У КРИЛАх підлітки переглянули фільм про трагедію кримсько-татарського народу

«Боротьба Джамали» - емоційний фільм про депортацію Кримських татар у 1944 році. Фільм, який не залишив байдужими глядачів Docuclub та залишив присмак гіркоти від величезної трагедії того року.

 19 вересня в КРИЛАх дівчата та хлопці переглянули фільм «Боротьба Джамали»  в рамках кіноклубу Docuclub, який діє на базі громадської організації “Білозерський центр регіонального розвитку” за сприяння Управління освіти, культури, молоді та спорту Білозерської селищної ради.  Це історія про відому українську співачку Джамалу, яка через пісню «1944» на Євробаченні 2016 розповіла усьому світу про велику трагедію кримсько-татарського народу - їх депортацію з Криму у 1944 році та про непросту нинішню ситуацію, що склалася в Криму у наш час.  Фільм, тривалістю в 29 хвилин, зумів розказати і показати найголовніші історичні події того року, та передати почуття самої співачки та її родини, яка також  стала жертвою вигнання.

 Емоції зашкалювали. Глядачі з неабиякою цікавістю та співчуттям дивилися фільм. Багато хто з них вже чув про цю трагедію з уроків історії, але ніхто з них не міг уявити наскільки це було масштабно та жахливо.

«Я не розумію, як можна бути такими жорстокими з іншими людьми, - говорить Софія, постійна глядачка Docuclub. -  Не уявляю, як кримські татари змогли пережити весь той жах та біль від втрати своєї домівки, своїх рідних та близьких. Цей фільм змусив мене по-іншому глянути на життя, цінувати свою родину та дім».

 «Фільми в рамках Docuclub  мають на меті не тільки ознайомити глядачів із історичними подіями людей, держав, народів різних країн, але й направлені на переосмислення людських цінностей, відношення до життя та людей, до політичних ситуацій, що склалися в різних країнах у наш час» - говорить Елла Петренко, модераторка клубу.

 Наступні, не менш емоційні та цікаві фільми вже скоро чекатимуть на вас у КРИЛАх. Слідкуйте за анонсами на нашому сайті або у групі Вайбер.

Дописати коментар

0 Коментарі