Учні Білозерського ліцею переглянули стрічки про права людини

Вже вкотре Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини DocudaysUA завітав на Білозерщину аби розповісти його мешканцям реальні історії про реальних людей та розказати наскільки важливо кожному з нас дотримуватись прав людини та не порушувати права інших. 

75 учнів 7-11 класів Білозерського ліцею ім. О.Я Печерського долучилися до перегляду стрічок “Дівчина проти гравітації“ та “Ти, …рота закрий“. 

Мета Мандрівного фестивалю - сприяти популяризації й розвитку документального кіно та підвищенню рівня дотримання прав людини в Україні.

Місія фестивалю створити можливості для кожної людини в Україні дивитися найталановитіше та найактуальніше документальне кіно з усього світу. Таким чином сприяється розвиток критичного мислення, формування активної громадянської позиції та ставлення до людської гідності як до найвищої цінності. Реалізуючи цю місію, фестиваль сприяє популяризації й розвитку документального кіно та підвищенню рівня дотримання прав людини в Україні.

Після перегляду діти дискутували, разом з представниками громадської організації “Білозерський центр регіонального розвитку“ про Міжнародний день прав людини, який святкують 10 грудня щорічно. У міжнародний день прав людини зазвичай згадують про механізми досягнення безпеки в суспільстві й зусмллях світового співтовариства щодо виховання підростаючих поколінь у дусі дотримання прав людини.Усі разом думали над тим, що потрібно роботи аби покращувати життя в нашому селищі, піднімали питання про права дітей.

Довідково: Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини Docudays проводиться з метою сприяти популяризації й розвитку документального кіно та підвищенню рівня дотримання прав людини в Україні.
\






Дописати коментар

0 Коментарі