Мобільна бригада вдруге відвідала села Чорнобаївської громади

14 лютого жителі сіл Посад-Покровське та Благодатне отримали безкоштовну юридичну та психологічну допомогу.

Обидва села постраждали від окупаційних військ, у різній мірі. Некоректно було б порівнювати ступінь пошкодження цих населених пунктів, але приємно бачити, що обидва поступово відновлюються після пережитого. Посад-Покровське рясніє будинками з дахами із синього брезенту - люди ремонтують те, що залишилося від їх домівок. На подачу електроенергії у найближчому майбутньому надії мало, занадто великі пошкодження. Як і вперше бачимо людей, що гріються та підзаряджають гаджети у приміщенні аптеки. Ми ж сьогодні працювали у наметі "Пункту незламності". Цього разу звернень небагато. Люди знову цікавляться порядком обліку пошкодженого майна та оформлення компенсації.


 


Біля адмінбудівлі у Благодатному виставка місцевого транспорту - велосипедів. У приміщенні людно, саме привезли гуманітарний хліб. Тут на психологиню проєкту чекала групова консультація. Більшість присутніх - це представниці пункту видачі гуманітарної допомоги. Сьогодні пані Інна підготувала цікавий та неординарний метод роботи з підсвідомістю. Працювали з метафоричними картами. Це потужний та ефективний інструмент, що дозволяє досліджувати асоціації та образи людського підсвідомого.


"Відомий факт, що підсвідомість опирається бути виявленою, а така методика як асоціативні карти допомагає обійти цей опір і розкрити суб’єктивні причини неефективних форм поведінки та реагування", - розповідає Інна Корміленко.


Метафоричні асоціативні карти - набір карт або листівок, на яких зображені різного роду події, постаті, обличчя, природа, предмети, тварини, абстракції. Робота з картами багатошарова і дає прекрасний цілющий, терапевтичний ефект в короткі терміни.



"При використанні метафоричних карт ми звертаємося до своєї підсвідомості, в якому, як ми знаємо, містяться відповіді на всі наші запитання. Адже джерелом всіх наших труднощів ми самі і є. Карти допомагають опрацьовувати всі моменти, які служать для нас причинами проблем. Також вони дозволяють знайти наші власні ресурси", -  продовжує пані Інна.

"Цікаві вправи. Допомогли мені розібратися в собі та своєму житті. Не розумію як це виходить, але стало набагало легше на душі", - ділиться своїми емоціями одна із учасниць групової консультації.


У цей час юрист проєкту Антоніна Тищенко консультує клієнтів в іншому кінці залу. Людей набільше цікавлять питання відкриття спадкової справи та порядок реєстрації безробітних у службі зайнятості.


"Цікавляться скільки днів можна отримувати допомогу по безробіттю під час воєнного стану. Розповідають, що чули про те, що відбулися зміни й у сумі виплат. Пояснюю, що під час дії воєнного стану тривалість виплати допомоги по безробіттю - 90 календарних днів, відповідно до Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття». З 1 січня максимальний розмір допомоги по безробіттю не може перевищувати розміру мінімальної заробітної плати, тобто не може перевищувати 6700 гривень", - розповідає пані Антоніна.



Психологічну та юридичну допомогу можна отримати не лише під час виїзду мобільної бригади до вашого села, а й телефоном. Зафіксуйте собі номери та скористайтесь можливістю отримати фахову консультацію.

📞Психологічна допомога - (066) 999-01-42

📞Юридична допомога - (050) 999-01-42

📞Гуманітарна допомога - (066) 999-01-43

Звернувшись до фахового спеціаліста ви отримаєте фахову консультацію!


 Трибушна Тетяна, асистент проєкту 

“Допомога звільненим громадам Херсонської області”


🟢Робота мобільної бригади стала можливою в рамках проєкту “Допомога звільненим громадам Херсонської області”, який реалізує ГО "Білозерський центр регіонального розвитку" за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Дописати коментар

0 Коментарі