На Білозерщині стартував цикл онлайн-вебінарів для жінок «Базові навички вирішення конфліктів»



13 травня відбувся перший онлайн – вебінар «Базові навички вирішення конфліктів» для жінок Білозерського району, який проводила тренерка, психологиня та медіаторка Лідія Діброва. 

Навчання було цікавим, а спілкування - невимушеним та приємним. Говорили про сутність конфлікту, про підходи його вирішення, про позицію та інтереси, драбину упереджень. 

«Тема конфліктів дуже важлива та актуальна, говорить Лідія Діброва, - адже кожен у своєму житті мав справу з конфліктами та суперечками. І якщо ми будемо розуміти, чому людина вчиняє так або інакше, тобто її позицію та інтереси, то нам буде набагато легше вирішити цей конфлікт через діалог та дійти спільної згоди». 

Головними підходами до вирішення конфлікту є сила, право та інтерес. Учасниці наводили приклади з власного життя, розповідали як вони вирішують конфлікти вдома чи на роботі, обговорювали можливі варіанти вирішення конфліктів із залученням нейтральних осіб. 


Більш детально тренерка зупинилася на позиції та інтересах. Наглядна схема «Айсберг» допомогла учасницям зрозуміти складову конфлікту: 10 % - це те, що людина хоче, її позиція, а 90% - її потреби, інтереси. І коли сторони конфлікту знатимуть потреби один одного, то тоді такий конфлікт матиме більше шансів на позитивне вирішення. 


Також дуже цікавою була «драбина упереджень». Зазвичай ми приймаємо сторону того, хто розповідає про суперечку і робимо якісь певні висновки. Але для об’єктивного бачення ситуації треба почути всі сторони конфлікту, щоб зробити правильний умовивід та з’ясувати істину причину конфлікту.

Наступний онлайн – вебінар вже буде 20 травня о 18.00. Якщо ви бажаєте взяти у ньому участь та дізнатись, що цікавого для учасниць підготувала тренерка цього разу, то перейдіть за посиланням 

Перший онлайн-вебінар «Базові навчики вирішення конфліктів» проходив в рамках проекту «Сприяння можливостей для соціальної згуртованості, що реалізується ГО «Білозерський центр регіонального розвитку» за фінансової підтримки Європейського союзу через International Alert у партнерстві з Thоmson Media.

Дописати коментар

0 Коментарі