Громади Херсонщини продовжують отримувати обладнання для відновлення життя після окупації

25 січня представники Чорнобаївської, Музиківської, Білозерської, Станіславської та Дар'ївської громад отримали другий транш обладнання у рамках проєкту "Допомога звільненим громадам Херсонської області”.

До громад надійшло 15 біотуалетів, 15 МФУ, 15 буржуйок, 15 потужних павербанків.
 

Ми стали ще на крок ближчими до реалізації задуманого - відновлення надання послуг у громадах та створення комфортних умов у бомбосховищах.

"Сподіваємося, що зовсім скоро ми всі разом зможемо відновити повноцінну роботу ЦНАПів. Все обладнання для цього вже на місцях, залишилося представникам громад активно включитися у роботу. За необхідністю наші спеціалісти готові допомогти організаційно “запустити” цей процес - надати консультації, залучити дружні організації, підтримати комунікаційні зв’язки між державними структурами та з місцевими жителями. Продовжує працювати мобільна бригада у складі юриста та психолога, які можуть підсилити діяльність ЦНАПів та віддалених робочих місць”, - коментує Катерина, керівниця проєкту.

 

Для облаштування укриттів крім біотуалетів та буржуйок в найближчому майбутньому громади отримають - меблі, кулери для води, ліхтарі та устаткування для облаштування дитячих куточків. В кожній громаді плануємо технічно підтримати по три укриття. Локації обирали громади - це підвали шкіл, садочків, медичних закладів чи інших комунальних установ, які вже використовуються як безпечне місце під час повітряних тривог та артобстрілів.

“Для мене особисто дуже відкликається питання облаштування укриттів у громадах. На початку повномасштабного вторгнення довелося на собі відчути, що таке жити в громадському укритті. Створення гідних умов у таких приміщеннях - це моя особистий біль", - коментує асистент проєкту Трибушна Тетяна та жителька с.Музиківка.

“Облаштовані укриття можуть слугувати також місцем, де люди будуть обмінюються інформацією, згуртовуватися та планувати своє мирне майбутнє!” - ділиться своїми сподіваннями пані Катерина.

Технічна підтримка громадам стала можливою в рамках проєкту "Допомога звільненим громадам Херсонської області", який реалізується ГО "Білозерський центр регіонального розвитку" у співпраці з БФ "Магія добра" за підтримки Агенства США з міжнародного розвитку (USAID).

Більше про перший транш обладнання для громад можна прочитати тут

Дописати коментар

0 Коментарі