Координаційний офіс безпеки в Білозерському районі: інформація про ситуацію з протидію поширенню коронавіруса в районі станом на 22 травня 2020р.


Команда Координаційного офісу безпеки в Білозерському районі підготувала дайджест щодо ситуації з поширенням епідемії коронавірусу та діяльності місцевих органів влади, служб та установ в Білозерці та районі станом на 22 травня 2020р.

Оперативна інформація про стан поширення коронавірусної інфекції в області

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 9:00 22 травня в Україні 20148 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 588 летальних, 6585 пацієнтів одужало. Загалом захворіли 1434 дитини та 3907 медиків.

За добу зафіксовано 442 нові випадки. Наразі коронавірусна хвороба виявлена:
  • Вінницька область — 824 випадки;
  • Волинська область — 740 випадків;
  • Дніпропетровська область — 859 випадків;
  • Донецька область — 141 випадок;
  • Житомирська область — 607 випадків;
  • Закарпатська область — 1003 випадки;
  • Запорізька область — 401 випадок;
  • Івано-Франківська область — 1268 випадків;
  • Кіровоградська область — 460 випадків;
  • м. Київ — 2522 випадки;
  • Київська область — 1344 випадки;
  • Львівська область — 1240 випадків;
  • Луганська область — 43 випадки;
  • Миколаївська область — 277 випадків;
  • Одеська область — 814 випадків;
  • Полтавська область — 266 випадків;
  • Рівненська область — 1323 випадки;
  • Сумська область — 166 випадків;
  • Тернопільська область — 1105 випадків;
  • Харківська область — 866 випадків;
  • Херсонська область — 173 випадки;
  • Хмельницька область — 299 випадків;
  • Чернівецька область — 2905 випадків;
  • Черкаська область — 383 випадки;
  • Чернігівська область — 119 випадків.

Дані з тимчасово окупованих територій АР Крим, Донецької, Луганської областей та міста Севастополя відсутні.

На амбулаторному лікуванні 13 816 пацієнтів, з них 1186 дітей та 3190 медпрацівників. Усього потребували госпіталізації 6332 осіб, з них 248 дітей та 717 медиків. Підключення до апарату штучної вентиляції легенів потребували 256 осіб, зокрема одна дитина та 22 медики.

Загалом 6585 пацієнтів вже одужали, зокрема 1722 медпрацівники, — повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в організмі.

Дослідження проводилися вірусологічною референс-лабораторією Центру громадського здоров’я України, а також обласними лабораторіями. Станом на ранок 22 травня 2020 року до Центру надійшло 1284 повідомлення про підозру на COVID-19. Всього з початку 2020 року надійшло 50636 повідомлень про підозру на COVID-19.

МОЗ закликає: при перших симптомах респіраторних захворювань обов’язково зателефонуйте своєму сімейному лікарю. Залишайтеся вдома! Самоізоляція - найдієвіший спосіб убезпечити себе від інфікування.

******************************

За останню добу проведено 320 ПЛР-досліджень на виявлення коронавірусу і жодного нового лабораторно підтвердженого випадку захворювання на COVID-19 у Херсонській області не зафіксовано!

Також маємо 1 нове одужання – це чоловік 33 роки, мешканець Чаплинського району.⠀

Наразі в області 173 лабораторно підтверджених випадки захворювання на коронавірус.


133 людини одужали;

38 – інфіковані COVID-19;

2 – померли.⠀


Для проведення першого та другого етапів ПЛР в області наявні 11 328 тест-систем.⠀

З 22 травня на території регіонів із сприятливою епідемічною ситуацією запроваджується послаблення протиепідемічних заходів.

Робота органів влади

Уряд ухвалив рішення про послаблення карантину з 22 травня

Відповідно до рішення Уряду з 22 травня в тих регіонах, де епідеміологічні показники відповідають встановленим МОЗ критеріям щодо нових випадків захворювання на коронавірусну хворобу (не більше 12 на 100 тисяч населення), кількості тестувань (не менше 12 на 100 тисяч населення) та наповненості ліжкомісць (не більше 50%) в лікарнях, відновлюється робота громадського транспорту. З 25 травня має бути відновлена робота метрополітену, а також дитячих садків.

