Проводжаємо складний 2022 рік і чекаємо на нові зустрічі у 2023!


Які слова для вас характеризують 2022 рік?
Для мене це відповідальність, згуртованість та команда.
Буду говорити від себе, свої відчуття, як людини і як голови організації. Суб'єктивно.

2022 рік - для мене це рік кардинального переосмислення цінностей та свого місця. Я переконалася, що живу і йду вірним шляхом, якщо на ньому мені трапляються стільки добра, взаємопідтримки та хороших людей.

Різнопланова діяльність в громадській організації стала для мене рятівною соломинкою. Адже робота в проектах, певні рамки звітності та відповідальності, не дали розклеїтися, занепасти духом. Як вчили мене на різних курсах з менеджменту, я намагалася побачити можливості у кризовій ситуації, підсилити сильні сторони, щоб перешкодити загрозам. Це бачення я намагалася передати нашій команді. І я вдячна кожному та кожній, хто включився в роботу, вклав частинку себе, свого професіоналізму, творчості та надії в діяльності "Білозерського центру регіонального розвитку". Це не пафосні слова, а констатація факту, про який свідчать цифри та відгуки людей. Усвідомлення важливості спільної праці, хоч невеличкий, але все ж таки внесок у Перемогу, придає сил і мотивує рухатися далі.

Не в теорії, а на життєвому досвіді я дізналася сенс понять "соціальна згуртованість" та "соціальний капітал". Насправді це про людей, які навколо тебе, які об'єднані одними цінностями, які поруч, навіть якщо ви давно вже не бачилися і не спілкувалися. Це величезна мережа соціальних зв'язків, контакти з якої вспливають у найнеочікуваніших ситуаціях, а допомога приходить звідки ніколи б і не подумала. Люди, які мене оточують, - це дзеркало мене самої і мені подобається моє відображення в цьому дзеркалі. Я горджуся та вдячна кожній та кожному, хто були зі мною у цьому страшному 2022-му. Я багато втратила, але зберегла найцінніше.

У 2023 рік я особисто і наша організація входимо зміцнілими, впевненими у тому, що ми робимо і для кого, що це важливо і нам по плечу. Виявляється, нам майже все під силу. Не хотілося б про це дізнатися такою дорогою ціною, але так вже сталося і нам судилося жити в історичний момент.

За те, що я можу писати ці слова, я низько вклоняюся кожному та кожній, хто тримає і буде надалі тримати наді мною небо, хто зробив це ціною власного життя та здоров'я.

З вірою в Людей, Перемогу та ЗСУ я чекаю наступний рік. Все буде Україна!

Петренко Елла, 
голова Правління ГО "Білозерський центр регіонального розвитку"





Дописати коментар

0 Коментарі