Інформація про ситуацію з протидії поширенню коронавіруса в Білозерському районі станом на 29 травня 2020р.


Команда Координаційного офісу безпеки в Білозерському районі підготувала дайджест щодо ситуації з поширенням епідемії коронавірусу та діяльності місцевих органів влади, служб та установ в Білозерці та районі станом на 29 травня 2020р.

Оперативна інформація про стан поширення коронавірусної інфекції в області

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 9:00 29 травня в Україні 22811 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 679 летальних, 8934 пацієнти одужало. Загалом захворіли 1693 дитини та 4411 медиків.

За добу зафіксовано 429 нових випадків. Наразі коронавірусна хвороба виявлена:
  • Вінницька область — 957 випадків;
  • Волинська область — 863 випадки;
  • Дніпропетровська область — 930 випадків;
  • Донецька область — 158 випадків;
  • Житомирська область — 694 випадки;
  • Закарпатська область — 1147 випадків;
  • Запорізька область — 431 випадок;
  • Івано-Франківська область — 1360 випадків;
  • Кіровоградська область — 503 випадки;
  • м. Київ — 2849 випадків;
  • Київська область — 1535 випадків;
  • Львівська область — 1563 випадки;
  • Луганська область — 46 випадків;
  • Миколаївська область — 284 випадки;
  • Одеська область — 878 випадків;
  • Полтавська область — 268 випадків;
  • Рівненська область — 1628 випадків;
  • Сумська область — 167 випадків;
  • Тернопільська область — 1145 випадків;
  • Харківська область — 1011 випадків;
  • Херсонська область — 177 випадків;
  • Хмельницька область — 407 випадків;
  • Чернівецька область — 3259 випадків;
  • Черкаська область — 401 випадок;
  • Чернігівська область — 150 випадків.
Дані з тимчасово окупованих територій АР Крим, Донецької, Луганської областей та міста Севастополя відсутні.

На амбулаторному лікуванні 15 733 пацієнтів, з них 1420 дітей та 3586 медпрацівників. Усього потребували госпіталізації 7078 осіб, з них 273 дитини та 825 медиків. Підключення до апарату штучної вентиляції легенів потребували 267 особи, зокрема одна дитина та 24 медики.

Із числа людей, що одужали, 2169 медпрацівників та 606 дітей.

За останню добу проведено 249 ПЛР-досліджень на виявлення коронавірусу. Жодного нового лабораторно підтвердженого випадку захворювання на COVID-19 у Херсонській області не зафіксовано.

Станом на 28 травня в Херсонській області:
  • 155 людей одужали;
  • 19 – інфіковані COVID-19;
  • 3 – померли.
Для проведення першого та другого етапів ПЛР в області наявні 9 216 тест-системи.
Інформація по Білозерському району:
  • 1 випадок (жінка з с.Чорнобаївка одужала)
  • знаходяться на самоізоляції - 41 особа
  • закінчився термін дії самоізоляції у 171 особи
  • в обсервації - (обов'язкова ізоляція після перетину кордону) - перебуваючих немає.

Робота органів влади

З 1 червня – новий етап скасування карантинних обмежень

Згідно з Постановою №392, з 1 червня 2020 року у регіонах, в яких здійснюється послаблення протиепідемічних заходів, буде дозволено:

1. Роботу закладів фізичної культури і спорту, спортивних залів, фітнес-центрів (крім проведення групових занять з кількістю учасників більше ніж 10 осіб).

Тимчасові рекомендації МОЗ щодо організації протиепідемічних заходів в деяких закладах фізичної культури та спорту на період карантину у зв'язку з поширенням СОVID-19 читайте тут>>

2. Відвідування занять в групах не більше ніж 10 осіб в закладах освіти, проведення професійно-практичної підготовки та державної кваліфікаційної атестації в закладах професійної (професійно-технічної) освіти, підготовчих заходів до практичної підготовки на виробництві, лабораторних робіт та тренажерних занять, атестації здобувачів вищої освіти та відповідних підготовчих заходів, отримання документів про професійну (професійно-технічну) та вищу освіту, участь в освітньому процесі, пов’язаному з освітою дорослих, у публічному захисті наукових досягнень у формі дисертацій та відповідних підготовчих заходах.

3. Перевезення пасажирів залізничним транспортом в усіх видах внутрішнього сполучення (приміському, міському, регіональному та дальньому) між регіонами в межах кількості місць для сидіння, передбачених технічною характеристикою транспортного засобу або визначеної в реєстраційних документах на цей транспортний засіб.

