Координаційний офіс безпеки в Білозерському районі: інформація про ситуацію з протидії поширенню коронавіруса в районі станом на 15 травня 2020р.



Команда Координаційного офісу безпеки в Білозерському районі підготувала дайджест щодо ситуації з поширенням епідемії коронавірусу та діяльності місцевих органів влади, служб та установ в Білозерці та районі станом на 15 травня 2020р.

Оперативна інформація про стан поширення коронавірусної інфекції в області

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 9:00 15 травня в Україні 17330 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 476 летальних, 4473 пацієнта одужало. Хворобу підтверджено у 1 220 дітей та 3 420 медиків.

За добу зафіксовано 483 нові випадки. Наразі коронавірусна хвороба виявлена:
Вінницька область — 674 випадки;
Волинська область — 582 випадки;
Дніпропетровська область — 791 випадок;
Донецька область — 121 випадок;
Житомирська область — 538 випадків;
Закарпатська область — 816 випадків;
Запорізька область — 356 випадків;
Івано-Франківська область — 1188 випадків;
Кіровоградська область — 437 випадків;
м. Київ — 2068 випадків;
Київська область — 1094 випадки;
Львівська область — 942 випадки;
Луганська область — 42 випадки;
Миколаївська область — 228 випадків;
Одеська область — 712 випадків;
Полтавська область — 257 випадків;
Рівненська область — 1074 випадки;
Сумська область — 158 випадків;
Тернопільська область — 1060 випадків;
Харківська область — 757 випадків;
Херсонська область — 167 випадків;
Хмельницька область — 222 випадки;
Чернівецька область — 2600 випадків;
Черкаська область — 350 випадків;
Чернігівська область — 96 випадків.

Дані з тимчасово окупованих територій АР Крим, Донецької, Луганської областей та міста Севастополя відсутні.

На амбулаторному лікуванні 11 842 пацієнти, з них 1004 дитини та 2797 медпрацівників. Усього потребували госпіталізації 5488 осіб, з них 216 дітей та 623 медика. Підключення до апарату штучної вентиляції легенів потребували 225 осіб, зокрема одна дитина та 19 медиків.

Загалом 4473 пацієнти вже одужали, зокрема 1163 медпрацівники, — повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в організмі.

Дослідження проводилися вірусологічною референс-лабораторією Центру громадського здоров’я України, а також обласними лабораторіями. Станом на ранок 15 травня 2020 року до Центру надійшло 1252 повідомлення про підозру на COVID-19. Всього з початку 2020 року надійшло 43842 повідомлення про підозру на COVID-19.

МОЗ закликає: при перших симптомах респіраторних захворювань обов’язково зателефонуйте своєму сімейному лікарю. Залишайтеся вдома! Самоізоляція - найдієвіший спосіб убезпечити себе від інфікування.

****************************************

За останню добу фахівцями обласного лабораторного центру МОЗ проведено 260 ПЛР-досліджень на виявлення коронавірусу, з них 2 нових лабораторно підтверджених випадки захворювання на COVID-19:
  • жінка, 58 років з м.Херсон (Дніпровського р-ну), яка контактувала з раніше встановленою хворою на COVID-19. Наразі перебуває на лікуванні в обласній інфекційній лікарні. Її стан середньої важкості, підключення до апарату ШВЛ не потребує;
  • дитина, 8 років, з с.Любимівка Каховського р-ну. Стан задовільний, перебуває на самоізоляції під щоденним медико-санітарним наглядом.
Водночас маємо 5 нових одужань – це жителі м.Каховка!

Тож наразі в області 167 лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус.
З них:
  • 101 - людина одужала
  • 64 - інфіковані на COVID-19
  • 2 - померли
Для проведення першого та другого етапів ПЛР в області наявні 13344 тест-системи

В області відбудуться тренування з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації спричиненої лісовими пожежами.

