В Білозерці жінки навчилися креативно мислити та знаходити вихід із складних ситуацій



В житті майже усьому можна навчитися. Було б бажання. А життя надає можливості щоденно кожному з нас. Саме такою нагодою скористалися 10 активних цікавих жінок, які 9 листопада 2019р. стали учасницями тренінгу «Перезавантаження!Креативне мислення. 100 виходів там де їх немає». Тренінг проходив в затишному читальному залі Білозерської районної бібліотеки ім.П.Григоренка, яка завжди гостинно приймає учасників та учасниць всіх заходів, які проводить наша громадська організація.

Цей захід був для тих, хто хоче змінити життєві установки, хто бажав зрозуміти, як знаходити ключ від кожної двері, інакше кажучи, навчитися вирішувати будь-які задачі. До того ж нестандартними засобами. 

Креативне мислення – це не тільки модне слово. За ним стоять: цікаві ідеї для поліпшення соціального та ділового життя, можливість приймати рішення в обхід будь-яких алгоритмів, само досконалість та розвиток особистості. 

Відмінний спосіб ввімкнути творче мислення - це режим «несерйозності», «ігровий режим». Тому, три години тренінгу промайнули як одна хвилина. Група учасниць тренінгу зібралася позитивна. З посмішками та жартами, психологиня Корміленко Інна намагалася легко та доступно говорити про складне. 


Тренували мислення. Спочатку знайомилися цікавим та незвичайним засобом. 


Потім влаштували «мозковий штурм» і виявилося що тільки за 1 хвилину можна придумати від 20 пунктів, як поїсти без грошей!!!І це не межа. Відточували здатність створювати і знаходити нові оригінальні ідеї, відхиляючись від прийнятих схем мислення. Успішно вирішували поставлені завдання нестандартним чином. Наприклад, складали, часом чудернацькі, але такі веселі розповіді, тости, казки тощо. 


Будь-яке творче заняття допомагає нам знаходити особистісний сенс, осягати власні цінності, знімати напругу і як результат, «переключати мозок». Тому присутні, «впадали у дитинство», малюючи каляки-маляки, а згодом перетворювали їх у картини. Тим самим ви вириваючись з рамок стандартного світосприйняття.


Креативна ідея ніколи не приходить сама по собі і просто так. Є, звичайно, шанс осяяння, але, для досягнення максимального ефекту думки потрібно стимулювати. Цьому і вчилися у вправі – «Асоціації».


Загалом, по закінченню тренінгу, учасниці дійшли згоди, що захід пройшов вдало. Навчилися мислити легко, гнучко та оригінально. Зрозуміли, що рамок, в межах яких потрібно обмірковувати ідеї, просто не існує. Крім того, пробудили творчу фантазію. Повернули собі дитячу безпосередність та свіжість сприйняття. Тим самим максимально наблизившись до свого «я». А приємним бонусом став гарний настрій та нові знайомства. 

Учасниці говорили про важливість таких тренінгів для жінок, тому попереду нас чекає ще не одна цікава зустріч. 


Тренінг відбувся в рамках проекту "Посилення правових можливостей об'єднаних громад у захисті прав дітей та жінок " за фінансової підтримки Міжнародний фонд "Відродження" та сприяння Мережа правового розвитку.

Дописати коментар

0 Коментарі