Звітуємо про поїздку ДОДОМУ

Як тільки відкрили проїзд на Білозерщину, наш волонтер Олексій Петренко туди поїхав. Це сталося 17 листопада.

Поїхав, щоб провідати рідних, знайомих, друзів, односельців, з якими не бачилися з березня, поїхав, щоб відвезти їм допомогу.

Життєво необхідну допомогу – ліки, предмети особистої гігієни.

Допомогу, яку нам допомогли придбати ВИ – наші благодійники та друзі.

За декілька днів завдяки вашим благодійникам внескам на рахунок організації та приватні карти членів нашої команди нам вдалося закумулювати 11432 грн. Дякуємо нашим друзям-благодійникам Назару М., Марині Ю., Наталі С. та тим, з ким ми ще не знайомі, але які нам вже довіряють і підтримують нашу діяльність.


На більшу частину цих коштів –
9883 грн. - ми придбали ліки та засоби особистої гігієни для людей похилого віку та людей з інвалідністю з с. Дніпровське, с. Велетенське, с. Ромашкове, с,Берегове, с.Первомайське та смт. Білозерка. Ми вдячні Інні Корміленко та Ксенії Мішиній, які забезпечили адресну доставку цих життєво необхідних препаратів.

«Коли окупація перевалила за середину - почався справжній колапс із ліками. Запаси катастрофічно закінчувалися... Купити рецептурні ліки стало удачею. Життя багатьох людей перетворилося на боротьбу із болем та хворобами. А у деяких взагалі опинилося під загрозою, - розповідає Інна Корміленко. - Тільки но звільнили територію правобережної Херсонщини в Білозерку прилетіла посилочка від ГО "Білозерський центр регіонального розвитку". Олексій Петренко привіз довгоочікувані ліки для мешканців с.Дніпровське, с.Велетенське, с.Ромашкове та смт. Білозерка. Це були адресні коробочки із препаратами та пігулками для 10-ти людей похилого віку, переважно пенсіонерів. Є серед них і "лежачі"... Наші пенсіонери раділи, як діти. Бо з'їсти можна будь-що. Але коли болить серце, пігулку від головного болю не вип'єш. А аптеки останнім часом були не те, щоб порожні. А взагалі - закриті. То ж такі подаруночки стали у нагоді. До того ж це не вартувало їм ані копійки. Що підняло настрій ще більше. Бо не секрет, що пенсії не високі, а деякі взагалі її не отримували. Я, як посередник, з задоволенням спостерігала посмішки і щасливі обличчя. Бо змучені окупацією люди, перебували у стресі тривалий час, що суттєво загострило багато хронічних хвороб. Мені пощастило двічі. По-перше, ліки мені не потрібні. А по-друге, я ще жодного разу не розчарувалася, що є другом цієї організації ось вже близько 15-ти років. Щиро вдячна всім причетним до цієї допомоги людям, які приклали до цього свої руки, серця, час, сили і гаманці. Бо ж куди без фінансів. Це круто, що хтось став здоровішим і трошки щасливішим».




Інша частина ваших благодійних внесків – 1549 грн. – була витрачена на пальне для нашої «автобджілки», яка була забита під самий верх гуманітарною допомогою від Фонду «Подільська громада» для жителів Станіславської громади. На базарній площі в селі Станіслав люди отримали пральний порошок та засоби гігієни, деяким людям похилого віку адресно завезли "під двір", а частина засобів індивідуальної гігієни (памперси для дорослих, засоби жіночої гігієни) була передана в місцеву амбулаторію.

«Нарешті я відвідав свою рідну Херсонщину!!!!! Минуло майже вісім місяців, як я не був вдома, - ділиться враженнями від поїздки Олексій Петренко. – Дякую нашим друзям з "Подільської громади" за підтримку та допомогу, вони надали засоби гігієни, памперси для дітей, а найголовніше - миючі засоби, щоб люди могли змогу відмити весь той бруд, що залишила після себе " друга армія світу". Все це було роздано жителям села Станіслав, Олександрівка (в селі їх залишилось аж 12 осіб із майже 3500, які не змогли покинути свої домівки) та с. Широка Балка. Ще я розвіз допомогу особисто по домівках вчителям похилого віку, які фізично не змогли прийти на площу. До речі, вони жодного разу не взяли російську "гум допомогу" і пенсію, бо в них було, є і буде своє ставлення до цих окупантів, вони пам'ятають наслідки другої світової війни. Своїм вчинком вони нас знову вчать, хоч і давно не працюють в школі, що совість не продається. Ще мені було дуже приємно привітати нашого першого новонародженого малюка-козака, який народився у звільненому Херсоні, до речі він з нашої Білозерської громади. Для нього особисто був переданий бебі-бокс, памперси, вологі серветки, дитяче харчування, засоби гігієни і трохи попало корисних речей для молодих батьків. Ще раз вітаю їх із народженням синочка! Деокупація Херсонщини і всієї України триває, тож попереду ще дуже багато роботи. Ми обов'язково переможемо! Вірте в ЗСУ та наш Український народ! Разом ми сила.  Слава Україні!»

Ми знову плануємо поїздку на малу Батьківщину. Цього разу будемо везти 500 новорічних подарунків для дітлахів Білозерської громади – це чудовий результат благодійної акції Вікторії Матвійчук «Святий Миколай для дітей Білозерки», а наша «автобджілка» з радістю доставить солодощі дітворі.

Долучитися до спільноти волонтерів та благодійників та підтримати жителів деокупованої Білозерщини можна дуже просто:

  • поділитися з нами контактами волонтерів та гуманітарних штабів, які можуть допомогти товарами;
  • пожертвувати кошти на карту нашої організації 4246 0010 0074 8107 для закупівлі ліків односельцям та пального для автобджілки;
  • написати нам про односельців, які потребують нашої з вами допомоги в першу чергу.
Дякуємо!

Дописати коментар

0 Коментарі