Відстежувати поширення захворюваності на COVID-19 на Херсонщині можна за допомогою електронної мапи: https://khoda.gov.ua/index.php

Інформація по Білозерському району:
  • 1 випадок (жінка з с.Чорнобаївка одужала)
  • знаходяться на самоізоляції - 79 осіб
  • закінчився термін дії самоізоляції у 110 осіб
  • в обсервації - (обов'язкова ізоляція після перетину кордону) - перебуваючих немає

Робота органів влади

Набула чинності постанова Кабінету Міністрів України від 22 квітня 2020 р. № 306, яка затвердила порядок надання та повернення коштів, спрямованих на фінансування допомоги по частковому безробіттю на період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Цей Порядок визначає механізм надання коштів, спрямованих на фінансування допомоги по частковому безробіттю на період карантину, роботодавцям із числа суб’єктів малого та середнього підприємництва для виплати допомоги працівникам у разі втрати ними частини заробітної плати внаслідок вимушеного скорочення передбаченої законодавством тривалості робочого часу у зв’язку із зупиненням (скороченням) діяльності внаслідок карантину.

Ознайомитись з постановою КМУ від 22.04.2020 року № 306 та порядком отримання допомоги по частковому безробіттю можна на офіційному сайті Державної служби зайнятості в розділі «Роботодавцям» (https://www.dcz.gov.ua/) та офіційному сайті Кабінету Міністрів України (https://www.kmu.gov.ua/).

В Україні поступово відновлюватиметься регулярне пасажирське сполучення

Про це під час онлайн-брифінгу розповів заступник голови облдержадміністрації Вадим Чабан.

Він підкреслив, що транспорт відновить роботу лише за умови дотримання протиепідемічних заходів: масковий режим, належна дезінфекція, обмеження кількості пасажирів та місць для сидіння.

“Міністерство інфраструктури України докладає зусиль, щоб після закінчення карантину пасажирський транспорт зміг поступово відновити роботу”, - говорить Вадим Чабан.

Тож з 22 травня планується відновити рух міського пасажирського (крім маршрутних таксі) та приміського (у межах одного району) транспорту.

З 29 травня планують відновити роботу внутрішньообласного пасажирського транспорту. Також з цього дня запрацює до 50% приміських потягів. Крім того, відкриють й аеропорти, але тільки внутрішні авіасполучення.

Вже 9 червня планується відновлення міжобласних та міжнародних маршрутів. А з 12 червня – відновлення 100% приміських потягів, які курсуватимуть у світлий час доби. Всі пасажирські потяги відновлять роботу згідно з графіком (крім сезонних).

На третьому етапі, коли карантинні обмеження повністю буде знято, транспорт відновить роботу у звичайному режимі.

****************************************

Підвищено відповідальність за підпал сухої трави.

Випалювання рослинності та її залишків залишається однією з найбільш актуальних екологічних проблем для навколишнього середовища і здоров'я людини. Спалювання сухостою забруднює повітря, а розведені навмання багаття призводять до неконтрольованих масштабних пожеж і значних збитків.

13 квітня 2020 року прийнято Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою збереження довкілля щодо посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря та знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу"

Відповідно до ухвалених змін, суттєво підвищуються штрафи за забруднення атмосферного повітря, знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу, порушення вимог пожежної безпеки в лісах.

Білозерська районна державна адміністрація

14 травня 2020 року в районній державній адміністрації проведено селекторну нараду в режимі відеоконференції з Херсонська обласна державна адміністрація.

Під час засідання, разом із районами області, були опрацьовані питання щодо:

- ініціювання розгляду місцевими радами питання про внесення змін до відповідних місцевих програм, передбачивши співфінансування (у розмірі не менше 50 % від встановленого розміру допомоги) заходів, визначених обласною програмою соціального захисту людей похилого віку, осіб з інвалідністю, підтримки сім’ї, утвердження гендерної рівності та протидії торгівлі людьми на 2020-2024 роки;

- запровадження проведення моніторингу та оцінки ефективності діяльності райдержадміністрацій, міськвиконкомів міст обласного значення в частині влаштування дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування, до сімейних форм виховання;

- здійснення моніторингу забезпечення прав дітей, які повернулися до сімей із закладів інституційного догляду та виховання.

