Мешканці села Надеждівка долучилися до мандрівного фестивалю Docudays UA.


Мешканці села Надеждівка вперше долучилися до мандрівного фестивалю Docudays UA.
Показ фільмів Мандрівного фестивалю відбуваються у місцевому затишному кафе.  

Тема рівності, яка стала наскрізною цьогорічного Docudays UA, пов’язана з багатьма суспільними викликами. Тому на фестивалі була особливо насичена програма правозахисних заходів, цікава не лише фаховим спеціалістам і спеціалісткам із права, а й усім, хто прагне дискутувати, діяти та ставити болючі питання про «невидимі рівні» в повсякденному житті.

До перегляду глядачам запропонована стрічка «Неспокій» – це чутлива та виразна особистісна документальна стрічка, яка напевне зачепить глядачів більше, ніж вони могли б собі уявити. Стрічка про  студентку, яка готується до весілля своєї мрії, аж раптом тіло починає її підводити. В надії зрозуміти дивні симптоми, Брі бере камеру і фільмує найпохмуріші моменти її боротьби із синдромом хронічної втоми – загадкової хвороби, яку дехто досі вважає вигаданою. Неймовірно щира розповідь Брі закликає переглянути кліше, пов’язані з цією хворобою, від якої страждають мільйони.

Також було переглянуто стрічку Ти, … рота закрий про Сергія Чагарова, хлопець з 15 років бореться з корупцією у рідному селі Гатне під Києвом. Його головна зброя – документ і журналістський текст. Під час однієї з сесій сільради депутат, звинувачений Сергієм у корупції, нападає та публічно погрожує активісту. Про цей випадок пишуть усі провідні ЗМІ України. Для них Сергій – герой. Для частини села – ганьба. Йому погрожують, радять не лізти у «справи дорослих», а однієї ночі підкидають на подвір'я вибухівку.


Представники громадської організації "Білозерський центр регіонального розвитку" після перегляду влаштували тематичні дискусії та обговорення для того, щоб перегляд фільмів спонукав аналізувати порушену в ньому проблему та шукати оптимальні шляхи її вирішення.

Партнерами фестивалю в Херсонській області є громадська організація Нова Генерація“ .



  







Дописати коментар

0 Коментарі