«Міжобласні перевезення ми поки що не відкриваємо. Ми домовилися, що це буде на початку червня, як тільки епідеміологічна ситуація дозволить це зробити. Наголошую лише за умов, що в усіх областях епідеміологічна ситуація буде дозволяти. При цьому будуть локальні обмеження, рішення щодо яких будуть прийматися спільно з місцевою владою, щоб не експортувати вірус по цілій країні. Це і є модель адаптивного карантину», - зазначив Прем’єр-міністр.

Також Денис Шмигаль окремо наголосив, що питання відновлення рейсових авіаперевезень і відкриття аеропортів буде розглядатися після 15 червня, коли країни-партнери почнуть відкривати свої кордони. «Поки аеропорти наших країн-партнерів закриті. Ми ведемо діалог з авіаперевізниками, і поки є спільна позиція, що швидше 15 червня немає сенсу відкривати роботу аеропортів», - пояснив Глава Уряду.

******************************

Робота антикризового штабу

Триває робота Єдиного антикризового штабу. Від меценатів, благодійників та громадських організацій вже отримано допомоги на суму 29 млн 080 тис грн.

З них залучено для закладів охорони здоров'я 5 млн 032 тис грн.

На «гарячу лінію» штабу за весь період надійшло 6670 звернень

Білозерська районна державна адміністрація


Питання проведення в області призову громадян на строкову військову службу до лав Збройних Сил України в умовах карантину обговорили 19 травня 2020 року на селекторній нараді, до якої долучились у форматі онлайн-конференції голова Білозерської райдержадміністрації Андрій Неділько, керівники відповідних структурних підрозділів райдержадміністрації, представник районного військкомату та головний лікар КП «Білозерська центральна районна лікарня».

Учасники наради обговорили порядок створення і функціонування позаштатних діючих військово-лікарських комісій та забезпечення фінансування заходів призову на строкову службу у 2020 році.

******************************

18 травня 2020 року у щотижневій обласній селекторній нараді взяли участь голова райдержадміністрації Андрій Неділько, голова районної ради Аліна Науменко, начальники структурних підрозділів райдержадміністрації, керівники організацій і установ району, представники Білозерської та Станіславської ОТГ.

Під час наради були опрацьовані питання:
  • про епідемічну ситуацію та запобігання поширенню на території області коронавірусу COVID-19;
  • про проблеми з введенням в експлуатацію лікарських амбулаторій загальної практики сімейної медицини в області;
  • про цільові показники для районних державних адміністрацій та структурних підрозділів обласної державної адміністрації;
  • про завершення 2019/20 навчального року та забезпечення своєчасного використання цільових освітніх субвенцій;
  • про виконання другого етапу Регіонального плану дій з реформування системи інституційного догляду і виховання дітей в Херсонській області на 2018-2026 роки.

Органи місцевого самоврядування

20 травня 2020 року, представники мобільної групи Токарівської сільської ради доставили продуктові набори 18 родинам - це жителі старше 75 років та сім’ї в яких виховуються діти – інваліди.

З початку введення карантинних обмежень допомогу отримали 176 жителів громади.

****************************** 

Робота закладів охорони здоров'я

До уваги медичних працівників та керівників закладів охорони здоров’я

Наказом Міністерства охорони здоров’я України від 02.04.2020 № 768 «Про затвердження Переліку посад медичних та інших працівників, що безпосередньо зайняті у ліквідації епідемії та здійсненні заходів з запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 та лікуванням пацієнтів із випадками гострої респіраторної хвороби COVID-19, cпричиненої короновірусом SARS-CoV-2, яким здійснюється доплата в розмірі трьох окладів (тарифних ставок) за березень 2020 року» (далі – наказ № 768) затверджений перелік посад медичних та інших працівників, що безпосередньо зайняті у ліквідації епідемії та здійсненні заходів з запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 та лікуванням пацієнтів із випадками гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої короновірусом SARS-CoV-2, яким здійснюється доплата в розмірі трьох окладів (тарифних ставок) за березень 2020 року.

******************************
З 25 травня буде дозволено відкривати дитячі садочки, - Віктор Ляшко

У кожній конкретній області можна буде пом’якшити карантин для певних сфер, якщо будуть досягнуті епідемічні критерії. Зокрема, буде надана можливість відновлювати роботу дошкільних закладів, які потрапляють у 2 етап виходу з карантину.

