В Білозерці буде створено кративний простір для молоді



Активісти нашої організації дуже давно мріяли про створення в Білозерській громаді молодіжного центру - місця, яке стане майданчиком для спілкування та молодіжних активностей, платформою для саморозвитку та обміну досвідом. І ось наша мрія ЗБУЛАСЯ! Якщо дуже сильно чогось хочеш, а ще й прикладаєш до цього зусилля, то все неодмінно вийде! 

У листопаді минулого року наш актив підготував проект "Креативний простір для молоді Білозерської ОТГ" на конкурс інфраструктурних грантів програми "House of Europe" (“Дім Європи”), що фінансується Європейським Союзом і фокусується на культурі та креативному секторі, освіті, медицині, соціальному підприємництві, медіа та роботі з молоддю. Майже тисяча проектів взяли участь у цьому конкурсі і лише десять стали переможцями! Серед переможців - і  наш проект! 

В рамках проекту ми плануємо (вже почали роботу!) облаштувати креативний простір в приміщенні площею 25 кв.м, яке використовується нашою громадською організацією на умовах оренди. Адреса креативного простору - смт.Білозерка, вул.Свободи 86а, ІІ поверх будинку торгівлі Безпоясного. 

Слід відмітити, що креативний простір для молоді буде функціонувати у приміщенні Координаційного офісу безпеки, фахівці якого надають представникам влади, громадськості, поліції практичну, методичну та консультаційну допомогу у вирішенні питань щодо реалізації безпекових ініціатив, розвивають лідерство та людський потенціал в громаді. 

Таким чином, до безпекових ініціатив в громаді буде максимально залучено різні верстви населення, в тому числі і молодь.

В облаштованому просторі будуть проводитися культурно-просвітницькі заходи нашої організації та партнерів, зустрічі з культурними діячами, представниками інших сфер, обговорення проблем в громаді та пошук шляхів їх вирішення. 

Наші плани/активності, що проходитимуть в креативному просторі: 
  • створення студії для відеозйомок,  яка стане медіа-майданчиком для творчої молоді. Спільно з порталом БілозеркаІнфо та редакцією газети "Придніпровська зірка" на літо (якщо не завадить карантин!) ми плануємо проведення Школи молодого журналіста, випускники та випускниці якої будуть створювати спільно з професіоналами культурно-суспільні відеоматеріали на системній основі на теми, що турбують суспільство. Таким чином творча молодь буде залучена до виготовлення інформаційних матеріалів, для неї цей простір стане місцем самореалізації та відправною точкою при побудові кар'єри. Також створений медіа майданчик стане місцем не лише для творчої самореалізації молоді, а й місцем, де громада знаходить шляхи вирішення своїх проблем. 
  • кінопокази про права людини DOCUCLUB Docudays UA - це не просто перегляд кінофільму, це дискусії на болючі теми, це пошук спільних рішень та порозуміння. 
  • тренінги з особистісного розвитку для молоді для набуття навичок необхідних у ХХІ столітті. Тренери та експерти організації мають напрацьовану програму та досвід проведення тренінгів на тему розвитку креативного мислення, критичного мислення та медіа грамотність, емоційний інтелект та комунікація, мирне вирішення конфліктів та вміння працювати в команді, орієнтованість на результат. При підготовці даних тренінгів ми орієнтуємося на запит від учасників та учасниць наших заходів. Особливо актуальними виявилися наші тренінги для молодих жінок, на основі їх відгуків ми формуємо програми наступних тренінгів. Так що як тільки завершиться карантин, слідкуйте за нашими анонсами!
  • напередодні місцевих виборів ми плануємо проведення Школи молодого депутата, під час якої потенційні кандидати та кандидатки отримають необхідні знання та навички, потрібні їм у депутатській діяльності. Експерти нашої організації мають досвід моніторингу діяльності депутатів місцевих рад, тому вже напрацювали бачення ідеального депутата і цьому хочемо навчити майбутніх кандидатів. 
  • день настільних ігор - ми впевнені, що за настільною грою спілкування буде набагато ефективнішим та цікавішим. А якщо це такі ігри як "Світ громад", то цікаво буде не лише дітям та молоді, а й людям старшого віку!
Ми очікуємо, що всі заходи нашої організації на базі креативного простору відвідають:

  • 50-100 учнів старших класів Білозерської ОТГ, 
  • 20 представників активної молоді, які стануть учасниками Школи громадської журналістики,
  • 30 молодих людей, які стануть учасниками Школи молодого депутата, 
  • молоді жінки, для яких ми будемо проводити окремі тренінги в рамках жіночих клубів,
  • 50-100 молодих людей стануть учасниками наших культурних заходів (кінопокази тощо),
  • виготовлені медіа матеріали будуть поширені через соціальні мережі і таким чином ми досягнемо охоплення як учнівської молоді, так і молоді старшої 20 років.

Загальний бюджет проекту складається з:
  • власні кошти на придбання меблів та обладнання - з коштів гранту Міжнародного фонду "Відродження" ми вже придбали столи-трансформери, шафу та стільці, проектор та екран - 27,5 тис грн, 
  • роботи з облаштування простору будуть виконані власними силами членів організації – 15 тис.грн. 
  • кошти інфраструктурного гранту 81,1 тис.грн. будуть використані для придбання обладнання (ноутбук, акустичні колонки, студійний мікрофон, відеокамера, комплект для освітлення, крісла для гостей, які прийдуть на інтерв"ю, кондиціонер, системний блок для комп"ютера, принтер+сканер).
Довідково: програма "House of Europe" (“Дім Європи”) фінансується Європейським Союзом і фокусується на культурі та креативному секторі, освіті, медицині, соціальному підприємництві, медіа та роботі з молоддю. Goethe-Institut в Україні керує програмою House of Europe. Британська Рада, Французький інститут та Чеський центр є консорціум партнерами проєкту.

Елла Петренко



Дописати коментар

0 Коментарі