Особливі діти - під особливим захистом!


В міжнародний день захисту дітей хочемо розповісти вам історію про особливих дітей та людей з Литви та України, які об'єдналися, щоб їм допомогти.

Серед переселенців з Херсонщини є діти з особливими потребами. На перший погляд ці діти нічим не відрізняються від інших - вони так само бігають, граються, спілкуються, люблять та дружать. Але щоб повноцінно розвиватися, вони потребують спеціального харчування - безлактозного, безглютенового чи низько білкового. Такі продукти коштують дорожче звичайних і їх важче знайти, особливо зараз в умовах війни.

На допомогу таким діткам прийшли волонтери литовської організації AID for Southern Ukraine  Laurynas Maksvytis , Vytenis Daubaras, Євгеніюс Пейкштяніс та Наталя Бімбірайте, голова громадської організації Культурний центр Україна-Литва, а наші активісти забезпечили адресну доставку.



В результаті такої співпраці 10 дітей-переселенців з Херсонської, Білозерської, Станіславської громад, Берислава, Києва, Харкова та Вінниці отримали продукти харчування на 2-3 тижні, а також 40 кілограмів вівсяних пластівців було відправлено дітям в Херсон та Миколаїв.

З радістю передаємо волонтерам слова вдячності від батьків:

“Я переселенка з Херсонської області, яка наразі окупована. Зараз ми з родиною знаходимося в Миколаївській області. У нашого сина діагноз ФКУ, яке заключається в індивідуальному харчуванні. На окупованій території ми не могли залишатися, так як дуже небезпечно та й замовити харчування дитині неможливо. Їхали ми з дому з мінімальним запасом харчування для дитини, зараз на підконтрольних територіях нам надають допомогу і ми дуже вдячні волонтерам за цю працю. Нам дуже важко починати все спочатку, тому така підтримка просто життєво необхідна…”



“Дякую волонтерам, які допомогли нам з безглютеновим дитячим харчуванням. Ми переселенці з Херсонської області. Через окупацію вимушено покинули свій дім, втратили роботу. Дитина потребує спеціального харчування, на яке в нас немає коштів. Дякую велике усім, хто допоміг нам!”


“Хочу висловити велику вдячність всім причетним до надання гуманітарної допомоги нам - людям, які шукають прихисток у різних куточках України та світу, втікаючи від жахіть війни. У нашій сім'ї зростає особлива дитина, харчування якої є дієтичним і в звичайних магазинах його взагалі не придбаєш. Війна позбавила нас звичного ритму життя, лишивши роботи, затишної рідної домівки та спокою. Тому для нас, батьків, допомога волонтерів - це неймовірна підтримка. Втікаючи з рідного дому, ми біженці, лишили все - речі, іграшки та все, що роками створювали і перш за все душу, в стінах свого дому, який в нас просто відібрали в одну ніч. Ми переїхали в інше місто, взявши з собою лише те, що встигли… ВЕЛИКЕ СПАСИБІ за добрі серця людей, які не залишають українців в такий скрутний час! Завдяки Вам не перестаєш вірити в добро та щирість! Хай Бог дарує вам невичерпну енергію, спокій в серцях та мир в родинах і на всій землі!”

"Щиро вдячна небайдужим людям з Литви та України за безглютенові смаколики. У моєї дитини синдром Дауна і нещодавно виявили непереносимість глютену, який приводить до проблем у розвитку дитини. Мені складно пояснити доньці чому їй не можна хліб, печиво, тортик, які вона полюбляє. Деякі мами таких дітей вважають їх незручними гостями на іменинах у друзів, тому що їм треба окремо готувати страви. Іноді мами беруть безглютенові продукти з собою на свято. Сьогодні в День захисту дітей місцеві жителі запросили доньку на свято і пригостили смаколиками, які Насті не можна їсти. Добре, що у мене з собою в сумці було корисне смачне печиво для Насті від литовських та українських друзів. Для українців зараз підтримка дуже важлива".


“Спасибо большое, что в такое сложное время вы помогаете нуждающимся. Получили от вас посылку,очень хороший набор, сыну очень понравилось. Благодаря вам начинаешь верить в доброту людей”.


Дякуємо! Разом допомагаємо нашим дітям - адже ради них воюють наші ЗСУ!

Дописати коментар

0 Коментарі