Пройшов ще місяць активної роботи мобільної бригади ГО “Білозерський центр регіональний центр регіонального розвитку”

 

У червні спеціалісти мобільної бригади відвідали 14 сіл деокупованої частини Херсонської області, це не враховуючи роботу в офісі громадської організації в Білозерці. Традиційно консультації надають юристка Антоніна Тищенко та психологиня Інна Корміленко. Вони вже впізнавані в громадах, їх чекають та з радістю приймають.

“Приємно, що я можу надавати не просто консультацію, а бачити як розвиваються події, люди приходять розповісти мені про результати розв’язання тієї проблеми, з якою вони звертались місяць назад чи ще раніше. Часто вирішення одного юридичного питання підштовхує навести лад в усіх інших документах. І це чудово, адже впорядковані документи вже зараз гарантують, що в майбутньому всі складні юридичні процеси будуть набагато простішими” - розповідає пані Антоніна.

Для прикладу, ще в травні під час роботи мобільної бригади в Чорнобаївці до юриста звернувся пан Олександр за консультацією щодо призначення пенсії за віком. Допомога юриста була необхідна, бо чоловік втратив частину необхідних документів через обстріли та руйнування будинку. Пані Антоніна розповіла про можливість отримання дубліката трудової книжки, допомогла скласти та направити запити про підтвердження факту перебування клієнта на обліку в службі зайнятості. Вже зовсім скоро пан Олександр отримав необхідні довідки та звернувся до Пенсійного фонду. Результат не забарився, вже в червні клієнт знову завітав на прийом та повідомив про радісну новину, що йому призначили пенсію.

Нагадаємо, що наша юристка Антоніна Тищенко підготувала детальну консультацію щодо нових пенсійних правил - тимчасово, у період дії воєнного стану в Україні та протягом трьох місяців після його припинення або скасування, пенсія призначатиметься незалежно від дати звернення.


“Доброго вечора, пані Антоніна! Хочу вам виразити свою вдячність за все, що ви робите для мене. Божого благословіння вам! Дякую Богу, що ви є і є можливість звернутися за допомогою. Моя тітка сьогодні забрала витяг з поліції і у мене з’явилась надія!” - таке повідомлення надіслала пані Наталія, ще одна клієнтка нашої юристки.

Пані Наталія звернулась за допомогою дистанційно, перебуваючи за межами країни, коли дізналась про зруйноване житло. У відчаї не знала, що їй робити, яким чином зафіксувати факт руйнування майна. Звернутись особисто до поліції пані Наталя не мала можливості, але від юриста дізналась про можливість подати заяву до поліції одним із родичів. Враховуючи поважний вік єдиної родички пані Наталі, яка залишилась на деокупованій території, спеціалісткою громадської організації надано юридичний супровід, здійснена фотофіксація руйнувань, подано заяву до поліції та отримано втяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Звернень щодо отримання компенсацій за зруйноване житло досить багато, тому юристкою підготовлена відповідна консультація, в якій простими словами спробувала відповісти на типові питання.

Нагадуємо, що отримати юридичну консультацію можна за телефоном (050) 999-01-42, в офісі ГО “Білозерський центр регіонального розвитку” в Білозерці або дочекатися виїзду саме до вашого населеного пункту.

Новинкою для постійних клієнтів психологині Інни Корміленко став тренінг “Колесо балансу. Ресурси у всіх сферах життя”.

“Людина відчуває себе живою та щасливою, якщо у всіх головних сферах життя вона задоволена. І колесо балансу дозволяє наявно побачити, де у житті дискомфорт. А головне - визначити власні незадіяні ресурси, щоб змінити ситуацію, покращити її. Інколи прості і дуже легкі кроки допомагають рушити "з мертвої точки" досади, гіркоти і розчарування у бік гордості собою, радощів та наповненості життям. Після тренінгу учасники отримують план власних дій на найближчий місяць. І відчуття незадоволення змінюється рішучістю та натхненням” - розповідає про авторський підхід психологиня.
“Я давно не брала участь у подібних заходах, але чомусь саме тут відгукнулась на запрошення. Після зустрічі в мене ще залишилось багато питань, на які, певно, я сама маю знайти відповіді та налаштувати баланс свого життя. Відчуваю, що роботи в цьому напрямку в мене ще багато. Окремо хочу подякувати за можливість зустрітися з подругами, війна рідко дає можливість вибратись зі щоденної рутини” - ділиться враженнями Анна, учасниця тренінгу.
“Друзі, запрошую на зустріч всіх, кому треба просто поговорити, або попрацювати над собою, або полегшити свій психологічний стан, або знайти відповіді на питання, або прийняти складні рішення… Я відкрита для всіх без винятку! Пишіть або дзвоніть за телефоном - (066) 999-01-42. Домовимось про зустріч в офісі, під час виїзду або ж пропрацюємо вашу ситуацію дистанційно!” - заохочує до спілкування психологиня Інна Корміленко.

Чекайте на виїзди мобільної бригади до ваших населених пунктів та скористайтесь можливістю отримати безкоштовну консультацію. Липневий графік виїздів:
📍4.07 - Східне, Загорянівка
📍6.07 - Олександрівка
📍11.07 - Музиківка
📍12.07 - Благодатне
📍13.07 - Чорнобаївка
📍18.07 - Широка Балка
📍20.07 - Правдине, Миролюбівка
📍25.07 - Розлив, Черешеньки 
📍27.07 - Федорівка

🟩Виїзд мобільної бригади став можливим в рамках проєкту «Допомога та захист прав жителів п’яти деокупованих громад Херсонщини», який впроваджує громадська організація «Білозерський центр регіонального розвитку» за фінансової підтримки Європейського Союзу та Нідерландського Гельсінського Комітету.

Дописати коментар

0 Коментарі