Мільйон порад від експертки зі здорового харчування Світлани Соболь

 


Минулої п'ятниці в жіночому клубі #ЩасливаЯ відбулася зустріч з експерткою зі здорового харчування Світланою Соболь. Ця зустріч виявилась дуже корисною для дівчат, адже під час війні багато хто забув про те, як правильно харчуватись, а деякі раді, що взагалі мають, що поїсти їм та їх дітям. 
Отже, Світлана дала поради, як найпростіші продукти поєднувати на одній тарілці і мати від цього користь, аби не переїдати протягом дня і не відчувати голоду. Для цього треба поділити тарілку на три частини:
50% тарілки - це овочі (при чому овочі можуть бути будь-якими, все, що ви маєте в холодильнику);
25% тарілки - це білок (рибка, м'ясо, яйце, бобові, гриби, сир);
25% тарілки - це вуглеводи (каші, хліб).

 Обов'язково в раціоні повинні бути присутніми жири - сало, олія (не рафінована!) чи авокадо (але якщо не маєте змоги, необов'язково).

 Щодо вранішньої кави - не відмовляйте собі у цьому задоволенні, але через пів годинки після сніданку! До речі, каву треба пити без молока, адже з молоком вона вважається перекусом.

 Любителі солоденького скажуть: "А як же десертик?" Теж можна, але в обід, поласуйте маленьким шматочком тортика, цукерочкою, сухофруктами, печеним яблучком чи будь-чим, що ви любите.

Окрема тема горішки: їх теж треба додавати в раціон, але не жменями, а дрібками по декілька штук. А ще ви знали, що арахіс то не горіхи, а бобові, отже він відноситься до частини тарілки з білками?

 А ось, що пише одна з наших учасниць Ірина про користь від зустрічі: "На сніданок наступного дня після зустрічі я приготувала собі корисну тарілку з того, що в мене було вдома, і в мене вийшов салат з буряка і моркви, заправлений олійкою (овочі були сирі), два яйця, три малесенькі шматочки сиру і шматочок хлібця. Зізнаюсь чесно, сніданок був пізнім, але я прослідкувала за часом, коли мені хоч трохи захотілося їсти. Це сталося через 6 годин, а раніше вже через годинки 2-3 мені хотілося чогось пожувати. Дякую організаторам за зустріч, яка видалась такою корисною для мене!"

 "Теж, дуже дякую! Перепрошую, довелося покинути конференцію раніше. Було цікаво слухати, зробила нотатки. Спробую завтра вперше снідати не бутербродом з кавою. Усього найкращого, до нових зустрічей"- так відгукнулась про зустріч учасниця клубу Марина.

А хто не встиг на нашу зустріч або не дозволив зв'язок, можете переглянути запис на нашому ютуб каналі та нарешті підібрати для себе смачний та корисний раціон!


Зустріч відбулася в рамках проєкту «Новий формат роботи жіночого клубу #ЩасливаЯ», який впроваджує ГО "Білозерський центр регіонального розвитку" за фінансової підтримки Zagoriy Foundation

Дописати коментар

0 Коментарі