Футбол об’єднує... жінок


21 червня відбувся довгоочікуваний Відкритий турнір з міні-футболу "Кубок дружби-2020" серед аматорських жіночих команд Білозерської громади. У ньому взяли участь чотири команди з Білозерки і Надеждівки, які в непростій і запеклій боротьбі змагалися між собою за призові місця і кубок.


«Головна ідея турніру – показати, що нас, жінок, можуть об’єднувати різні речі і навіть футбол, ми можемо дружити і разом робити нашу громаду кращою, - такими словами відкрила турнір одна з його організаторів Елла Петренко, голова громадської організації «Білозерський центр регіонального розвитку. - Під час організації турніру у нас з’явилося багато друзів і ще міцнішими стали стосунки із давніми партнерами. Таким надійним і стратегічним партнером та організатором турніру є Білозерська селищна рада, яка завжди підтримує наші громадські ініціативи».

Білозерський селищний голова Антоніна Чередник привітала учасниць турніру: «Мені дуже приємно, що саме Білозерська ОТГ на території Станіславської ОТГ починає розвивати жіночий футбол в районі. Мені приємно, що сьогодні наші дівчата зібралися разом з однією ідеєю. Бажаю вам усього найкращого і знаю, що в Кубку дружби все одно переможе дружба. Цей кубок буде перехідним». 

Щиро дякуємо за гостинність господарям спорткомплексу, де проводився турнір, – Станіславській сільській раді і особисто сільському голові Володимиру Желуденку, які не лише надали майданчик для змагань, а й разом з рибалками пригостили учасниць смачною юшкою. Сільський голова привітав учасниць турніру і розповів, що Станіслав завжди славився футбольними традиціями і чоловіча футбольна команда «Бригантина» є чемпіоном районної ліги. Вже з’явилися паростки жіночого футболу в громаді і, можливо, наступний Кубок дружби буде у станіславської команди.

Турнір проходив під егідою Білозерської футбольної ліги і її президент Сергій Шевейко теж звернувся до учасниць: «Я буду вболівати за кожну з вас!» 

Завершуючи урочисту частину турніру, Елла Петренко зауважила: «Для мене футбол – це як одна з можливостей побороти свої комплекси, страхи, все те, що заважає повноцінно жити. Для мене ви всі вже переможці, бо ви, приїхавши сюди, вже побороли свої слабкі сторони, кинули виклик своїм страхам. А багато дівчат і жінок, яких ми запрошували в команду, так і не змогли цього зробити – вони соромилися, комплексували, боялися, що з них будуть сміятися. Я пишаюся вами, ви мене надихаєте і я від щирого серця бажаю вам сьогодні чудової командної гри і незабутніх емоцій!»

Під час неймовірно захоплюючої, напруженої боротьби призові місця розподілилися наступним чином: 
«Білозерські пантери» - І місце, 
ФК "Німфа" - ІІ місце, 
ФК "Надія Є" та ФК "ENERGY" - ІІІ місце.

Команди отримали грамоти, кубки і подарунки від Білозерської селищної ради. На турнір завітав представник Херсонської обласної асоціації футболу, який передав вітання від голови асоціації Андрія Гордєєва і цінні подарунки – по комплекту м’ячів на кожну команду.

Організатори відзначили почесними грамотами і медалями кращих гравців турніру: 
"Кращий бомбардир" - Анастасія Оверко (ФК "Німфа")
"Кращий гравець" - Ольга Момо (ФК "Надія Є")
"Кращий захисник" – Ірина Ткаченко-Галецька («Білозерські пантери»)
"Кращий воротар" – Наталія Бойко ("ФК "ENERGY")

«Під час матчу я отримала велике задоволення від гри, від позитивних емоцій, що просто вирували навколо і всередині ігрового поля, - ділиться враженнями Ірина Ткаченко-Галецька, вихователька, гравчиня «Білозерських пантер». – Наша рожева форма і командний дух надихали на переможні дії. Я взагалі люблю спорт, але футбол був винятком до того часу, поки не почала в нього грати. Тепер я знаю правила і для мене футбол став цікавою грою». 


