«Вільна кава для вільних людей» об'єднала активісток, які переїхали до Вінниці

 

День Конституції представниці нашої організації відзначили у вінницькому хабі «Місто змістів» у колі активісток громадських організацій, які переїхали до Вінниці та прагнуть долучитися до громадської діяльності міста. Жінки зустрілися на заході «Вільна кава для вільних людей», який організувала громадська організація «ВІСЬ» спільно з Мережею організацій громадянського суспільства «Місто змістів».

Під час заходу учасниць ознайомили з вінницькими громадськими організаціями, розповіли, як налагодити співпрацю. Організатори запевняють, що це допоможе їм знайти своє місце у Вінниці та відновити чи навіть розпочати громадську діяльність.

“Ми працювали з людьми, які переїхали ще у 2014-2016 роках і бачили, наскільки добре та комфортніше адаптуються ті, які одразу приєднуються до громадської діяльності. На цю зустріч прийшли дуже активні жінки. Учасниці розповідали, що хочуть приєднуватися до роботи, деякі вже допомагають, волонтерять, взаємодіють з громадськими організаціями Вінниці. Ми вже бачимо, що буде якісна співпраця, тому що нові мешканці міста визначають свої потреби й не забувають про свою ресурсність та фаховість”, - розповіла голова правління громадської організації «ВІСЬ» Світлана Дубина.

 


Організатори заходу додають, що такі зустрічі планують проводити і надалі.


“Ми спілкувалися з колегами з Мережі ОГС «Місто змістів» й вирішили, що варто працювати з людьми, які приїхали до нашого міста. Розуміємо, що зможемо знайти серед них представників та представниць громадських організацій, активістів та активісток. Можливо, вони б хотіли відновити свою діяльність вже у Вінниці. Ми знаємо, як у нашому місті працює громадський сектор, у нас вже є 50 організацій, які об’єднані в одну Мережу. Тому ми вирішили запросити людей, які переїхали до Вінниці, для того, щоб поспілкуватися, зрозуміти, що їм потрібно, розповісти про можливості, які є в місті для них, познайомити з хабом”, - зазначив керівник відділу розвитку громадянського суспільства КП «Інститут розвитку міст» Юрій Глущук.

 

Під час заходу представниці ГО “Білозерський центр регіонального розвитку” розповіли про діяльність організації, познайомилися з представницями активних вінницьких організацій та заклали фундамент майбутніх спільних проектів. З липня за фінансової підтримки Zagoriy Foundation команда організації буде працювати над проектом «Новий формат роботи жіночого клубу #ЩасливаЯ» - жінки будуть збиратися в онлайн-форматі для обговорення питань у сфері медицини, психології, фінансів, працевлаштування тощо. Після “Вільної кави для вільних людей” з'явилися ідеї щодо проведення офлайн зустрічей для жінок Херсонщини, які зараз проживають у Вінниці.
 

"Вільна кава" була для мене особливою, - ділиться враженнями від зустрічі Лідія Діброва, психологиня та експертка жіночого клубу #ЩасливаЯ. - Під час зустрічі прийшло багато інсайтів. Усвідомила, що своє життя поставила на певну емоційну паузу, ніби почну жити? коли повернусь додому (небагато, немало - вже 3 місяці, як невдома). А проживати варто сьогодні. І всесвіт відгукується на мої бажання. Головне їх чітко сформулювати. Цінним був досвід реалізації хабу - від ідеї до готового приміщення. До запровадження подібного процесу ми почали готуватись у Білозерці (на початку цього року, коли перемогли у конкурсі програми “Мріємо-діємо” і стали партнерами у створенні молодіжного простору). Побачивши на власні очі цей простір, дивує багато речей - мобільні перегородки замість стін, наявність якісної техніки, сучасні меблі, участь молоді у виборі дизайну приміщення, сортування сміття! Обладнання простору таким чином, щоб він був доступний людям з особливими потребами. Головне - відчувається емоція організаторів про прозорий простір. Там народжуються ідеї (навіть в мене, бо за час війни почала вважати, що вони мене покинули), там хочеться працювати на користь громади”.

 

Слідкуйте за нашими анонсами - попереду багато цікавих заходів!


Відео сюжет про зустріч тут:



Статтю підготовлено з використанням матеріалів сайту ВІТАТБ

Дописати коментар

0 Коментарі