****************************************

12 травня 2020 року голова району Андрій Неділько, керівники відповідних структурних підрозділів райдержадміністрації, керівники районних служб та представник Білозерської ОТГ взяли участь у позачерговому засіданні регіональної комісії з питань ТЕБ та НС в селекторному режимі онлайн конференції, на якому було розглянуто такі питання:
про забезпечення виконання в області вимог постанови Кабінету Міністрів України від 04 травня 2020 року № 343
  • про функціонування карантинних стаціонарних блокпостів на території області
  • про підготовчі заходи до проведення курортного сезону в області в умовах карантинних обмежень
  • про організацію проведення сезонних сільськогосподарських робіт в умовах карантинних обмежень
  • про стан функціонування агропродовольчих ринків на території області

Органи місцевого самоврядування

УВАГА! Важлива інформація! 18 травня 2020р.о 9 годині в с.Станіслав, комунальним підприємством ,, Надія", буде проводитись дезінфекція центрального водогону хлорвміщуючим препаратом. Після проведення робіт потрібно відкрити кран та спустити воду до зникнення запаху хлору. Будь ласка, зробіть запас питної води.

****************************************

Центр надання адміністративних послуг Музиківської сільської ради працює в оновленому приміщенні за адресою: с. Музиківка, вул. 40 років Перемоги, 18а (перший поверх колишньої контори ПОСП "Маяк")

Тут ви можете отримати послуги з реєстрації місця проживання, оформити субсидію чи інший вид допомоги.

Робота закладів охорони здоров'я

Медики Херсонщини, які працюють із хворими на COVID-19, у повному обсязі отримали 300% надбавки

За березень і квітень Херсонська область повністю виплатила всі необхідні кошти медпрацівникам на загальну суму близько 3,2 млн грн”, - говорить Віктор Короленко.

Також він зазначив, що з квітня головним закупівельником медичних послуг є Національна служба здоров'я України, зокрема по чотирьох пакетах, що стосуються боротьби з COVID-19. Тобто для того, аби лікарі, які працюють із хворими на коронавірус, отримували зазначену надбавку, медичний заклад має підписати договір з НСЗУ.

“Департамент охорони здоров'я ОДА надав усі необхідні документи до НСЗУ з підтвердженням закладів, які мають працювати, та з переліком мобільних бригад, що проводять ПЛР-тести на визначення коронавірусу. Наразі ми знаходимося на дев'ятому місці за підписанням договорів з Національною службою охорони здоров'я України. Також зазначу, що у Херсонській області 6 з 10 медзакладів, які визначені базовими у боротьбі з COVID-19, вже підписали договори з НСЗУ”, - зазначив Короленко.

Робота закладів освіти

Як дистанційно проволити сесію та атестацію студентів:

Міністерство освіти і науки розробило методичні рекомендації закладам фахової передвищої та вищої освіти щодо проведення семестрового оцінювання студентів, а також захистів дипломних робіт і складання атестаційних іспитів. Відповідний лист МОН надіслало керівникам закладів 14 травня 2020 року.

Так, дистанційна комунікація учасників освітнього процесу може здійснюватися через засоби комунікації, вбудовані до системи управління навчанням (LMS), електронну пошту, месенджери (Viber, Telegram та інші), відеоконференції (MS Teams, ZOOM, Google Meet, Skype та інші), форуми, чати тощо.

МОН рекомендує закладам використовувати єдиний інструмент комунікацій під час проведення оцінювання та атестації студентів та закріпити його у власних нормативних документах. А вченим радам варто внести зміни та доповнення до Положень про організацію освітнього процесу та/або Положень про екзаменаційну комісію та передбачити в цих документах застосування запропонованих заходів для дистанційного проведення оцінювання.

У листі Міністерство звертає увагу закладів на важливість забезпечення належного контролю, зокрема використання авторизованого доступу до комунікаційних інструментів, фіксацію часу початку та завершення виконання студентом завдання, використання алгоритмів випадкового вибору завдань тощо.

У методичних рекомендаціях МОН надало алгоритми проведення поточного та семестрового контролю, а також атестації та її документального супроводу. Міністерство пропонує закладам проводити захисти кваліфікаційних робіт із використанням відеозв’язку. А паперовий примірник кваліфікаційної роботи з власноручним підписом здобувача може бути надісланий поштою заздалегідь до екзаменаційної комісії, або ж, за умови використання в закладі електронного документообігу, електронний примірник, засвідчений кваліфікованим електронним цифровим підписом.

Методичні рекомендації водночас є переліком пропозицій, що не обмежують заклади освіти в межах їхньої академічної автономії у пошуку та реалізації інших слушних рішень із організації дистанційного навчання.

