У Надеждівці юрист та психолог надали мешканцям села безкоштовні консультації


16 лютого мобільна бригада у складі юриста та психолога завітали до Надеждівки Білозерської СТГ. Зранку в селі людно, мешканці чекали на гуманітарну допомогу у вигляд продуктових наборів. Паралельно охочі відвідували юристку Антоніну Тищенко. Мешканців села цікавить питання з приводу отримання фінансової допомоги та оформлення субсидії. Юристка детально розповіла про необхідний пакет документів. Якщо в будинку прописані люди, які не живуть там понад рік, то це ускладнює процедуру, але всеодно одинокопроживаючі люди можуть оформити підтримку від держави.

У психолога час був розписаний щохвилинно. Адже до Інни Корміленко клієнти записувалися заздалегідь.

«Всі мають що покращувати чи то змінювати у своєму житті. Але чи всі наважуються діяти? Минулого разу, коли ми були в Надеждівці, після невеличкого групового майстер-класу, до мене підходили жінки, кожна із своїм запитанням. Вислухавши з десяток запитань, я зрозуміла, що потрібно зробити один із днів у цій громаді приймальним. Для того, щоб кожен бажаючий мав змогу опрацювати свій запит індивідуально" – говорить психологиня пані Інна

Звернення були переважно щодо труднощів в спілкуванні, в побудові гармонійних відносин, загальна незадоволеність життям, конфліктні ситуації. Кожна клієнтка змогла взяти участь у повноцінній сесії і отримати психологічну допомогу. Багато людей цікавиться як це відбувається у житті. Насправді відвідування психолога виглядає як звичайний прийом у лікаря: ви сідаєте навпроти один одного і розповідаєте про свою проблему. Як тільки йому стає ясна стратегія змін, ви починаєте розбирати наболілі питання.

Інколи психолог пропонує алгоритм дій виходу із певної критичної ситуації. Може допомогти змінити напрямок ваших думок. Може побачити часто те, чого не може бачити клієнт, якого охопили емоції. Але діяти має тільки сама людина. Основна робота, яку потрібно проробити, звісно лежить на клієнтові і вона буде продовжуватися і після зустрічі.

«Приємно, коли я бачу результат. Коли мої клієнти вже навчилися опановувати свої емоції, знайшли інші дієві шляхи вирішення своїх проблем, коли сміливо розповідають про те, що болить. Ми переходимо на іншу стадію спілкування, коли вже є довіра та взаєморозуміння» – ділиться враженнями пані Інна.

Нагадуємо про можливість отримати безкоштовні юридичні та психологічні консультації в Білозерці.
📌Графік роботи: понеділок, середа, п’ятниця з 9:00 до 13:00.
📌Адреса: вул. Свободи, буд 108 (адмінбудівля редакції "Придніпровська зірка")

Робота мобільної бригади стала можливою в рамках проєкту “Допомога звільненим громадам Херсонської області”, який реалізує ГО "Білозерський центр регіонального розвитку" за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Дописати коментар

0 Коментарі