Про це повідомив заступник Міністра охорони здоров’я Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко під час зустрічі із батьками щодо відкриття дитячих садочків.

«Ми прив’язали відкриття дитячих садочків та запуск громадського транспорту, для того щоб можна було працювати та було де залишати дітей. Дошкільні заклади будуть відкриватися за певних умов. Вони опубліковані на сайті МОЗ для громадського обговорення. Ми прагнемо зібрати всі слушні рекомендації від батьків, власників дитячих садочків та МОН. Здоров’я батьків та дітей – в пріоритеті», – зазначив заступник Міністра охорони здоров'я Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.
Віктор Ляшко зустрівся біля Будинку Уряду з учасниками акції «Батькам – садочки!»

Робота закладів освіти


Цьогоріч ЗНО на Херсонщині відбудеться з 25 червня по 17 липня

Про це на селекторній нараді повідомила начальниця управління освіти і науки облдержадміністрації Ірина Дробиш.

Наразі у Херсонській області вже створено 9 округів з проведення ЗНО, до яких увійшло 43 пункти з тестування. ЗНО у 2020 році пройдуть близько 10 тис. чоловік.

“Наразі ми очікуємо, поки Міністерство охорони здоров'я затвердить перелік протиепідемічних заходів, що діятимуть під час здачі цьогорічного зовнішнього незалежного оцінювання”, - додає Ірина Дробиш.

Також вона зазначила, що через карантинні обмеження змінився і порядок видачі табелів навчальних досягнень учнів та свідоцтв про базову середню освіту:

- учні 1 – 8 і 10 класів отримають документи в електронному вигляді до 15 червня з подальшим врученням оригіналу документа;

- дев'ятикласники отримають свідоцтва про здобуття базової середньої освіти, які будуть оформлені до 15 червня, після зняття певних карантинних обмежень.

Одинадцятикласники отримають свої свідоцтва досягнень уже після здачі ЗНО.

******************************
Затвердженно графік ЗНО-2020: основна сесія відбудеться 25 червня – 17 липня, результати оголосять до 29 липня

Міністерство освіти і науки затвердило оновлений графік проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році. Відповідні зміни до календарного плану підготовки та проведення ЗНО оприлюднено на сайті МОН.

Згідно з графіком, тестування відбудуться у такі дати:
  • математика – 25 червня,
  • українська мова і література – 30 червня,
  • фізика – 2 липня,
  • іспанська, німецька, французька мови – 6 липня,
  • англійська мова – 7 липня,
  • історія України – 9 липня,
  • біологія – 13 липня,
  • географія – 15 липня,
  • хімія – 17 липня.

Робота служб та установ


В зв'язку з проведенням в підрозділі заходу "Місячник безпеки дорожнього руху" та" Дня охорони праці", 20 травня 2020 року, лікарем-хірургом комінального підприємства Білозерська центральна районна лікарня Андрієм Величко з особовим складом 2 державної пожежно-рятувальної частини, було практично відпрацьовано прийоми надання першої невідкладної допомоги потрепілим.

******************************

18 травня о 10:42 білозерські рятувальники отримали повідомлення від місцевих співробітників поліції про виявлення предмету схожого на вибухонебезпечний. На місце знахідки прибув співробітник 2-ї Державної пожежно-рятувальної частини. Під час огляду встановив, що це старий артилерійський снаряд діаметром 45 мм. В ході з’ясування обставин стало відомо, що мешканець села Станіслав проїжджав на власному автотранспорті вздовж поля, де нещодавно працював грейдер, і побачив металевий предмет. Зрозумівши, що це вибухонебезпечний предмет, чоловік одразу сповістив працівників поліції.

З метою вилучення та знищення боєприпасу було сформовано та направлено заявку щодо залучення піротехнічного підрозділу для проведення робіт з розмінування та знешкодження. Вже близько 15:00 херсонські піротехніки артснаряд знищили.

******************************

Головне управління Пенсійного фонду України в Херсонській області нагадує, що у зв’язку з продовженням карантину збережено обмеження щодо доступу відвідувачів до приміщень сервісних центрів.

Звертаємо увагу жителів області, що усні консультації в сервісних центрах до завершення карантину не надаються, їх можна отримати в дистанційному режимі за номерами “гарячих” телефонних ліній, які доступні за посиланням https://www.pfu.gov.ua/ks/golovne-upravlinnya-pensijnogo-fondu-ukrayiny-v-hersonskij-oblasti/.

