У Станіславі громадськість та влада обговорили механізми співпраці в рамках проекту «Безпечні та правоспроможні ОТГ Білозерського району»



4 лютого в Станіславі відбулася презентація проекту  «Безпечні та правоспроможні ОТГ Білозерського району Херсонської області», який реалізується ГО «Білозерський центррегіонального розвитку» за фінансування Міжнародного Фонду Відродження.

Наталя Юшко, керівниця проекту, розповіла про мету та завдання проекту, презентувала план заходів та наголосила на важливості спільних дій для досягнення поставлених результатів. «Сьогодні безпека в  громаді є одним із найважливіших питань,- говорить Наталя Юшко. – Створення умов для безпечного середовища в громаді - це спільна ціль як громадських організацій та формувань, так і влади.»



Федір Волошин, керівник громадського формування «Громадська безпека», розповів про основні проблеми, які хвилюють мешканців Станіславської ОТГ: випилювання лісосмуг, вивіз піска, захоплення земельних ділянок, домашнє насильство, бідність. Але, найбільшою проблемою залишається відсутність фінансування для забезпечення охорони громадського порядку на території Станіславської сільської ради, а саме село Станіслав, село Широка Балка, село Софіївка.


Нагадуємо, що громадське формування створене з метою:
- надання допомоги органам Національної поліції у забезпеченні
громадського порядку і громадської безпеки, запобіганні кримінальним і
адміністративним правопорушенням;
- інформування органів та підрозділів Національної поліції про вчинені
або ті, що готуються, кримінальні правопорушення, місця зосередження
злочинних угруповань;
- сприяння органам Національної поліції у виявленні кримінальних
правопорушень, розшуку осіб, які їх вчинили, захисті інтересів держави,
підприємств, установ, організацій, громадян від злочинних посягань; участь у
забезпеченні безпеки дорожнього руху та боротьбі з дитячою бездоглядністю і правопорушеннями неповнолітніх;
- надання невідкладної допомоги особам, які потерпіли від нещасних
випадків чи правопорушень;
- участь у рятуванні людей і майна, підтриманні громадського порядку.

Козко Юрій, дільничний інспектор, виказав готовність поліції долучатись до заходів проекту, спільно розробляти тематичні інформаційні буклети, проводити тренінги для учнів старших класів з питань безпеки.

Також дільничний звернув увагу, що переважна більшість громадян звертаються саме з питань домашнього насильства. Важливим елементом співпраці може стати організація проведення профілактичних заходів з попередження такого типу злочинів.  

Наталія Нечай, фахівець Білозерського бюро правової допомоги,  роз'яснила порядок надання безоплатної первинної та доступ до безоплатної вторинної правової допомоги. Спільно обговорили планування  право просвітницьких та інформаційних заходів на 2020 рік в рамках проекту «Безпечні та правоспроможні ОТГ Білозерського району Херсонської області».



В рамках проекту буде проведено анкетування мешканців Станіславської ОТГ для дослідження їхніх потреб у сфері безпеки. І представники сільради, і громадськості виявили бажання долучитись до цього процесу.

Під час проведення дослідження планується опитати близько 200 респондентів та оцінити загальний рівень безпеки, які фактори впливають на рівень безпеки, реагування поліції на звернення, та інше.

Також одним  із завдань проекту є створення Координаційного офісу безпеки на базі якого будуть проводитись регулярні спільні заходи, прес-конференції за участі представників ОМС, поліції, громадськості з питань безпечного середовища. Такі зустрічі важливі як з точки зору підвищення довіри до поліції, так і з боку попередження правопорушень.

Офіс безпеки – це місце, де відбуватиметься комунікація між поліцією, місцевою владою і населенням з метою розробки та реалізації дієвих стратегій вирішення конкретних проблем безпеки на локальному рівні, а також здійснюватиметься координаційна робота зі збору, узагальнення, систематизації та оновлення інформації з питань безпеки, яка буде доступна кожному. Представники трьох громад зможуть обмінюватися ідеями, як можна вирішити ті чи інші проблеми безпеки за місцем проживання.

В результаті круглого столу учасники заходу домовились спільно діяти та докладати максимум зусиль аби мешканці наших громад почувались безпечніше в своїх селах.

Дописати коментар

0 Коментарі