MeetAndCode Nadezhdivka: як працює інтернет та до чого тут JavaScript?



17 жовтня всіх бажаючих запрошуємо на практичний онлайн майстер-клас з провідними програмістами отримають можливість детально розібратися в темі серверів, браузерів, веб-сайтів та мови програмування JavaScript. 

Спілкування з рідними та друзями, пошук інформації, гортання новин, перегляд фільмів та серіалів, та багато-багато інших справ спочатку переїхало до наших комп’ютерів, а тепер доступно 24/7 з телефону. Це все одночасно і наслідок, і передумова розвитку Інтернету, який стає дедалі доступнішим та швидшим.

Тому щоб не загубитися у вирі нових сервісів та технологій, якими ми більшою чи меншою мірою вміємо користуватися, пропонуємо зануритися трохи глибше в тему Інтернету та розібратися як він працює: що відбувається коли ми вводимо у пошуковий рядок "google.com", що таке сервер і браузер, як вони спілкуються між собою, та попрограмувати мовою JavaScript, без якої сучасний Веб важко уявити. Надійним помічником у світі інтернету виступить Ростислав Маханько. Ростислав почав програмувати у 8-му класі, коли познайомився з поняттям алгоритму та мовою Pascal на уроках інформатики в ліцеї. У 9-11 класах декілька разів займав третє місце на обласній олімпіаді з програмування та став переможцем Всеукраїнської олімпіади з інформаційних технологій. Зараз навчається у на факультеті кібернетики КНУ імені Тараса Шевченка, і хоч не відзначається високими академічними досягненнями, намагається допомагати студентам з вивченням практичних та сучасних технологій. Минулого року був організатором Developer Student Club - неприбуткової ініціативи Google, яка допомагає формувати технологічниі спільноти в університетах усього світу. Під час стажування у проєкті Dozorro Transparency International Ukraine, займався збором та аналізом даних про публічні закупівлі в Україні. Зараз працює розробником мобільного додатку в компанії Wix.com, одній з найбільших хмарних платформ для створення вебсайтів. Цікавиться науками про дані, впровадженням програмних рішень у громадському та державному секторі.

Для участі в онлайн-заході реєструйтеся за посиланням https://bit.ly/2SdGG3S та долучайтеся до #MeetAndCode Nadezhdivka 2020 у суботу, 17 жовтня!

Надеждівських школярів, які не мають можливості долучитися онлайн, чекаємо в приміщенні Надеждівського ЗПЗСО о 10:00 (наявність маски обов'язкова). Захід проводитиметься з дотриманням усіх санітарних норм.

Також чекайте на запрошену гостю з Грузії - Tamta Kapanadze, організаторку Google Developer Groups Kutaisi. Тамта вивчає математику та комп’ютерні науки в Національному університеті Кутаїсі імені Акакія Церетелі. Там вона вперше й познайомилася з програмуванням, почавши шлях з вивчення мови C++. Займалася розробкою мобільних додатків на Java під операційну систему Android, зараз самостійно освоює мову Python. З 2017-го року бере активну участь у волонтерстві на технологічних конференціях. У 2019-му була відібрана лідеркою Developer Student Club у своєму університеті. За результатами року клуб став одним з найактивніших у Європі за кількістю проведених заходів та залучених студентів. Зараз Тамта є організаторкою Google Developer Groups у Кутаїсі, і продовжує допомагати початківцям та професіоналам в ІТ знайомитися, вдосконалювати навички, спільно розробляти проєкти.

P.S. І невелике домашнє завдання: підшукайте на клавіатурі знаки { } (відкриваюча та закриваюча фігурні дужки), вони нам точно знадобляться

Дописати коментар

0 Коментарі