Хлопці та дівчата з Білозерської громади відпочивають тілом та душею в екотаборі "Мшанецькі Колиби". Фотозвіт

Ми в Креативний простір "Крила" давно мріяли про літні табори для дітей та молоді. Нам так хотілося мандрувати рідним краєм, пізнавати історію, культуру, людей. Нас надихали пластуни і ми по-хорошому заздрили нашим друзям із західних областей, де патріотично-спортивне виховання дітей є на високому рівні.
 
Війна зламала багато наших планів, але не змогла знищити наші мрії, які почали втілюватися завдяки нашим друзям з усіх куточків України та світу. Після катастрофи на Каховській гідроелектростанції та підтоплення нашої Білозерської громади, до нас почали писати, телефонувати та пропонувати підтримку. Не лише необхідними товарами та матеріалами, а й оздоровлення для наших дітей. Завдяки нашим друзям з громадської організації "Магура" хлопці та дівчата з Білозерської громади отримали безкоштовну можливість відпочити тілом та душею в екотаборі "Мшанецькі Колиби" на Львівщині.
 
Безкоштовний проїзд для підлітків вдалося організувати завдяки підтримці наших партнерів з Netherlands Helsinki Committee, Управління транспорту та зв'язку Львівської обласної державної адміністрації, ПП "Тур-авто" (керівник Роман Думич). Щиро дякуємо від імені батьків та дітей за таку #можливість!

Супровід дітей організували наші невтомні та енергійні волонтерки Корміленко Інна та Діана Селецька.
 
"Діти змучені тривалою окупацією, обстрілами, постійними небезпеками, але не втрачають жвавості та позитиву. Пригода почалась ще в потязі. Бо частина підлітків не бачились ще з початку війни, а тут сталося возз'єднання давніх друзів. Потім екскурсія по величному Львову і зустріч з водієм автобуса паном Василем. Він допоміг розмістити всім своїм речі та зайняти місця. І вже через кілька хвилин, автобус мчав нас до “Мшанецькі колиби”. Веселий щебіт дітей поступово втихав, втома від швидкої пішої екскурсії Львовом давалась в знаки, ще й рівна дорога вколисувала. В салоні зморені літнім сонцем діти спали, лише найвитриваліші насолоджувалися краєвидами за вікном та слухали розповіді пана Василя про рідний край, улюблене місто та його околиці! Зовсім скоро ми вже побачили незвичайні дерев’яні трикутні будиночки, які стали для нас всіх справжнім прихистком” - ділиться першими враженнями Інна, волонтерка нашої організації.

Діти під супроводом вихователів змістовно проводять час - волейбол, тренінги, настільні ігри, майстер-класи, екскурсії, походи та багато іншого. Кожен день розписаний по годинах, адже навіть діти розуміють, що треба свій час проводити з користю, максимально насолодитись красотами, подружитись з новими людьми, дізнатися про традиції Львівщини та розповісти про особливості Херсонщини. Впевнені, що саме з таких поїздок і будується майбутня Україна - щира, привітна, дружня та #непереможна!

На жаль, ми не змогли забезпечити оздоровлення всім охочим дітям в нашій громаді, однак не зупиняємося та шукаємо нові можливості для кожного!


 

 

  

Дописати коментар

0 Коментарі