«У футбол я прийшла в якості підтримки своєї команди, яка займається фітнесом у мене на заняттях, - розповідає Ольга Момо, фітнес-тренерка дансклубу «Оазис», гравчиня ФК "Надія Є". - Вважаю, що коли ти знаходишся в колі однодумців, людей, які займаються однією справою, треба бути командою всюди. Люблю розвиватися, пробувати себе в різних напрямках. Футбол - це вид спорту, а я людина спортивна, тож із задоволенням взяла участь у заході. Тим паче з’ясувалося, що я непоганий гравець».



Капітан команди «Надія Є» Оксана Маханько - одна із засновниць жіночого футбольного руху в громаді. Їй вдалося надихнути дівчат і сформувати аж дві команди з Надеждівка. «До змагань гравчинь безоплатно готував тренер Іван Чемодур. З придбанням подарунків і мінеральної води допоміг староста села Олександр Івченко. Поточні витрати на гру взяв на себе Геннадій Маханько. У підсумку команди отримали купу емоцій, набралися досвіду. У наступних турнірах розраховуємо на кращий результат. Приємною підтримкою для надеждівських дівчат стала фотограф з Херсону, координатор проекту для жінок "Вікно до успіху" Олена Скоробагатько, а також земляки, які забезпечили транспортом - Євгеній Колісніченко та Віктор Матей».


«Я завжди любила спорт, у дитинстві займалася гандболом, ганяла м‘яча з хлопцями, - розповідає Анастасія Оверко, власниця кафе «Сусіди», бомбардир ФК «Німфа». - Отримати нагороду я взагалі не очікувала, це для мене була дуже приємна новина. Треба подякувати нашим чоловікам, що вірять у нас і дають можливість проявити себе».


Воротарка ФК "ENERGY" Наталія Бойко, вчитель початкових класів: «Дуже люблю активний відпочинок. У вільний час займаюся фітнесом. Чому вирішила зіграти у футбол? Мабуть, хотілося потішити батька. Він фанат футболу, довгий час грав і був суддею. Трохи соромно тепер, що визнали найкращим воротарем, а голів пропустила найбільше! Зате матиму шанс виправитися, якщо команда не проти».


«Це був захоплюючий і надзвичайний матч, - говорить Альона Вдовиченко, капітан «Білозерських пантер». – Наші гравчині наполегливо тренувалися вдома, на стадіоні, готувалися до великої гри. Ми вдячні усім, хто долучився до організації та проведення турніру. Також дякуємо нашому спонсору – косметологу Ірині Лях, яка підтримала дівчат приємними подарунками із сюрпризом. Особлива подяка за роботу у складних умовах нашим тренерам Андрію Діброві і Василю Вдовиченку, а також Олександру Борисову і особливо - нашим дітям і чоловікам, друзям і всім вболівальникам. Наша перемога – це їх заслуга!». 


Олена Дикун, капітан команди «Німфа»: «Наша команда дуже вдячна тренеру Сергію Шевейку і президенту клуба Валентині Майоровій. Дякую дівчатам за бойовой дух. Ви молодці! Я щаслива, що граю саме в цій команді!»


Організатори та учасниці турніру дякують за професійну роботу судді Андрію Пилипченку і медичному працівнику Вадиму Горбу, а також за музичний супровід спортивного свята директору Станіславського будинку культури Світлані Симоньянц.

Турнір відбувся в рамках проєкту "Футбол об’єднує... жінок" в рамках програми "Активні громадяни" Британської ради в Україні та Фонду «Об’єднання» за сприяння і підтримки Білозерської селищної ради і селищного голови Антоніни Чередник, Білозерської футбольної ліги, громадської організації "Білозерський центр регіонального розвитку", Станіславської сільської ради і сільського голови Володимира Желуденка, Херсонської обласної асоціації футболу. 


Дописати коментар

0 Коментарі