Перший весняний виїзд мобільної бригади відбувся в селах Чорнобаївської громади

2 березня психологічні та юридичні консультації отримували жителі сіл Киселівка та Чорнобаївка. Це вже другий наш візит до цих населених пунктів. З кожним візитом у наших спеціалістів стає все більше клієнтів. А це означає, що зростає рівень довіри. Особливо радує те, що збільшується кількість бажаючих зустрітися із психологинею, а отже люди стають відкритішими, готові працювати зі своїми проблемами, зростає рівень культури звернення до психолога.

 

В обох населених пунктах на психолога чекали індивідуальні консультації - дорослі та дитячі. Люди йдуть до психолога у надії знайти вихід зі складної життєвої ситуації.

"Майже у кожної людини є наслоювання образів, страхів, злості, смутку, жахів, розпачу, незадоволеності, почуття провини тощо. Зверталися із питання побуту, грошей, розподілу обов’язків у сім'ї, виховування дітей... Деякі клієнти вибудували безпечні стосунки із собою і почали шлях під назвою "новий рівень у контакті з собою та власними емоціями". Деякі ближче познайомилися із власними цінностями та ідеалами", - розповідає Інна Корміленко.

Психологиня допомагала зрозуміти причини станів та симптоматики. Роз'яснювала, що могло стати приводом для такого результату. Разом із клієнтами знаходила джерела проблеми і надавала рекомендації. Проводила корекційну роботу.

Вже традиційно черги до юриста. Як і в багатьох інших населених пунктах найбільше питань виникає у сфері спадкового права, щодо порядку оформлення договорів купівлі - продажу нерухомого майна в умовах воєнного стану. Сьогодні були й нові за тематикою звернення - визнання особи недієздатною та оформлення опікунства; отримання допомоги на догляд особам, які досягли 80 - річного віку; визнання особи безвісти зниклою.

 

 

"Вже неодноразово звучать питання щодо можливості отримання грошових допомог. В окупації багато людей залишилося без роботи. А через масові обстріли та нестабільну безпекову ситуацію в цілому, безробітних стає все більше. І тому люди шукають можливості аби отримати хоч якусь грошову підтримку. Ми постійно моніторимо ситуацію та намагаємося консультувати хто, як та де може отримати додаткові грошові виплати", - розповідає юрист Антоніна Тищенко.

Часу на всіх не вистачає, кожен бажаючий отримує візитівки та інформацію щодо можливості отримати безкоштовні консультації в офісі організації чи за телефонами. Скористайтесь і ви отримати консультацію:

📞Психологічна допомога - (066) 999-01-42
📞Юридична допомога - (050) 999-01-42
📞Гуманітарна допомога - (066) 999-01-43

Фінальний виїзд мобільної бригади в рамках проєкту “Допомога звільненим громадам Херсонської області” відбудеться 7 березня до сіл Музиківка та Висунці Музиківської громади.

 Робота мобільної бригади стала можливою в рамках проєкту “Допомога звільненим громадам Херсонської області”, який реалізує ГО "Білозерський центр регіонального розвитку" за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Дописати коментар

0 Коментарі