Крім цього, для отримання відповідей на нагальні питання можна скористатися відповідною формою на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України, електронною поштою, Skype-зв’язком.

****************************** 

Робота суб'єктів господарювання


З 22 травня на території регіонів із сприятливою епідемічною ситуацією запроваджується послаблення протиепідемічних заходів.

На засіданні регіональної комісії з питань ТЕБ та НС прийматимемо рішення про послаблення відповідних протиепідемічних обмежень у Херсонській області.⠀

Дзволятиметься:
  • проведення спортивних заходів до 50 осіб та без глядачів;⠀
  • проведення релігійних заходів (не більше однієї особи на 10 кв. м.);⠀
  • міський, приміський та внутрішньообласний транспорт;
  • діяльність готелів.⠀

З 25 травня:

відвідування закладів дошкільної освіти.

Робота правоохороних органів


Ювенальні поліцейські Херсонщини закликають батьків не залишати своїх дітей самих вдома

Нещасні випадки з дітьми трапляються саме тоді, коли вони залишаються без нагляду дорослих. Діти стають заручниками обставин, а їхнє легковажне ставлення до вогню та води часто є першопричинами сумних і трагічних наслідків. Однією з основних причин стає недбале ставлення батьків до виконання своїх батьківських обов’язків. Тому поліцейські Херсонщини закликають приділяти увагу своїм дітям і стежити за їхньою безпекою.

Шановні батьки❗️ По закінченню карантину багато хто вийде на роботу, залишивши своїх дітей вдома без нагляду. Тому працівники поліції підготували для вас рекомендації:

• перевірте, чи знає дитина ваш телефон та телефони екстрених служб на пам’ять;

• змоделюйте різні ситуації поведінки дитини (незнайомець дзвонить у двері, діти кличуть гратися на вулицю, чутно підозрілий запах та інші);

• обговоріть періодичність зв’язку – наприклад, зідзвонюйтесь кожну годину або надсилайте повідомлення у месенджерах;

• складіть разом розпорядок дня (графік прийняття їжі, вивчення уроків);

• розкажіть про небезпеки в мережі інтернет, якщо доцільно, обмежте доступ до певних сайтів;

• нагадайте про правила або заборони відкриття вікон та балкону, а також встановіть перелік дозволених для користування електроприладів;

• попросіть дитину не розповідати друзям і стороннім, про те, що вона залишилась вдома сама;

• домовтесь, що дитина не буде відповідати по телефону на дзвінки від незнайомців;

Чим якіснішу підготовчу роботу ви проведете, тим більш впевненою буде ваша дитина, а ви будете більш спокійними.

Поліція Херсонщини інформує, що особисті прийоми громадян керівництвом призупинені на період дії карантину

Шановні громадяни нагадаємо, що на виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року №211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» зі змінами та з урахуванням протокольного рішення наради керівництва Національної поліції від 11 березня 2020 року №6, інформуємо, що на період дії карантину призупиняється проведення особистих прийомі громадян в ГУНП та територіальних відділах (відділеннях) ГУНП в Херсонській області.

Громадянам, які мають бажання звернутись до ГУНП, можуть подати звернення на електронну поштову адресу sdz@hr.npu.gov.ua або поштову адресу: вул. Лютеранська, 4, м. Херсон, 73003, чи викласти їх за допомогою засобів телефонного зв’язку через безкоштовну телефонну «гарячу лінію» Національної поліції України 0-800-50-0202.

У приміщенні Головного управління Національної поліції в Херсонській області у доступному місці розташована «Скринька довіри» для листів громадян.

У разі наявної інформації про вчинення кримінального чи адміністративного правопорушення чи настання іншої події, яка потребує негайного реагування поліції можете також звернутися на телефонну спеціальну лінію «102» (працює цілодобово).

Всі звернення будуть ретельно розглянуті та надані обґрунтовані відповіді у встановлений законом термін.

Телефони для довідок : 45-93-03; 45-94-07.