У разі здійснення перевезення між регіонами транзитом через регіон, в якому не діють послаблення протиепідемічних заходів, дозволяється перевезення в межах кількості місць для сидіння, передбаченої технічною характеристикою транспортного засобу або визначеної в реєстраційних документах на цей транспортний засіб (без права посадки пасажирів у транзитному регіоні).

У разі здійснення перевезення до регіону, в якому не застосовується послаблення протиепідемічних заходів, дозволяється перевезення в межах 50 відсотків кількості місць для сидіння, передбаченої технічною характеристикою транспортного засобу або визначеної в реєстраційних документах на цей транспортний засіб, за умови розсадки пасажирів з вільним місцем поруч, спереду, позаду.

4. Міжобласні пасажирські перевезення автомобільним транспортом між регіонами в межах кількості місць для сидіння, передбаченої технічною характеристикою транспортного засобу або визначеної в реєстраційних документах на цей транспортний засіб.

У разі здійснення перевезення до регіону, в якому не застосовується послаблення протиепідемічних заходів, дозволяється перевезення в межах 50 відсотків кількості місць для сидіння, передбаченої технічною характеристикою транспортного засобу або визначеної в реєстраційних документах на цей транспортний засіб, за умови розсадки пасажирів з вільним місцем поруч, спереду, позаду.

Наступний етап зняття карантинних обмжень планують розпочати з 10 червня. 
Тоді дозволять:
  • діяльність закладів харчування, зокрема приймання відвідувачів у приміщеннях, за умови дотримання протиепідемічних заходів;
  • діяльність закладів культури, зокрема з прийманням відвідувачів за рішенням власника (органу управління), у тому числі культурних заходів, за умови перебування не більше однієї особи на 5 кв. метрах площі приміщення, де проводиться захід;
  • діяльність закладів, що надають послуги з розміщення;
З 15 червня планують дозволити прийняття та відправлення повітряних суден, що виконують пасажирські перевезення авіаційним транспортом.


27 травня, на засіданні Уряду, було презентовано Державну програму стимулювання економіки для подолання негативних наслідків, спричинених COVID-19. Метою Програми є впровадження комплексної системи заходів для стабілізації та сталого розвитку економіки України, зростання зайнятості населення шляхом збереження існуючих і стимулювання створення нових робочих місць.

«Програмою передбачена реалізація близько 230 заходів, багато з яких вже впроваджено. Це фактично дорожня карта, сформована за пропозиціями міністерств, регіонів, аналітичних центрів, асоціацій, бізнесу та провідних експертів. Ініціативи спрямовані на покращення доступу до фінансів, доступу до ринків, вдосконалення регулювання, сприяння модернізації, сталому розвитку галузей та боротьбу з безробіттям», - зазначив Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Програма містить 3 розділи. Так, розділ 1 містить короткострокові ініціативи у відповідь на COVID-19: забезпечення безпечного функціонування економіки; підтримка галузей економіки і захист їх товарів, робіт та/ або послуг від їх імпортних альтернатив, які постачаються на територію України, з урахуванням міжнародних договорів та зобов’язань України.

************************************

Білозерська районна державна адміністрація

28 травня в режимі онлайн-конференції проведено позачергове засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, у якому взяли участь голова райдержадміністрації Андрій неділько , начальники відповідних структурних підрозділів райдержадміністрації та керівники районних установ.

Під час роботи були розглянуті такі питання:
  • про оцінку епідемічної ситуації в області та наявності ознак для послаблення протиепідемічних заходів з 01 червня 2020 року відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 року № 392;
  • про готовність до відновлення перевезення пасажирів залізничним транспортом, а також автомобільним транспортом міжобласних пасажирських перевезень між регіонами з 01 червня 2020 року;
  • про готовність до відновлення роботи закладів фізичної культури та спорту, спортивних залів, фітнес-центрів (крім проведення групових занять з кількістю учасників більше ніж 10 осіб) з 01 червня 2020 року;
  • про готовність закладів освіти області до послаблення карантинних обмежень з 01 червня 2020 року;
  • про структуризацію та закупівлю обладнання для боротьби з COVID-19 та придбання і використання тестів імуноферментного аналізу на виявлення COVID-19.