Нагадаємо, 12 травня розпочалась онлайн-реєстрація на єдиний вступний іспит із іноземної мови (ЄВІ) та єдине фахове вступне випробування (ЄФВВ).

****************************************

Початок прийому заяв до 1-х класів розпочнеться після завершення карантину

Керуючись листом Міністерства освіти і науки України від 31 березня 2020 року № 1/9-182 «Щодо організованого завершення 2019-2020 навчального року та зарахування до закладів загальної середньої освіти», вимог Порядку переведення учнів (вихованців) закладу загальної середньої освіти до наступного класу (наказ МОН України від 14.07.2015 № 762), Порядку зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти (наказ МОН України від 16.04.2018 № 367) Білозерська селищна рада Херсонської області, ґрунтуючись на нормативних документах Міністерства освіти і науки України рекомендує під час прийому документів до садків та шкіл всім учасникам освітнього процесу важливо дотримуватись основних правил санітарно-епідеміологічного захисту.

Робота служб та установ

Рятувальники Білозерського району закликали місцевих жителів дотримуватись правил безпеки задля протидії поширення коронавірусної інфекції. Спілкуючись із громадянами, нагадали основні правила та виконання усіх особистих і загальних заходів безпеки направлених на протидію поширення коронавірусної інфекції.

Рятувальники рекомендували громадянам без крайньої потреби не виходити на вулицю, уникати місць скупчення людей. Під час перебування на вулиці одягати захисні маски, зберігати дистанцію між людьми. Під час розмов вручали жителям інформаційні листівки.

Робота суб'єктів господарювання

З метою забезпечення пожежної безпеки та недопущення пожеж врожаю і сільськогосподарської техніки під час збирання зернових культур, заготівлі грубих кормів, а також у місцях їх зберігання і переробки в поточному році, відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації від 05.05.2020 року № 345, головою райдержадміністрації від 12.05.2020 року №12/601-01 були затвердженні заходи щодо охорони врожаю зернових та грубих кормів від пожеж в районі у 2020 році.

☝️Керівникам господарств всіх форм власності району рекомендуємо дотримуватись протипожежних заходів у період збирання врожаю

****************************************

До уваги споживачів природного газу!

З 12 травня 2020 року Білозерська районна дільниця Херсонського міжрайонного управління відновлює прийом споживачів.

Прийом здійснюється відповідно до кількості працюючих операторів у форматі 1 оператор -1 відвідувач, але не більше ніж 1 особа на 10 кв. м

Робота правоохороних органів

Упродовж двох останніх днів в «Єдиний центр 102» поліції Херсонщини з проханням про допомогу звертається все більше жінок. Заявниці стали жертвами вуличних грабіжників і залишились без ювелірних прикрас. Поліція Херсонщини радить, як зменшити ризики стати жертвою грабежів і розбійних нападів:
  • ювелірні вироби краще сховати під одягом, або взагалі лишити вдома;
  • у вечірній час зустрічайте своїх близьких, особливо жінок, підлітків і людей похилого віку на зупинках громадського транспорту;
  • по можливості уникайте перебування на вулиці у темний час, особливо в малолюдних місцях та дворах;
  • обирайте маршрут додому по освітленим і жвавим вулицям, не скорочуйте свій шлях через темні провулки, скористайтеся послугою таксі;
  • не носіть гроші і коштовності в сумочці, краще покладіть їх у внутрішні кишені одягу;
  • не носіть свою сумку на боці, а краще тримайте її перед собою;
  • не заходьте у під’їзд разом з незнайомцем та не поспішайте сідати у ліфт, краще підніміться сходинками вище та викличте ліфт знову;
  • якщо ви помітили, що за вами рухається підозріла особа, краще зупинитися та почекати поки незнайомець пройде повз вас, при цьому весь час слід дивитися на нього. Це змусить грабіжника скоріш за все відмовитися від свого вчинку через острах, що ви запам’ятаєте його прикмети.
Якщо ви стали жертвою грабіжника, постарайтеся запам'ятати будь-які прикмети зловмисника, особливості зовнішності, мови, поведінки нападника, та одразу телефонуйте за номером «102».

