Експертки радять: "Мамині помічники"

 


Зараз як ніколи важливо, надати дитині максимально велику кількість своєї уваги. Однак звичайно побут також займає багато нашого часу. Першочерговим завданням для нас є створення таких умов, щоб дитина почувала себе в безпеці. А далі вже можна подумати й про дозвілля.

Нині літо, тож треба на повну використовувати наші ресурси для оздоровлення дітей. Прогулянки парками, активні ігри на свіжому повітрі, по можливості підключити плавання та дотримуватися режиму дня.

Однак, де б ми не були з дитиною, в кожної мами повинні бути помічники. Улюблені компактні ігри та іграшки, з якими дитина зможе корисно провести час та не нудьгувати.

Як в малої, так і в дорослої дитини, повинен бути свій рюкзак. Де хлопчик чи дівчинка може зберігати свої важливі речі... і нехай це буде зона відповідальності дитини за збереження свого майна.

А чи пам'ятаєте свої улюблені ігри/іграшки з дитинства? Я - так.

Завжди актуальні є головоломки, наприклад компактні ігри Smart games, або ж кубик Рубика, pop it, блокнот та ручка для гри "Морський бій" та ін.

Коли ж малі діти віддають перевагу більш емоційним іграшкам, наприклад героям мультиків, машинкам та lego. У кожної дитини свої інтереси та уподобання, важливо їх підтримати та дати дитині простір для творчості.

І які б не були тяжкі часи, нехай в наших дітей буде щасливе безтурботне дитинство.

Людмила Старюк
педагогиня та експертка жіночого клубу “ЩасливаЯ”


Спеціально для проєкту «Новий формат роботи жіночого клубу #ЩасливаЯ», який впроваджує громадська організація «Білозерський центр регіонального розвитку» за фінансової підтримки Zagoriy Foundation.

Дописати коментар

0 Коментарі