**************************************** 

Інформація для благодійників

Розрахунковий рахунок для перерахування коштів з метою забезпечення засобами захисту та медичного обладнання, що необхідні для транспортування контактних осіб з ознаками респіраторних інфекцій, їх ізоляції та подальших дій щодо недопущення поширення інфекції та забезпечення підтримки життєдіяльності хворого за такими платіжними реквізитами:

КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Білозерського району» (скорочена назва – КНП “ЦПМСД Білозерського району”)

Код ЄДРПОУ 38637457

рахунок UA 873524790000026004052215187

АТ КБ “Приватбанк,” МФО 352479

Призначення платежу:благодійні внески

Телефон для довідок (05547) 33-9-79, головний лікар Чорі Ірина Василівна

****************************************

Комунальне Підприємство «Білозерська центральна районна лікарня» (скорочена назва – КП «Білозерська ЦРЛ»)

Код ЄДРПОУ 02003929

рахунок UA 528201720314251001301039304

Державна казначейська служба України м.Київ, МФО 820172

Призначення платежу:благодійні внески

Телефон для довідок (05547) 33-8-11, головний лікар Доманський Дмитро Сергійович

****************************************

Найменування організації: КНП МУЗИКІВСЬКА АЗПСМ

Код отримувача: 41769365

Назва банку: ХЕРСОНСЬКА ФIЛIЯ АТ КБ "ПРИВАТБАНК"

Рахунок отримувача у форматі IBAN: UA033524790000026002052226952

Важлива інформація

Для вас зібрані корисні контакти для звернень під час карантину:

Офіційний веб-сайт МОЗ http://www.moz.gov.ua/

Офіційна сторінка МОЗ у Facebook https://www.facebook.com/moz.ukr/

Офіційний телеграм-канал Міністерства Коронавірус Інфо (Скорочена назва – @COVID19_Ukraine)

Telegram-бот МОЗ із відповідями на найпоширеніші питання про коронавірус @COVID19_Ukraine_Bot

Гаряча лінія по коронавірусу – 0 800 505 201

Відповіді на основні запитання про COVID-19 – www.covid19.com.ua

Швидка медична допомога – 103

Гаряча лінія МОЗ – 1677

Якщо у вас до сих пір немає сімейного лікаря, то Вам сюди – 1687

Урядова гаряча лінія – 1545

Гаряча лінія для тих, хто прибув в Україну – 551

Лікарі, які дають слушні поради – 1583 та 044 235 0101

Безоплатна правова допомога – 0 800 213 103

Дотримуйтесь рекомендацій профілактики та режиму карантину.

Будьте здорові!

Дотримуйтесь рекомендацій профілактики та режиму карантину.

Будьте здорові!



Довідково:

Координаційний офіс безпеки в Білозерському районі створений в рамках проекту “Безпечні та правоспроможні ОТГ Білозерського району Херсонської області“, що реалізує громадська організація “Білозерський центр регіонального розвитку” у партнерстві з Херсонським місцевим центром з надання БВПД, Станіславською сільською радою, Музиківською сільською радою, Білозерською селищною радою, Білозерським відділенням поліції, Координаційним офісом безпеки в м.Татарбунари при Одеській обласній організації КВУ за фінансової підтримки міжнародного фонду “Відродження“.

Фахівці офісу безпеки надають представникам влади, громадськості, поліції практичну, методичну та консультаційну допомогу у вирішенні питань щодо реалізації безпекових ініціатив, розвивають лідерство та людський потенціал в громаді. Офіс безпеки є платформою для формування безпечного середовища в громадах району.

Координаційний офіс безпеки при громадській організації “Білозерський центр регіонального розвитку” працює в дистанційному режимі і для отримання правової допомоги просимо звертатися за телефоном (095) 087-48-60.

З 23 березня 2020 року і до завершення карантину Білозерське бюро правової допомоги Херсонського місцевого центру з надання БВПД призупиняє особистий прийом громадян та надання адресної правової допомоги і повністю переходить на надання правових послуг дистанційно. Консультації можна отримати за номером телефону - (05547) 33-2-60 або (068) 364-86-28.

Дайджест підготували

Наталія Юшко, Вячеслав Лях, Елла Петренко, Катерина Оксенюк, використовуючи інформацію з офіційних веб-сайтів органів влади, офіційних сторінок у соц.мережах та матеріали районної газети "Придніпровська зірка"


З попередніми дайджестами можна ознайомитися тут:

Дописати коментар

0 Коментарі