В Дар’ївці та Федорівці працювала мобільна бригада у складі юриста та психолога

Цього тривожного тижня мобільна бригада працювала в Дар’ївській громаді. Довелось трошки змінити запланований графік виїздів, адже розуміємо, що річниця початку повномасштабного вторгнення може стати причиною для посилення обстрілів чи інших небезпек. Тому, візити відбулися 21 та 22 лютого.
 

У вівторок юрист та психолог відвідали Дар’ївку - центральну садибу громади. Це перший наш візит до цього населеного пункту, у січні військова адміністрація не рекомендувала нам приїздити сюди через безпекову ситуацію. Тут досі відсутнє енергопостачання, що ускладнює відновні процеси в громаді. 22 лютого світло дали в Лиманець та Інгулівку, але ремонтні бригади не можуть оперативно відновити енергопостачання в усіх населених пунктах через регулярні обстріли - в усякому випадку так пояснює керівництво організації на багаточислені звернення жителів громади. На щастя гуманітарну допомогу в село довозять, розпочато надання адміністративних послуг - оформлення довідок ВПО та про склад сім’ї.

Працівники військової адміністрації зраділи такій підтримці як виїзд юриста, адже в апараті відсутній спеціаліст, який міг би фахово проконсультувати місцевих жителів. За візит юристка Антоніна Тищенко встигла надати сім консультацій. Люди звертались з питань наслідків призупинення трудових відносин, сплати аліментів та звернення до виконавчої служби, з питань відкриття спадкових справ, порядку отримання допомоги на поховання та отримання довідки ВПО іноземцю, який має дозвіл на постійне місце проживання в Україні.


В середу мобільна бригада завітала до села Федорівка. Приємно відчувати, що мешканці села вже чекали на наш візит після попереднього. На консультації прийшли не лише нові клієнти, а й ті, хто був попередній раз. Люди уточнювали подальші кроки для остаточного вирішення своїх питань та ділились позитивними новинами. Наприклад, за допомогою консультації юристки розв’язано проблему переведення виплати соціальної допомоги на картковий рахунок. Кошти вже перераховані і родина може планувати свої подальші витрати.

В Федорівці загалом надійшло вісім юридичних звернень з наступних питань:
  • внесення виправлень до трудової книжки;
  • отримання довідки ВПО;
  • чинності паспорта, коли не вклеєна фотографія;
  • термінів відкриття спадкових справ.



Паралельно в кожному з сіл працює психологиня Інна Корміленко, заохочує людей до спілкування, проговорювати свої проблеми та готуватись до щасливого майбутнього.

"Люди хочуть жити краще, бути щасливішими. І це цілком зрозуміло. А от продуктивне спілкування - це величезна складова щасливого життя. Тож і не дивно, що звернення у Дар'ївській громаді стосувалися переважно налагодженню стосунків із рідними та близькими. Основою та фундаментом такого спілкування - є здорові стосунки з собою. Коли самооцінка та самоцінність прекрасні, то і оточення сприймаєш таким як є. І спілкуєшся на основі любові та взаєморозуміння” - розповідає пані Інна.

Не знаєте як зміцнити самооцінку? Тримайте кілька простих порад від психологині Інни Корміленко.
  • Треба з собою спілкуватися. Частіше запитуйте себе - “Як ти?” Робіть собі компліменти та хваліть. Скільки всього за день ви робите корисного! І для себе, і для інших. Обов’язково є за що сказати собі - "Дякую!".
  • Не порівнювати себе та інших. Ви у себе - один (одна). І людей навкруги - мільйони. У кожного свої таланти. Ви не можете зібрати таланти усього людства. У вас є своя індивідуальність та неповторність.
  • Думка інших - це тільки думка. Візьміть собі за правило, не надавати їй великого значення. Що в вашому житті зміниться, якщо навколо є думки про вас? Нічого. Життя може мінятися тільки через ваші дії. Тому дійте, опираючись на свої почуття та прагнення.
  • Виявіть свої плюси і мінуси. Вони є у кожного. І прийміть їх. Бух них ви були б вже зовсім іншою особистістю. Навіть якщо ви не можете їх змінити - будьте спокійні.
  • Робіть те, що вам подобається. І ідіть за своїми бажаннями. Ставте цілі і рухайтеся до них. Не бійтеся змінювати їх, якщо є така внутрішня потреба. Гнучко підходьте до своїх бажань.
Крім всього іншого мобільна бригада завезла до сіл Дар’ївської громади кілька сотень екземплярів спецвипуску газети “Придніпровська зірка”. Видання наповнене корисною інформацією, мотивуючими історіями та статтями про життя деокупованих громад. Газета, як подих нормальності та нагадування звичного життя.

Люди запитують чи будуть ще виїзди, тож ми обіцяємо наступні зустрічі і нагадуємо про можливість отримати допомогу через телефони гарячої лінії:
📞Психологічна допомога - (066) 999-01-42
📞Юридична допомога - (050) 999-01-42
📞Гуманітарна допомога - (066) 999-01-43

🟢 Робота мобільної бригади стала можливою в рамках проєкту “Допомога звільненим громадам Херсонської області”, який реалізує ГО "Білозерський центр регіонального розвитку" за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Дописати коментар

0 Коментарі