Представників влади та громадськості запрошуємо на серію онлайн-заходів з впровадження безпекових ініціатив

Громадська організація “Білозерський центр регіонального розвитку“ у співпраці з Одеською обласною організацією ВГО “Комітет виборців України“ для обміну досвідом у сфері впровадження безпекових ініціатив запрошує представників/-ць громад Херсонського району до участі в онлайн-заходах з питань безпеки в громаді з фахівцями Координаційного офісу безпеки в м.Татарбунари, які заплановано на 14, 16, 18 грудня 2020 року.

До участі запрошуємо представників влади та громадськості. Головне, щоб кандидати були зацікавлені у роботі для розвитку своїх місцевих громад, мають бажання брати активну участь у впровадженні безпекових ініціатив у своїй громаді, готові брати відповідальність за розвиток своєї громади. Це можуть бути:
  • Представники/-ці громадських формувань, які проводять діяльність в громаді в сфері безпеки,
  • Депутати сільської ради, в т.ч. які входять до складу адміністративної комісії,
  • Інспектори з благоустрою,
  • Дільничні інспектори (шерифи),
  • Представники/-ці апарату сільської ради.
  • Представники/-ці служб та організацій,
  • Представники/-ці громадських організацій.
Під час онлайн-заходів учасники/-ці дізнаються, як ефективно налагоджувати комунікацію та співпрацю у громаді, яким чином залучати ресурси у відповідності до безпекових потреб з метою покращення якості життя в громаді, як впроваджувати безпекові ініціативи в громаді.

Заплановані заходи будуть включати наступні теми:

- 14 грудня 2020р. 10.00-12.00год. Підхід та основні напрямки впливу Координаційного офісу безпеки: 6 основних сфер впливу. Окремі ініціативи: Безпековий паспорт. Курси самооборони для жінок. Фестиваль ретро-авто. Співпраця з дискримінованими групами. «Зелена кімната» для нетравматичної роботи з неповнолітніми.

- 16 грудня 2020р. 10.00-12.00 год. Співпраця з поліцією та формування практики Community Policing. Ситуаційний центр з управління системою відеоспостереження. Напрямки розвитку безпечного середовища в ОТГ.

- 18 грудня 2020р. 10.00-12.00 год. Вплив пандемії COVID-19 на розвиток безпечного середовища в громаді. Досвід протидії COVID-19 та розвитку соціальної згуртованості в громаді в умовах пандемії.

Для участі в онлайн-заходах необхідно до 10 грудня 2020р. (включно) зареєструватися за посиланням: http://bit.do/fLGmg 
Всі зареєстровані учасники та учасниці на електронну пошту отримають посилання для входу в Zoom-конференцію.


Довідкова інформація:
Діяльність Координаційного офісу безпеки в м. Татарбунари
В 2017 році створено офіс безпеки, в якому відбуваються активності з розбудови безпечної громади. Діяльність такого координаційного майданчика показала значний потенціал для розвитку та виявилась максимально затребуваною в місцевій громаді. Філософія роботи Координаційного офісу безпеки полягає в підході спільної діяльності та спільної відповідальності за безпеку в громаді як поліції та інших державних органів, так і самоврядування та місцевих мешканців.

Досягнення офісу:
  • Діяльність Офісу як фізичного майданчика (хаба) для безпекових ініціатив з високим рівнем довіри з боку місцевих мешканців.
  • Діяльність Офісу як координаційного органу з питань ініціювання та проведення різних безпекових ініціатив.
  • Діяльність Офісу як інформаційно-аналітичного центру з питань безпеки в громаді.
  • Діяльність Офісу як адвокаційного інструменту з питань лобіювання та просування ініціатив у сфері безпеки.
  • Діяльність Офісу як інструменту розвитку лідерства та людського потенціалу в сфері безпеки.
Більше про діяльність Координаційного офісу безпеки можна почитати тут: https://cop.org.ua/ua/dosvid/ukrainskyi-dosvid/odeska-oblast/yak-u-tatarbunarakh-pratsyue-bezpekovij-khab

Онлайн-заходи організовано в рамках проекту “Безпечні та правоспроможні ОТГ Білозерського району Херсонської області“, що реалізує громадська організація “Білозерський центр регіонального розвитку” у партнерстві з Херсонський місцевий центр з надання БВПД, Станіславська сільська громада , Музиківська ОТГ, Білозерська селищна рада, Білозерське відділення поліції, Координаційним офісом безпеки в м.Татарбунари при Одеська обласна організація ВГО "Комітет виборців України" за фінансової підтримки Міжнародний фонд "Відродження".

Дописати коментар

0 Коментарі