170 дезинфікуючих наборів для постраждалих родин після підриву Каховської ГЕС



У ніч з 5 на 6 червня російські військові підірвали Каховську ГЕС, спричинивши екологічну катастрофу. Селища Білозерської громади - Білозерка, Кізомис, Велетенське, Дніпровське - потрапили у зону підтоплення, десятки родин залишилися на вулиці, спостерігаючи, як вода захоплює їх будинках і руйнує роки праці. Небезпека “великої води” не зменшила обстріли та всі інші воєнні небезпеки фронтової громади.

Зараз вода поступово відходить. Люди сушать речі та прибирають свої будинки. Вода, навіть відступивши, залишила сліди на стінах і подвір’ях. Зараз важливо провести дезинфікуючі роботи, щоб рідні домівки не несли додаткову небезпеку людям у вигляді небезпечних хвороб, цвілі та грибку.

Тому командою ГО “Білозерський центр регіонального розвитку” за фінансової підтримки Міжнародного благодійного фонду «Український Жіночий Фонд» було придбано 170 дезинфікуючих наборів для постраждалих родин Білозерської громади для усунення наслідків підтоплення після підриву Каховської ГЕС.

До такого набору входить:
🔹Щітка універсальна,
🔹Серветки універсальні,
🔹Рукавички трикотажні,
🔹Засіб для видалення цвіла та грибка,
🔹Порошок для чищення,
🔹Засіб спрей для миття вікон,
🔹Універсальний засіб для чищення,
🔹Пакети для сміття,
🔹Губки,
🔹Шкребки пластикові,
🔹Гранули для знезараження води.

Невтомні волонтерки нашого гуманітарного центру вже почали видачу наборів. Намагаємось організувати процес безпечно, без черг та негативних емоцій. Просимо всіх бути терплячими та взаємоввічливими.

“Скільки ще біди нам доведеться пережити? Кожного разу думаю, що це вже максимум болю та страху для односельців, але все одно вороги підкидають нові виклики та проблеми. Як болить! За кожного білозерця, якому доводиться виживати в цих умовах. На наш центр теж дуже велике навантаження зараз, але розуміємо, що допомога дуже важлива” - ділиться емоціями волонтерка організації Олена.

“Відчуваємо, що нам допомагає весь світ! То матраци привезли, то вже воду питну роздають, то дзвонять: “Одяг є різний, приходьте!” Селищна рада допомагає. Взагалі допомоги багато. Звичайно хату мою воно не відновить, але я відчуваю, що ми не самі!” - розповідає одна з отримувачок допомоги. - Дякую дівчатам, що допомагаєте!”.

Дезинфікуючі набори - це лише одна складова проєкту, також хочемо підсилити місцеві комунальні підприємства та гуманітарний центр ГО “Білозерський центр регіонального розвитку”. Дякуємо команді Українського Жіночого Фонду за підтримку нашої ініціативи та небайдужість до проблем білозерців!


Підготувала
Людмила Погрібна

Дописати коментар

0 Коментарі