#Фотозвіт одного дня видачі гуманітарних наборів в Калинівському

Цього вівторка команда ГО “Білозерський центр регіонального розвитку" активно працювала в Калинівській селищній громаді, що в Бериславському районі. Місцеві жителі теж стали жертвами підтоплення після підриву Каховської ГЕС. Громада знаходиться досить далеко від Дніпра - за десятки кілометрів вище за течією, але через розлив Інгульця вода піднялась місцями до 4 метрів.

- Як ваш будинок? - запитують в гуманітарному штабі одного з отримувачів допомоги.
- Вода зійшла. Все мокре. Не знаю скільки має пройти часу, щоб висохло…
- Щось врятував з речей?
- Та на той момент вже не було чого рятувати, дітей вивіз, а далі не знаю, що робити.

Інгулець уже повернувся до свого русла, але більшість речей не повернути. Доводиться починати життя з нуля. Людям потрібно все, навіть базові речі - питна вода, подушки, ковдри, постільна білизна, рушники, паливо, матеріали для ремонту… Тому в пригоді стають гуманітарні набори підготовлені в рамках проєкту "Підтримаємо Херсонщину після підриву Каховської ГЕС!", який підтримали Acted, Консорціуму Реагування та USAID. До Калинівської громади доставлено 88 наборів - мультиварка, ковдри, постільна білизна, подушки, каністра для питної води. Сьогодні наша команда продовжила фасування та видачу гуманітарної допомоги.

- Дуже дякую вам за допомогу. Що ще можна сказати? Ми відчуваємо підтримку і від благодійних організацій, і від місцевої влади, і від волонтерів. Не можна сказати, що ми покинуті. Дякуємо за ці набори та всі добрі слова, які від вас чуємо! - говорить одна з отримувачок допомоги.

Ми в свою чергу дякуємо команді Acted, які вже не вперше підтримують наші гуманітарні ініціативи!


 

 

 

 


Підготувала
Погрібна Людмила

Дописати коментар

0 Коментарі