Жіночий клуб #ЩасливаЯ працюватиме в новому форматі

 


З липня стартує проект «Новий формат роботи жіночого клубу #ЩасливаЯ», який буде впроваджувати громадська організація «Білозерський центр регіонального розвитку» за фінансової підтримки Zagoriy Foundation.

«З початком повномасштабної війни, проблеми, які існували до 24 лютого, не зникли. Вони навпаки загострилися. Саме тому наш фонд сфокусувався на підтримці українських некомерційних організацій, щоб максимально ефективно підтримувати інституції та опосередковано допомагати бенефіціарам. Підтримка жіночого клубу #ЩасливаЯ — це чудовий приклад партнерства, коли грант впливає і на спроможність організації, і допомагає жінкам» – Євгенія Мазуренко, директорка Zagoriy Foundation.

До війни на базі нашої громадської організації працював жіночий клуб #ЩасливаЯ, в якому налічується близько сотні учасниць з Білозерської, Станіславської та Музиківської громад Херсонської області. Жінки та дівчата зустрічалися разом для психологічної підтримки, особистісного розвитку та обміну досвідом. Війна внесла свої корективи у роботу клубу та організації в цілому - хтось став ВПО, хтось залишився в окупації у зоні проведення бойових дій. Однак учасниці продовжують спілкування, підтримують одна одну. Ці жінки знаходяться у дуже складних умовах, вони емоційно вигорають, знаходяться у постійному стресі та страху за своє життя, своїх близьких. Їм потрібна психологічно-терпапевтична допомога у колі людей, яким вони довіряють. Спілкуючись з жінками-ВПО, ми побачили, що у них постійно постає проблема з працевлаштуванням, жінки недооцінюють себе, свої фахові здібності, у когось є потреба у перекваліфікації. Також жінкам бракує інформації щодо можливостей та підтримки. Детально вивчивши потреби учасниць жіночого клубу, ми вирішили дещо переформатувати його діяльність».

«Мета нашого проєкту - переформатування роботи жіночого клубу #ЩасливаЯ для забезпечення потреб жінок та дівчат з Білозерської, Станіславської та Музиківської громад Херсонської області шляхом надання психологічно-терапевтичної підтримки та допомоги у пошуці роботи, - розповідає Ірина Ткаченко-Галецька, керівниця проекту. – Однак ми не обмежуємося географією наших трьох громад. Жіночий клуб #ЩасливаЯ відкритий для всіх бажаючих. В рамках проекту для учасниць ми запланували ряд активностей».

Тричі на місяць будуть проходити онлайн-засідання жіночого клубу і щоразу це будуть різні теми, що стосуються психологічно-терапевтичної та фахової консультативної (у сфері фінансів, права, медицини тощо) підтримки жінок. Щоб дізнатися про теми, які найбільше хвилюють жінок, буде проведено опитування і на основі його результатів буде сформовано програму зустрічей.

Також в рамках проекту передбачено надання онлайн-консультацій учасницям жіночого клубу щодо перекваліфікації та пошуку роботи. Це буде індивідуальна онлайн-робота з кар’єрним радником.

І на останок, впродовж шести місяців разом із залученими експертами буде підготовлено інформаційні матеріали щодо психологічної підтримки, перекваліфікації та пошуку роботи для жінок. Ця інформація буде доступна на нашому сайті та сторінці у фейсбук.

Слідкуйте за анонсами і доєднуйтеся до спільноти жіночого клубу #ЩасливаЯ !

Дописати коментар

0 Коментарі