаності учасниць значно розширилися. Наприклад, тривале обговорення було навкруги грамотного утворення фемінітивів. Кожного дня спеціалістки опрацьовують купу професій та посад. Тому цікаво було дізнатися про мовні засоби, щоб називати жінок за різним родом діяльності. Багато еспериментували! І не всі експерименти одразу бували вдалими. Деякі звучали з емоційно-експресивним забарвленням - такі як філологиня, історикиня, фізикиня, етнографиня (через «графиня» у кінці). 


Учасниці тестування відмітили, що отримані знання їм стануть в нагоді не лише в повсякденному житті, а й в професійній діяльності при спілкуванні з безробітними жінками.

Зустріч-тестування антидискримінаційної гри відбулося в рамках проекту "Посилення правових можливостей об'єднаних громад у захисті прав дітей та жінок" за фінансової підтримки Міжнародний фонд "Відродження" та сприяння Мережа правового розвитку.

Дописати коментар

0 Коментарі