Пережити складну зиму допомагає БФ Разом для України!

 

Вже три місяці минуло з 11 листопада - дня звільнення м.Херсону та Білозерщини. Деокупація передбачає кілька емоцій - радість, гордість, полегшення, вдячність, але водночас страх та горе. Обстріли продовжуються. Говорити про відновлення дуже рано. Головне завдання благодійних фондів, громадських організацій - допомогти та підтримати людей. Особливо в найскладніший зимовий період.

Ця зима складна в усіх куточках України - зруйнована енергосистема та відключення світла, втрата доходів та збережень, розірвані логістичні та комунікаційні зв’язки. Але це неможливо порівняти з життям людей під постійними обстрілами артилерії, про які не попереджають і від яких неможливо сховатися та вберегтись.

Вибиті вікна, пошкоджені газові труби, спалене майно, відсутність електроенергії тижнями та місяцями… Це все реалії життя людей на правобережжі Херсонщини. Часто люди відмовляються виїжджати з небезпечних сіл. Тут багато хто вважає, що в окупації пережив найгірше, тож далі загроз для життя вже немає. Незважаючи на близкість лінії фронту, люди продовжують ремонтувати щоденні пошкодження та жити на своїй землі. Рішення залишитись не можна засуджувати, бо ми не знаємо всіх ситуацій та причин. Можна лише усіма силами намагатися допомогти їм пережити складні часи та сувору зиму!

Команда громадської організації “Білозерський центр регіонального розвитку” за підтримки благодійного фонду “Разом для України” продовжує видачу гуманітарної допомоги, яка вкрай важлива для виживання під час зими - ковдри, ліхтарі-акумулятори, свічки, термоси, паливні брикети, засоби індивідуальної гігієни для дорослих та дітей. Цю допомогу отримують найвразливіші категорії з п’яти громад Білозерщини.

“Наш офіс став таким собі волонтерським центром. Ми видаємо гуманітарну допомогу, намагаємось залучити нові організації до підтримки наших людей. Стільки життєвих історій чуємо про покалічені життя, втрачене житло. Так хочемо підтримати кожного. Люди турбуються про своїх хворих сусідів, приходять до нас, розповідають про їх потреби та ситуації, радіють допомозі, яку ми можемо надати у співпраці з благодійним фондом “Разом для України”. Це те, що необхідно їм саме зараз!” - розповідає волонтер громадської організації Олена.
“Ми виїхали з Херсона. Жили на Острові. Там вже не можна було залишатись і ми переїхали в маленьке село Висунці. Тут набагато спокійніше, хоч теж гучно. Головне - недалеко від дому. Сподіваюсь, що зовсім скоро ми повернемось до мирного життя в рідних стінах. Дякуємо за ковдру та термос! Ще й з доставкою додому!” - ділиться одна з отримувачів допомоги.
“Люди несуть до нас речі, дитяче харчування, діляться всім, чим можуть. Одна жінка навіть запропонувала телевізор. Здається це такі буденні речі, але вони супер важливі для людей, які все втратили. І це не лише про матеріальне, це про душевне тепло, яким діляться наші люди, незважаючи на власний біль, страх та матеріальні втрати” - продовжує волонтер громадської організації Олена.

Разом ми обов'язково переживемо цю зиму!



Дописати коментар

0 Коментарі