Діти Білозерщини отримали гігієнічні набори від Фонду Віктора Пінчука

Співпрацюючи з волонтерською командою фотографині Вікторії Матвійчук, наша команда долучилася до благодійної акції “Святий Миколай для дітей Білозерщини”, в результаті якої завдяки благодійному публічному збору було зібрано 30 тисяч гривень на солодкі новорічні подарунки для дітей. 500 дітей отримали солодощі. Ми планували додати до цього набору такі важливі гігієнічні товари (шампунь, мило, гель для душу, серветки), які такі потрібні дітям і яких бракує в сільських громадах, до яких не завжди доїжджає гуманітарна допомога. Через організаційні труднощі нам не вдалося сумістити ці дві ініціативи, як планувалося спочатку. Однак під час акції з роздачі солодких подарунків, ми зібрали інформацію про дітей у всіх населених пунктах і вже працювали із списками і конкретними родинами адресно.

За підтримки БФ “Фонд Віктора Пінчука - Соціальна ініціатива” було придбано засоби гігієни для дітей та сформовано 300 наборів.

Ці набори отримали діти із найбільш вразливих родин (малозабезпечені, багатодітні, ВПО, неповні родини) у віддалених маленьких селах, куди не завжди доїжджає гуманітарна допомога. Наші маленькі подаруночки отримали діти у таких населених пунктах:
🎁Киселівка - 50
🎁Федорівка - 49
🎁Миролюбівка - 28
🎁Музиківка - 59
🎁Томина Балка - 16
🎁Посад-Покровське - 13
🎁Білозерка - 12
🎁Ульянівка - 9
🎁Надеждівка - 8
🎁Зорівка - 7
🎁Благодатне - 6
🎁Новодмитрівка - 5
🎁Первомайське - 5
🎁Солдатське - 4
🎁Клапая - 4
🎁Мирне - 4
🎁Мірошниківка - 4
🎁Зелений Гай - 4
🎁Ромашкове - 3
🎁Софіївка - 3
🎁Висунці - 2
🎁Грозове - 2
🎁Правдине - 1
🎁Барвінок - 1

За власні кошти ми виготовили наліпки для пакетиків, взяли на себе доставку та фасування наборів. Намагались доставити допомогу як найближче до людей, не влаштовувати натовпів, адже це досі дуже небезпечно. Про важливість наданої допомоги свідчать відгуки бенефіціарів та членів команди.
“Здається, що зараз деокуповані території отримують багато допомоги, але вона дуже специфічна, націлена на певні категорії людей. Дійсно проблем із базовими харчовими продуктами вже немає навіть у віддалених селах. Але якщо говорити про інші потреби - гігієну, ліки, підгузники для дітей, то тут ще дуже багато прогалин. Я допомагала в пакуванні і доставці в села Музиківської і Чорнобаївської громад. В деяких я не була з початку війни. Колосальна різниця між тим як люди жили до війни, під час окупації та зараз під обстрілами. Посад-Покровське зруйноване, але в ньому досі є діти. І вони живуть своє дитяче життя - катаються на велосипедах та приходять з батьками до гуманітарного штабу.” - Тетяна, волонтер.
“Через те, що ми вже давно працюємо в Білозерці в нас вже сформована певна база людей, які потребують допомогу в Білозерці та навколишніх селах - багатодітні, малозабезпечені, мами-одиначки. Ми намагаємось їм допомогти різними способами, співпрацюємо з різними організаціями. Почали надавати безкоштовну юридичну та психологічну допомогу, отримали вантаж речей та засобів від благодійників. Підтримка Фонду Пінчука - як знахідка! Саме для родин з дітьми! Їх як виявилось дуже багато. Всі дякують, важко сказати, що радіють - зараз для людей ця допомога не про подарунок, а про виживання та економію грошей. Роботу люди втратили і витратили збереження за час тривалої окупації” - Олена, волонтер.
“Маю двох дітей. Всі окупацію ми проживали в Музиківці. Одного разу спробували виїхати, але нас не пустили на якомусь з блокпостів. Тоді так сильно злякались і я, і діти, що вирішила, що ще одну таку поїздку просто не переживу. Вдома і стіни допомагають, навіть, коли гучно. В окупації було дуже важко, багатодітні родини могли отримати фінансову допомогу від різних фондів, а ми не підпадаємо під жодну категорію, хоча з двома дітьми теж дуже складно було. Після звільнення вже легше, навіть дихати простіше, я повернулась до роботи, гуманітарну допомогу привозять. Але всі свої запаси ми “з’їли” за окупацію. Дякую вашій організації за чудовий пакунок. Меншому сину навіть розпаковувати було приємно, ділився зі старшим.” - Олена з с. Музиківка.

 

 “Ми з Правдиного, наш будинок повністю знищений. Дуже важко. Онучка з нами. Дівчата вашої організації нас дуже підтримали матеріально. Онучці пакет гігієни дали. Відчуваємо, що ви не байдужі до нашого горя.” - Варвара з с.Правдине.

 “В Федорівці досі немає світла. Без світла з дітьми дуже важко. Добре зараз привозять гуманітарну допомогу - продуктові набори. Гігієни дуже не вистачало. Про неї чомусь всі забувають - не першочергова потреба. Як би у вас були діти ви б так не думали. Дякуємо за вологі серветки і шампуні. Ну і за всі речі.” - Анна з с.Федорівка.

 “Наше село найбільше постраждало. Багато виїхало. В якийсь момент я думав, що з дітьми залишилися лише ми. А коли звільнили - стільки людей виявилось тут залишилось, не злякались вибухів. Зараз багато повертається, хай не надовго, але повертаються. Тут вже не страшно. Дякуємо за гуманітарну допомогу” - Сергій з с. Посад-Покровське.

 

“Ми виїхали з Херсону. Осіли в Музиківці. Тут безпечніше, тихіше і недалеко від дома. Дякуємо місцевим волонтерам і вашому проекту за те що підтримуєте нашу родину” - Наталя з с.Музиківка.

Команда ГО “Білозерський центр регіонального розвитку” приєднується до подяк Фонду Віктора Пінчука та сподіваємось на подальшу співпрацю!

Дописати коментар

0 Коментарі