Органи місцевого самоврядування

22 травня відбулось засідання комісії ТЕБ та НС Білозерської селищної ради

У підсумку комісія вирішила: з метою запобігання поширенню на території Білозерської об’єднаної територіальної громади гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 (далі — COVID-19), продовжити заходи передбачені Постановою КМУ №211 від 11 березня 2020 року «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», зі змінами з 22 травня 2020 р. до 22 червня 2020 р. на території Білозерської об’єднаної територіальної громади.

Запровадити на території Білозерської ОТГ послаблення протиепідемічних заходів.

*************************************

У Білозерській громаді перевірили продуктові магазини щодо дотримання протиепідемічних заходів

Представники робочої групи селищної ради у складі інспектора з питань громадського порядку Олександра Кисіля, начальника Білозерського управління Держпродспоживслужби Олександра Черноуса та представника поліції Дениса Діброви перевірили дотримання протиепідемічних заходів у продуктових магазинах Білозерки. З представниками об’єктів, де були виявлені незначні порушення проведена профілактично-роз’яснювальна робота та повідомлено про повторне відвідування з метою контролю по усуненню порушень. Зазначимо, що більшість продуктових магазинів громади дотримується протиепідемічних заходів.

*************************************
Робоча група селищної ради перевірила приміський транспорт щодо дотримання протиепідемічних заходів

Робоча група селищної ради перевірила приміський транспорт (маршрутки Білозерка-Херсон) щодо дотримання протиепідемічних заходів. Водії транспортних засобів дотримуються правил карантину. Перевезення пасажирів здійснюється у межах кількості місць для сидіння, передбаченої технічною характеристикою транспортного засобу або визначеної в реєстраційних документах на цей транспортний засіб. Окрім цього всі водії та пасажири знаходяться у масках, а в салоні є дезінфікуючі засоби.

************************************

До уваги мешканців с.Надеждівка та с. Зорівка КП «Надія» повідомляє:
02 червня 2020 року з 8.00 години до 11.00 години буде проведена планова дезінфекція централізованої системи водопостачання.

З 08.00 год. до 20.00 год. вода в водопровiднiй мережi буде відсутня або матиме залишки дезінфекційного розчину (надаватиметься з високим вмістом гідро хлориду натрію).

У зв’язку з цим, КП «Надія» рекомендує абонентам вжити наступні заходи:
  1. Забезпечити необхідний добовий запас питної води на вищезазначений період.
  2. Не вживати питну воду безпосередньо iз кранів в період з 8.00 год. до 19.00 год. 02 червня 2020р.
  3. Після проведення дезінфекцій з 20.00 год. 02 червня рекомендовано відкрити крани холодної води протягом 10 хвилин для промивання внутрiшньобудинкових мереж водопостачання.

Робота закладів охорони здоров'я

У Міністерстві охорони здоров’я закликають людей, старших 60 років, продовжувати самоізоляцію, незважаючи на послаблення карантину.

У МОЗ наголосили, що працюючим пенсіонерам, яким понад 60 років, варто залишатися вдома.

"Що стосується наших громадян, які старші 60 років. Це люди, які входять, перш за все, у групу ризику. Турбота про здоров’я таких громадян говорить про те, що ми рекомендуємо і наголошуємо, що їм треба знаходитися максимально в самоізоляції", - заявив Степанов у відповідь на питання щодо можливості їх виходу на роботу на фоні пом’якшення карантину в Україні.

Степанов також зазначив, що серед померлих від ускладнень, викликаних коронавірусом, найбільше людей якраз у віковій категорії 60+.

"Якщо подивитися на нашу сумну статистику щодо летальних випадків, то більше ніж 70% з них - саме люди, які старші 60 років. Ми рекомендуємо їм перебувати в самоізоляції, поки є розповсюдження коронавірусу", - резюмував глава МОЗ.

Раніше у МОЗ рекомендували усунути від офісної роботи працівників, які знаходяться у групі ризику.

Робота закладів освіти

З 1 червня інклюзивно-ресурсні центри можуть відновити роботу в регіонах, де буде запроваджено послаблення протиепідеміологічних заходів. Відновлення роботи відбудеться з метою забезпечити зарахування дітей з особливими освітніми потребами до закладів освіти. Про це йдеться в листі Міністерства освіти і науки, який був розісланий 26 травня 2020 року.

