Історія благодійника-фаната Станіславської громади


До війни наша команда нічого не знала про гуманітарну допомогу та проведення кампаній по збору благодійних коштів. Діяльність нашої організації була спрямована на розвиток молоді, жінок та громад, громадянську просвіту та популяризацію активізму, соціальну згуртованість та захист прав. Але після 24 лютого життя нашої команди та їх родин кардинально змінилося і це, звичайно, вплинуло на діяльність організації. Ми змушені були реагувати на виклики, щоб подолати.

Так ми стали шукати гуманітарну допомогу для земляків-переселенців та тих, хто залишився в окупації. Ми знайшли партнерів серед вінницьких та херсонських організацій, які підтримали наші ініціативи з підтримки жителів Білозерщини. Але нам довірили свої ресурси та гроші не лише громадські організації та гуманітарні штаби, а й люди - звичайні (а насправді незвичайно добрі, чуйні, хороші) херсонці, білозерці, станіславці, музичани. Ці люди, самі перебуваючи в умовах виживання, ще й поділилися своїми коштами, аби допомогти тим, кому важче. І що дивно та водночас приємно для нас - ми особисто не знайомі з деякими з них. І за таких обставин ця довіра від незнайомих людей є найціннішою для нас.

Про одного такого благодійника - Олександра Стасенка - ми хочемо вам сьогодні розповісти.


У липні ми почали активно допомагати нашим землякам в окупації - забезпечили продуктовими наборами 450 родин. Ми про це активно писали у фейсбуці та якимось чином потрапили в стрічку новин ukr.net. А там про нас прочитав Олександр і написав нам: “Доброго дня. Вам пожертву куди висилати? А ви пожертву в Станіславську громаду передасте? Станіславській громаді допомагаєте? Я чесно кажучи там нікого не знаю.” Написав і перерахував на рахунок організації 2000 грн.

Ви навіть не уявляєте нашу реакцію - наш приємний шок і хвилювання, а відповідальність! адже це були перші кошти, які нам пожертвувала незнайома людина! Бо переважно наші волонтери - це наші рідні, наші друзі, які нас знають давно. Олександр став без перебільшення нашим героєм і постійним фанатом Станіславської громади.

З липня Олександр щомісяця перераховував кошти на благодійну допомогу для станіславців, а ми добросовісно використовували їх за цільовим призначенням:

  • за першу пожертву у розмірі 2000 грн. ми придбали борошно для виготовлення хліба для станіславців. Завезти його в село нам допомогла команда волонтерів-медійників Херсон-Плюс.

  • наступні 4500 грн ми витратили на закупівлю та доставку ліків та засобів гігієни (памперси для дорослих) у Станіславську амбулаторію;
  • 3500 грн у серпні були витрачені на придбання ліків для станіславців похилого віку, які мають хронічні захворювання;

  • 1000 грн благодійної пожертви від Олександра у жовтні допомогли нам зібрати до школи хлопчика з Олександрівки, який змушений був залишити своє зруйноване село.

Мама школярика передає щиру подяку Олександру: “Від всього серця❤️ вдячна Вам та родині, яка нам допомогла. В такі тяжкі часи ще є справжні люди, які співчувають та можуть допомогти таким, як ми, які все втратили і залишилися без нічого. Емоції переповнюють, що в моєї дитини буде все необхідне для школи. ДЯКУЮ 💜”
Ми впевнені, що Станіславська громада гостинно зустріне Олександра, а ми з величезним задоволенням вип'ємо духмяного чаю на скелях, насолоджуючись заходом сонця, та скуштуємо знаменитої на всю країну станіславської юшки!

Дякуємо Олександру і всім благодійникам за вашу підтримку та довіру! Ми будемо працювати надалі ще більш завзято та натхненно, бо за нами стоять такі люди, як ви!

Дописати коментар

0 Коментарі