Флешмоб напередодні Міжнародного дня на підтримку жертв катувань


26 червня в світі відзначають Міжнародний день на підтримку жертв катувань. Цей день проводиться з метою забезпечення ефективного функціонування Конвенції проти катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження і покарання, яка набула чинності 26 червня 1987 року.

У заході взяли участь працівники Офісу Омбудсмана в Херсонській області: Микола Барановський та Оксана Тропіна, монітор національного превентивного механізму, член ГО «Україна без тортур» Володимир Куценко. Захід проведено за ініціативи представників ГО «Білозерський центр регіонального розвитку» і громадських детективів в Херсонській області Наталії Юшко та В’ячеслава Ляха.

Учасники заходу ознайомилися із станом виконання рекомендацій щодо пенітенціарної системи, наданих Україні Європейським комітетом з питань запобігання катуванням чи нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню чи покаранню, а також діяльністю національного превентивного механізму в Україні.

Регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого в Херсонській області Оксана Тропіна у своєму виступі зосередилась, зокрема, на питанні практичної реалізації національного превентивного механізму в області. Вона розповіла, що поширеним у пенітенціарних закладах залишається порушення права засуджених та ув'язнених на належний життєвий рівень, що полягає у неналежних умовах тримання осіб, які можна розцінювати як жорстоке або таке, що принижує гідність, поводження. Також в роботі є звернення громадян, чиї права порушувалися під час затримання.

Регіональний представник Уповноваженого у Херсонській області Микола Барановський розповів про повноваження Уповноваженого та проблеми, з якими найчастіше звертаються громадяни до регіонального представництва Уповноваженого в області.

Наприкінці зустрічі проведено флешмоб до Міжнародного дня на підтримку жертв тортур.

Дописати коментар

0 Коментарі