Розпочати роботу зможуть інклюзивно-ресурсні центри тільки тих регіонів, де місцева влада ухвалить рішення про послаблення карантину. МОН рекомендує забезпечити першочергове обстеження дітей, які йдуть в 1 клас у 2020/2021 навчальному році.

Під час роботи інклюзивно-ресурсні центри мають дотримуватись постанови Головного державного санітарного лікаря України від 21 травня 2020 р. щодо організації роботи дитячих садків на період карантину через COVID-19 з урахуванням особливостей роботи ІРЦ.

*************************************
2 червня МОН розпочинає серію публічних консультацій із впровадження нового державного стандарту для базової середньої освіти. Вони пройдуть онлайн до 18 червня.
До участі запрошують учнів та учениць 5-9 класів, їхніх батьків, учителів, освітніх експертів представників громадських організацій тощо.
Так, консультації відбудуться за графіком:
11 червня – Одеська, Миколаївська, Херсонська, Запорізька області;

Робота служб та установ

З 1 червня Укрзалізниця відновлює залізничні пасажирські перевезення.

Укрзалізниця повністю готова до відновлення пасажирського руху, посилені заходи безпеки, враховано всі рекомендації Міністерство охорони здоров'я України. Але до відновлення перевізного процесу в новому форматі мають підготуватися не лише залізничники, а й пасажири.

Для посадки в поїзд пасажири обов`язково повинні одягнути захисну маску. Буде також проводитись температурний скрінінг при вході на вокзал та при посадці до вагона.

*************************************

27 травня, Президент підписав Закон від 13.05.2020 р. №591-IX "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо додаткової підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)" (він же законопроект №3329-д).

Як розповідали у ВРУ після прийняття законопроекту, цим Законом продовжено дію податкових пільг та спрощених адміністративних процедур до закінчення карантину. Зокрема:
*************************************
Держпраці відновлює позапланові перевірки та інспекційні відвідування. Інспекційні відвідування здійснюватимуться на підставі звернень громадян, які надійшли під час карантину та потребують перевірки викладених у них фактів. Також перевірятиметься додержання законодавства про працю при нарахуванні та виплаті зарплати медичним й іншим працівника.

Діяльність з питань дотримання вимог трудового законодавства здійснюватиметься із метою забезпечення організації роботи щодо належного, об’єктивного розгляду звернень громадян, враховуючи вимоги постанови КМУ від 20.05.2020 №392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів», з урахуванням черговості їх надходження, починаючи з дня оголошення карантину.

Робота суб'єктів господарювання

“Безпрецедентне для українського ринку рішення ПриватБанку про суттєве зниження кредитних ставок - це дієвий крок задля максимальної підтримки бізнесу, що потребує не розмов про кризу, а швидких нестандартних рішень та допомоги через пандемію коронавірусу та карантин, - повідомив голова правління ПриватБанку Петр Крумханзл.

Першим з українських банків ПриватБанк з 25 травня суттєво знижує ставки за всіма кредитними програмами фінансування юридичних осіб та підприємців, щоб допомогти українському бізнесу подолати наслідки карантину. Антикризові умови фінансування підприємців діятимуть до кінця 2020 року.

При цьому вперше за історію банку зниження кредитних ставок поширюється не лише на нові, а й на всі чинні кредитні угоди з бізнес-клієнтами. Нові умови фінансування впроваджуються автоматично, для кредитування за зниженими ставками підприємцям не треба заповнювати ніяких заяв чи відвідувати відділення банку.

Всі клієнти малого та середнього бізнесу зможуть отримати фінансування за зниженими ставками вже з 25 травня, а клієнтам, які вже користуються кредитними програмами банку, розмір кредитної ставки буде перераховано у бік зменшення автоматично”.

Інформація для благодійників

Розрахунковий рахунок для перерахування коштів з метою забезпечення засобами захисту та медичного обладнання, що необхідні для транспортування контактних осіб з ознаками респіраторних інфекцій, їх ізоляції та подальших дій щодо недопущення поширення інфекції та забезпечення підтримки життєдіяльності хворого за такими платіжними реквізитами:

КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Білозерського району» (скорочена назва – КНП “ЦПМСД Білозерського району”)
Код ЄДРПОУ 38637457
рахунок UA 873524790000026004052215187
АТ КБ “Приватбанк,” МФО 352479
Призначення платежу:благодійні внески
Телефон для довідок (05547) 33-9-79, головний лікар Чорі Ірина Василівна

