З січня цього року наш офіс перетворився у повноцінний гуманітарний центр


Ми збираємо потреби односельців, розподіляємо гуманітарну допомогу та намагаємось залучити нових партнерів для підтримки місцевих жителів. Зараз в нашому гуманітарному центрі працює чотири найсміливіші членкині нашої організації! В кожної перед війною були свої плани, робота, бізнеси та хобі, але зараз свій час та енергію вони вкладають в допомогу людям.

За останні три місяці активної роботи ми отримали та поширили гуманітарну допомогу від БФ “Разом для України”, Фонд громади “Подільська громада”, Херсонського обласного благодійного фонду Об'єднання, благодійної ініціативи Світлани Бойко, БФ “Фонд Віктора Пінчука - Соціальна ініціатива”, БУ "Духовне відродження", чеської організації Cesta nedeje zivota, Фонд громади міста Херсон Захист, Волонтерського центру "Гідність" та ін. Білозерці та жителі сусідніх громад отримали паливні брикети, харчові набори, засоби гігієни, одяг, обігрівачі, ліхтарі, павербанки, термоси, ковдри, постільну білизну та багато інших необхідних речей. Серед отримувачів гуманітарної допомоги найбільш вразливі - пенсіонери, онкохворі, люди з інвалідністю, діти та новонароджені, внутрішньо переміщені особи, багатодітні родини, постраждалі від війни та руйнувань.

“Перш ніж починати видавати гуманітарку, я зателефонувала “квартальним”, що займаються роздачею гуманітарної допомоги, яку вони отримують через селищну раду і потім видають мешканцям своїх вулиць. Першочергово я сформувала базу людей, які потребують підгузників для дорослих. Потім, щоб не формувати чергу чи скупчення людей, зателефонувала кожній квартальній і запрошувала на конкретний день і час. Видавала підгузники і відразу формувала звітні документи - це все досить новий для мене процес. На наступний місяць, деякі люди вже самостійно почали приходити і отримувати підгузники для дорослих та дітей. Поступово процес налагоджується, хоча важко щось планувати чи обіцяти, адже ми не знаємо строків потенційних поставок допомоги чи її кількості” - розповідає волонтерка організації Олена.

Важливою частиною нашої роботи є саме засоби гігієни для тяжкохворих. Отримавши підгузники та пелюшки, люди залишилися дуже задоволеними, адже це постійна потреба та велика кількість грошей, яких наразі у них просто немає. Один чоловік, у якого жінка прикута до ліжка більше десяти років, сказав, що це вперше він отримав якісні і хороші підгузники безкоштовно. Тому ми просимо волонтерів звертати увагу саме на якість тієї допомоги, яку ви везете в деокуповані громади - нехай її буде менше, але якісніше, щоб зберегти гідність та комфорт вразливих людей.

До нас приходять люди, які вже давно з нами співпрацюють. Вони дізнаються про нашу діяльність з газети “Придніпровська зірка” або з соціальних мереж. Активно працює “сарафанне радіо”. Вже немає потреби додатково розповідати, що існує така громадська організація "Білозерський центр регіонального розвитку". Важливо, що до функціонування офісу підключаються члени організації, які змушені були виїхати з небезпечних територій, але всі вони залучені у підготовці проєктних пропозицій, комунікації, доставці та інших активностях.

“Люди дуже вдячні за таку вкрай важливу і необхідну допомогу. Отримуючи здається дуже прості речі - постільну білизну, засоби хімії, гігієни, продуктові набори, подушки, ковдри, спальні мішки, пральний порошок, підгузники, робочі рукавиці тощо - люди радіють, як малі діти. Одна жінка, яка втратила роботу, отримавши допомогу подякувала, обняла мене, а на її очах я помітила сльози. Багато родин залишилися без даху над головою, інші втратили будь-який дохід, декому нікуди повертатися. Ми разом з усіма людьми, які відвідують наш офіс, дуже вдячні волонтерам за доставку гуманітарної допомоги до нашої громади” - продовжує Олена.

Кожного дня ми живемо під обстрілами… Кожного дня сподіваємось, що війна і це жахіття невдовзі закінчиться, настане мир і кожен з нас повернеться до своїх буденних справ! А поки ми готові допомагати та бути поруч!


Дописати коментар

0 Коментарі