Учасниці жіночого клубу #ЩасливаЯ віднайшли свої суперсили, які допомагають їм адаптуватись до воєнного життя

 Вже традиційно в п’ятницю збирались в клубі #ЩасливаЯ. Наша чудова Лідія Діброва провела онлайн тренінг "Адаптація до умов сьогодення". Війна принесла нам так багато нових викликів, неприємних подій, сліз та горя, які ми ще ніколи не проживали, але багато з нас вже навчились справлятись зі стресом по-своєму.

Під час зустрічі Лідія провела декілька практик, серед яких особливо припала до душі - “Лінія життя”. Учасниці згадали себе на різних етапах життя, намалювали найбільш поворотні події у своєму житті, визначили, що саме допомогло впоратись зі складнощами. На перший погляд, досить легка вправа, але змушує замислитись, уявити себе в майбутньому, спланувати свої подальші кроки задля його здійснення. Завдяки цій практиці кожна з жінок згадала, що вже має сили, які допомагали пережити удари долі і, що до них можна звернутися і зараз.

Ми знову згадали про дихальні вправи, адже вони допомагають самостійно врегулювати емоційний стан, найвідоміша і найулюбленіша серед яких - квадратне дихання. Психологиня також звернула увагу, що варто виконувати звичні справи, які виконували до війни - це допомагає адаптуватись до нового місця перебування та нових умов життя. Це може бути приготування улюбленого “недільного” пирога, чи консервування за традиційним рецептом, читання книжки чи регулярні візити до майстра манікюру.

"Цікавою була вправа" скарбничка", яка вразила мене своїм неочікуваним результатом, ніколи б не подумала, що для мене є скарбом такі прості, звичайні речі, обов'язково куплю собі побачене, аби почуватись затишніше в новому домі"- говорить одна з учасниць тренінгу.
"Дякую за актуальність теми та максимальну насиченість практичними порадами. Особисто мені зайшла вправа "Лінія життя", результати якої обговорила зі своєю родиною. Приємна зустріч з уже знайомими людьми, хоч і була лише вдруге. Відчувала спорідненість душ. Ще раз дякую і до зустрічі" - поділилась інша учасниця.

Дівчата, долучайтесь до наших зустрічей! Давайте разом шукати свої супер сили, які точно є всередині кожної з нас!

Зустріч відбулася в рамках проєкту «Новий формат роботи жіночого клубу #ЩасливаЯ», який впроваджує ГО "Білозерський центр регіонального розвитку" за фінансової підтримки Zagoriy Foundation

Дописати коментар

0 Коментарі