Пропозиції білозерців до бюджету на 2020 рік надіслані Білозерській селищній раді



Вже традиційно в Білозерці у жовтні активісти громадської організації «Білозерський центр регіонального розвитку» проводять акцію «Впливай на бюджет твоєї громади!». Під час акції активісти розповідають мешканцям про бюджетний процес та запрошують подавати свої пропозиції щодо використання бюджетних коштів.


У цьому році мешканці Білозерки подали 26 пропозицій до бюджету Білозерської селищної ради на 2020 рік: 

  • 16 пропозицій було отримано в ході проведення вуличної акції 16 жовтня 2019 року; 
  • 10 пропозиції було отримано в режимі «он-лайн» на сайті організації.
Після аналізу пропозицій на предмет повноважень селищної влади, всі пропозиції, які відповідають такому критерію, було систематизовано та об’єднано в такі пропозиції:
по смт.Білозерка
  1. Провести ремонт доріг (капітальний або ямковий) по вул. Гагаріна, Херсонська, Молодіжна, 30 років Перемоги, Набережна, Михайлевського, Ценковського, пров. Харченка, Військовий, Станіславське шосе.  
  2. Встановити дорожні заборонні знаки (обмеження швидкості) по пров .Трояндовий, вул. Михайлевського.
  3. Патрулювання та стеження за правопорядком в Білозерці, у нічний час.
  4. Зробити вуличне освітлення по вул. Набережна та Ценьковського.
  5. Осучаснити місцевий фонтан.
  6. Облаштування дитячих майданчиків по вул. Поштова, Ценковського,
  7. Відкриття молодіжного центру.
  8. Вирішити питання щодо функціонування кінотеатру.
  9. По провулку Торговий облаштувати відкриту яму.
  10. Облаштування та прибирання сміття біля Білого озера.
  11. Збільшити кількість талонів на проїзд для пільгових категорій населення.
  12. Заборона батьківських внесків в дитячих садочках та школах. Контроль за дотриманням законодавства України в цій сфері.
  13. Адміністративний контроль та притягнення до відповідальності осіб, які спалюють листя.
  14. Зробити ремонт дитячого Білозерського ясла-садка "Сонечко" №2, а саме: заміна дверей в ясельній групі, ремонт кухні, утеплення дитячого садка.
  15. Встановлення системи очищення питної води для приготування їжі вихованцям дитячого садочку №2, створення умов для занять дітей з логопедом та психологом (введення 0,25 чи 0,5 ставки в залежності від кількості дітей).
  16. Відкрити проїзд по вулиці Херсонській, від Станіславського шосе до провулка Харченка.
Зважаючи на вищевказане, відповідно до Закону України «Про звернення громадян», пропозиції білозерців надіслані офіційним листом селищному голові з проханням розглянути їх та врахувати при підготовці проекту бюджету Білозерської селищної ради на 2020 рік.


* * *
Акція «Впливай на бюджет своєї громади!» проводиться учасниками Громадського партнерства «За прозорі місцеві бюджети!» одночасно в різних регіонах України. Місією партнерства «За прозорі місцеві бюджети!» є створення умов для ефективного формування та використання місцевих бюджетів в інтересах громад шляхом підвищення доброчесності, прозорості бюджетного процесу та забезпечення участі громадян у ньому. Наразі до складу партнерства входять 39 громадських організацій та ЗМІ з 17 областей України. Більш детально про діяльність партнерства можна дізнатись на сайті http://probudget.org.ua

Дописати коментар

0 Коментарі