****************************************

Комунальне Підприємство «Білозерська центральна районна лікарня» (скорочена назва – КП «Білозерська ЦРЛ»)
Код ЄДРПОУ 02003929
рахунок UA 528201720314251001301039304
Державна казначейська служба України м.Київ, МФО 820172
Призначення платежу:благодійні внески
Телефон для довідок (05547) 33-8-11, головний лікар Доманський Дмитро Сергійович

****************************************

Найменування організації: КНП МУЗИКІВСЬКА АЗПСМ
Код отримувача: 41769365
Назва банку: ХЕРСОНСЬКА ФIЛIЯ АТ КБ "ПРИВАТБАНК"
Рахунок отримувача у форматі IBAN: UA033524790000026002052226952

Важлива інформація

Для вас зібрані корисні контакти для звернень під час карантину:
  • Офіційний веб-сайт МОЗ http://www.moz.gov.ua/
  • Офіційна сторінка МОЗ у Facebook https://www.facebook.com/moz.ukr/
  • Офіційний телеграм-канал Міністерства Коронавірус Інфо (Скорочена назва – @COVID19_Ukraine)
  • Telegram-бот МОЗ із відповідями на найпоширеніші питання про коронавірус @COVID19_Ukraine_Bot
  • Гаряча лінія по коронавірусу – 0 800 505 201
  • Відповіді на основні запитання про COVID-19 – www.covid19.com.ua
  • Швидка медична допомога – 103
  • Гаряча лінія МОЗ – 1677
  • Якщо у вас до сих пір немає сімейного лікаря, то Вам сюди – 1687
  • Урядова гаряча лінія – 1545
  • Гаряча лінія для тих, хто прибув в Україну – 551
  • Лікарі, які дають слушні поради – 1583 та 044 235 0101
  • Безоплатна правова допомога – 0 800 213 103

Дотримуйтесь рекомендацій профілактики та режиму карантину.
Будьте здорові!


Довідково:

Координаційний офіс безпеки в Білозерському районі створений в рамках проекту “Безпечні та правоспроможні ОТГ Білозерського району Херсонської області“, що реалізує громадська організація “Білозерський центр регіонального розвитку” у партнерстві з Херсонським місцевим центром з надання БВПД, Станіславською сільською радою, Музиківською сільською радою, Білозерською селищною радою, Білозерським відділенням поліції, Координаційним офісом безпеки в м.Татарбунари при Одеській обласній організації КВУ за фінансової підтримки міжнародного фонду “Відродження“.

Фахівці офісу безпеки надають представникам влади, громадськості, поліції практичну, методичну та консультаційну допомогу у вирішенні питань щодо реалізації безпекових ініціатив, розвивають лідерство та людський потенціал в громаді. Офіс безпеки є платформою для формування безпечного середовища в громадах району.

Юристи Координаційного офісу безпеки при громадській організації “Білозерський центр регіонального розвитку” працюють в звичайному режимі і для отримання безоплатної правової допомоги просимо звертатися за адресою: смт.Білозерка, вул.Свободи, 86-а (ІІ поверх будинку торгівлі Безпоясного) або за телефоном (095) 087-48-60, (068) 538-90-06.

З 23 березня 2020 року і до завершення карантину Білозерське бюро правової допомоги Херсонського місцевого центру з надання БВПД призупиняє особистий прийом громадян та надання адресної правової допомоги і повністю переходить на надання правових послуг дистанційно. Консультації можна отримати за номером телефону - (05547) 33-2-60 або (068) 364-86-28.

Дайджест підготували
Наталія Юшко, Вячеслав Лях, Елла Петренко, Катерина Оксенюк, використовуючи інформацію з офіційних веб-сайтів органів влади, офіційних сторінок у соц.мережах та матеріали районної газети "Придніпровська зірка"

З попередніми дайджестами можна ознайомитися тут:
дайджест від 23 березня 2020р.
дайджест від 26 березня 2020р.
дайджест від 31 березня 2020р.
дайджест від 03 квітня 2020р.
дайджест від 07 квітня 2020р.
дайджест від 10 квітня 2020р.
дайджест від 14 квітня 2020р.
дайджест від 17 квітня 2020р.
дайджест від 24 квітня 2020р.
дайджест від 30 квітня 2020р.
дайджест від 8 травня 2020р.
дайджест від 15.05.2020р.
дайджест від 22.05.2020р.

Дописати коментар

0 Коментарі