Допомагаємо жителям Дар’ївської громади після підриву Каховської ГЕС


Після підриву Каховської ГЕС, рівень води в населених пунктах Дар’ївської громади піднявся до 3 метрів. Найбільше від води постраждали домоволодіння в Федорівці, Дар'ївці, Микільському та Інгульці. Страшно, що продовжуються і ворожі обстріли. Але люди все одно не хочуть покидати рідну землю. Місцеві вважають, що найстрашніше - окупацію - вже пережили.

Мало хто з постраждалих від підтоплення покинув громаду, поруч чекали, коли зійде вода. Вода вже відійшла і люди старанно намагаються врятувати те, що вціліло, висушити одяг та меблі, дістати з мулу посуд та інші речі. Але більшість речей просто неможливо врятувати - зараз цим родинам потрібно буквально все!

Команда ГО “Білозерський центр регіонального розвитку” постійно на зв’язку з Дар'ївською громадою, тут живе наша колега Анжела Дайнега, яка і розповіла нам про потреби родин. Всю зібрану інформацію ми включили в проєкт "Підтримаємо Херсонщину після підриву Каховської ГЕС!", який підтримали ACTED, Консорціуму Реагування та USAID. Тож вже вчора Анжела разом з іншими волонтерами розпочала видачу гуманітарних наборів постраждалим у Федорівському старостинському окрузі.

Громада отримала 258 наборів для підтоплених будинків мешканців сіл Федорівка, Дар'ївка, Микільське, Інгулець, Зарічне та Ясна поляна

До набору входить:
◾Ковдра зимова;
◾Ковдра літня;
◾Постільна білизна - 2 шт.;
◾Рушники - 2 шт.;
◾Рушник для обличчя;
◾Подушки - 2 шт.;
◾Каністра для питної води;
◾Мультиварка.

Видача гуманітарних наборів в громаді продовжується! Намагаємось створити безпечні та комфортні умови для отримувачів. Вдячні керівництву громади та всім нашим волонтерам за готовність допомагати!

Ліквідація наслідків підриву Каховської ГЕС – це величезний виклик. Звичайно, що одним гуманітарним проєктом неможливо допомогти кожному та створити нормальні умови для життя людей. Але наша команда впевнена, що зараз кожен має долучитись до допомоги на злагоджено працювати для відновлення Херсонщини. Що ми і намагаємось робити!

Видача гуманітарної допомоги здійснюється в рамках проєкту "Підтримаємо Херсонщину після підриву Каховської ГЕС!", який реалізується ГО "Білозерський центр регіонального розвитку" за фінансової підтримки ACTED, Консорціуму Реагування та USAID.

Дописати коментар

0 Коментарі