Інформація для благодійників

Розрахунковий рахунок для перерахування коштів з метою забезпечення засобами захисту та медичного обладнання, що необхідні для транспортування контактних осіб з ознаками респіраторних інфекцій, їх ізоляції та подальших дій щодо недопущення поширення інфекції та забезпечення підтримки життєдіяльності хворого за такими платіжними реквізитами:

КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Білозерського району» (скорочена назва – КНП “ЦПМСД Білозерського району”)
Код ЄДРПОУ 38637457
рахунок UA 873524790000026004052215187
АТ КБ “Приватбанк,” МФО 352479
Призначення платежу:благодійні внески
Телефон для довідок (05547) 33-9-79, головний лікар Чорі Ірина Василівна

****************************************

Комунальне Підприємство «Білозерська центральна районна лікарня» (скорочена назва – КП «Білозерська ЦРЛ»)

Код ЄДРПОУ 02003929

рахунок UA 528201720314251001301039304

Державна казначейська служба України м.Київ, МФО 820172

Призначення платежу:благодійні внески

Телефон для довідок (05547) 33-8-11, головний лікар Доманський Дмитро Сергійович

****************************************

Найменування організації: КНП МУЗИКІВСЬКА АЗПСМ

Код отримувача: 41769365

Назва банку: ХЕРСОНСЬКА ФIЛIЯ АТ КБ "ПРИВАТБАНК"

Рахунок отримувача у форматі IBAN: UA033524790000026002052226952

Важлива інформація

Для вас зібрані корисні контакти для звернень під час карантину:

Офіційний веб-сайт МОЗ http://www.moz.gov.ua/

Офіційна сторінка МОЗ у Facebook https://www.facebook.com/moz.ukr/

Офіційний телеграм-канал Міністерства Коронавірус Інфо (Скорочена назва – @COVID19_Ukraine)

Telegram-бот МОЗ із відповідями на найпоширеніші питання про коронавірус @COVID19_Ukraine_Bot

Гаряча лінія по коронавірусу – 0 800 505 201

Відповіді на основні запитання про COVID-19 – www.covid19.com.ua

Швидка медична допомога – 103

Гаряча лінія МОЗ – 1677

Якщо у вас до сих пір немає сімейного лікаря, то Вам сюди – 1687

Урядова гаряча лінія – 1545

Гаряча лінія для тих, хто прибув в Україну – 551

Лікарі, які дають слушні поради – 1583 та 044 235 0101

Безоплатна правова допомога – 0 800 213 103

Дотримуйтесь рекомендацій профілактики та режиму карантину.

Будьте здорові!



Дотримуйтесь рекомендацій профілактики та режиму карантину.

Будьте здорові!



Довідково:

Координаційний офіс безпеки в Білозерському районі створений в рамках проекту “Безпечні та правоспроможні ОТГ Білозерського району Херсонської області“, що реалізує громадська організація “Білозерський центр регіонального розвитку” у партнерстві з Херсонським місцевим центром з надання БВПД, Станіславською сільською радою, Музиківською сільською радою, Білозерською селищною радою, Білозерським відділенням поліції, Координаційним офісом безпеки в м.Татарбунари при Одеській обласній організації КВУ за фінансової підтримки міжнародного фонду “Відродження“.

Фахівці офісу безпеки надають представникам влади, громадськості, поліції практичну, методичну та консультаційну допомогу у вирішенні питань щодо реалізації безпекових ініціатив, розвивають лідерство та людський потенціал в громаді. Офіс безпеки є платформою для формування безпечного середовища в громадах району.

Координаційний офіс безпеки при громадській організації “Білозерський центр регіонального розвитку” працює в дистанційному режимі і для отримання правової допомоги просимо звертатися за телефоном (095) 087-48-60.

З 23 березня 2020 року і до завершення карантину Білозерське бюро правової допомоги Херсонського місцевого центру з надання БВПД призупиняє особистий прийом громадян та надання адресної правової допомоги і повністю переходить на надання правових послуг дистанційно. Консультації можна отримати за номером телефону - (05547) 33-2-60 або (068) 364-86-28.

Дайджест підготували

Наталія Юшко, Вячеслав Лях, Елла Петренко, Катерина Оксенюк, використовуючи інформацію з офіційних веб-сайтів органів влади, офіційних сторінок у соц.мережах та матеріали районної газети "Придніпровська зірка"



З попередніми дайджестами можна ознайомитися тут:

Дописати коментар

0 Коментарі